Square Enix saa tällä hetkellä huomiota suurimmaksi osaksi sen tulevien Final Fantasy VII Remaken ja Marvel’s Avengersin takia. GamesIndustry.bizin haastattelussa yhtiön puheenjohtaja Yosuke Matsuda kuitenkin vannoo, että sillä ei ole aikomusta siirtyä pelkästään vanhojen arvostettujen sarjojensa ja lisenssipelien pariin.

– Etsimme aina uusia projekteja toteutettavaksi, Matsuda sanoi.

Vaikka Squarelta onkin tulossa myös uusia alkuperäistekeleitä, eivät ne ole samassa kokoluokassa Final Fantasy VII Remaken ja Avengersin kanssa. Matsuda kuitenkin vakuuttaa, että isot julkaisut eivät ole yritys kerätä isoa tukkua käteistä helposti, vaan tarkoituksena on luoda uudenlaisia kokemuksia, joita tekijät voivat hyödyntää tulevissa projekteissa.

– Oli kyseessä sitten lisenssipeli tai täysin uusi projekti, niin on aina haastavaa ja palkitsevaa luoda uusia ilmaisun muotoja ja kokemuksia. Tällä kertaa päätimme tehdä yhteistyötä Marvelin kanssa ja luoda Avengers-elämyksen, joka on täysin irrallinen kuuluisasta elokuvauniversumista. Näemme tämän haasteena, jonka ylittämällä saisimme uutta kokemusta, jota voimme tulevaisuudessa hyödyntää muiden pelien kanssa.

Uusien pelien lisäksi Squarella on pohdittu myös mahdollisia uusia julkaisualustoja. Yhtiö on harkinnut omaa tilauspalvelua ja pelien striimaamisestakin on ollut puhetta Google Stadian lähestyessä.

– En usko, että pelaajat, joilla on jo konsoli tai pc, alkaisivat striimaamaan pelejä pilvipohjaisesta palvelusta. Samaan aikaan on kuitenkin paljon ihmisiä, ketkä eivät omista pelikonetta, mutta ovat silti kiinnostuneita peleistä. Jos saamme nämä ihmiset paikkaan, josta he voivat ostaa pelejä, niin löydämme mahdollisesti täysin uuden asiakaskunnan, Matsuda spekuloi.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa