Steam Deck jaksaa pyörittää kaikkia Steam-kirjaston pelejä, Valve lupailee / Uutiset / pelaaja.fi

Steam Deck jaksaa pyörittää kaikkia Steam-kirjaston pelejä, Valve lupailee

24.07.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
10

Valve on paljastanut lisätietoja tulevan Steam Deck -pelilaitteensa suorituskyvystä.

Steam Deckin kehittäjät kertovat IGN-julkaisun haastattelussa olleensa kiinnostuneita testaamaan laitteistoa ennen kaikkea uusimmilla peleillä. Kehittäjä Pierre-Loup Griffaisin mukaan Steam Deckin aikaisemmat prototyyppiversiot eivät kyenneet suoriutumaan esimerkiksi viime vuonna julkaistuista uutuuspeleistä, mutta lupailee tuotannossa olevan laitteen suoriutuvan koko Steam-kirjaston tarjonnasta.

– Saavutimme ensimmäistä kertaa suorituskyvyn, jota tarvitaan uuden sukupolven pelien pyörittämiseen ongelmitta, Griffais kommentoi.

– Kaikki haluamamme pelit ovat pelattavissa. Emme ole löytäneet koko Steam-kirjastosta yhtään peliä, jota se ei olisi pystynyt pyörittämään.

Griffaisin mukaan pelien suorituskykypainotus helpottaa myös Steam Deckin asemaa. Laitteiston tavoitteena on pyörittää pelejä 800p-resoluutiolla 30 fps -ruudunpäivityksellä, joten pelien kerrotaan skaalautuvan sujuvasti alaspäin Steam Deckille.

Steam Deckin on määrä saapua markkinoilla ensimmäisten ulottuville joulukuussa. Kovan kysynnän vuoksi laitteen ennakkotilausten toimitusajaksi lupaillaan kuitenkin tällä hetkellä vasta ensi kevättä.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

No tietysti tuskin on noilla laskennoissa mutta Metro Exoduksen RT only versiotahan tämä ei taida pyörittää kuitenkaan?

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus Oskulock

No tietysti tuskin on noilla laskennoissa mutta Metro Exoduksen RT only versiotahan tämä ei taida pyörittää kuitenkaan?

tuskin ainakaan 30fps

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

VR-pelit taitaa myös olla poissa laskuista.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Hyvältähän tämä kuulostaa, toki jos ihan realistisia ollaan niin varmasti osa pyörii hyvin elokuvamaisella ruudunpäivityksellä.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Itse olen jo tyytyväinen kun Pac-Man 256 ja Sakura Dungeon pyörii koneella, Steam Deck:illä on hyvä pelata ne pelit jotka sopii käsikonsolille, luonnollisesti Triple A, Double Triple A, Triple Triple A whaterver-pelit on paras edelleen pelata kotikoneella ja isolla ruudulla.

Käyttäjän myllylyly kuva
myllylyly

''Jaksaa pyörittää... ...30fps''

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

En varmasti ikinä hanki tätä, koska näyttö on niin surkea. Pelit tulee näyttämään ihan muussilta.

Käyttäjän undead10000 kuva
undead10000

Kommetti postettu.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus undead10000

[quote="kurrinen123"]En varmasti ikinä hanki tätä, koska näyttö on niin surkea. Pelit tulee näyttämään ihan muussilta.[/quote]

Ei se 1280 x 800 resoluutio niin huono ole 7" näytölle kun siinä on jo PPI (Pixels Per Inch) noin 215 joka on jo aika iso pikseli tiheys 7" näytölle ja se tekee 1280 x 800 resoluutio kuvasta todella tarkan.
Ja jos verrataan johonkin 4K (3840 x 2160) resoluution 27" näytöön, PPI on noin 163, joten alle 10" näytölle ei mitään 4K resoluutiota tarvita kun 720p-1080p resoluutio riittää hyvin.

Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta homma on se, että pienellä näytöllä menee muussiksi helposti, vaikka resoluutio olisikin hyvä. Mutta kun ei tuossa ole edes full hd, niin hyi helkatti. PC-pelit ovat isolta osin vielä aika yksityiskohtaisia, vaikka asetukset olisi alhaalla. Jos grafiikat olisi PSP-aikaa, niin sitten ei pikseleitä tarvittaisi. Kännyköissä on esim. ollut FullHD+ jo pitkään, niin on tottunut aika paljon parempaan.
Mutta tiedät varmaan minua paremmin tuosta pikselitiheys asiasta, niin en sitten tiedä todellista laitaa. Pitäisi henkilökohtaisesti nähdä, että tietää miltä mikäkin peli näyttää.

Käyttäjän eliasautio kuva
eliasautio

Itse luulen kuvan näyttävän ihan hyvältä ja riittävän tarkalta, koska näyttö on niin pieni. Matala resoluutio on myös tehontarpeen ja virrankulutuksen kannalta mielestäni hyvä asia, koska kyseessä on kuitenkin kannettava akulla toimiva laite.

Tuossahan on sikäli aika tarkka näyttö, että sen pikseliä per tuuma arvo on 215. Tavallisessa 24 tuuman Full HD näytössä tuo arvo on vain 91. Silti sen kokoisessa näytössä tuolla tarkkuudella on tarkka kuva. Niin onhan Steam Deckin näyttö tuossa mielessä tuplasti tarkempi.

Nostoja