Suicide Squad: Kill the Justice League paljastui PS5:lle, Xbox Series X:lle ja pc:lle – Batman: Arkham -kehittäjien uutuus saapuu vuonna 2022 / Uutiset / pelaaja.fi

Suicide Squad: Kill the Justice League paljastui PS5:lle, Xbox Series X:lle ja pc:lle – Batman: Arkham -kehittäjien uutuus saapuu vuonna 2022

23.08.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8
Suicide Squad: Kill the Justice League, Suicide Squad, Kill the Justice League, Rocksteady Games

Brittikehittäjä Rocksteady Studiosin seuraava peli Suicide Squad: Kill the Justice League on esittäytynyt ensimmäisellä trailerilla ja yksityiskohdilla.

Digitaalisessa DC FanDome -tapahtumassa näytetty video ei tuo näytille vielä minkäänlaista pelikuvaa, vaan tyytyy pohjustamaan pelin puitteita. Pätkässä kaiken keskiössä nähdäänkin niin Harley Quinn, Kapteeni Bumerangi, King Shark kuin Deadshot, jotka löytävät itsensä keskeltä sotaisaa Metropolisia. Siellä kaaosta aiheuttavat muun muassa hirviömäiset otukset, mutta myös itse Teräsmies, joka osoittautuu lopulta nelikolle annetuksi tappokohteeksi.

Rocksteadyn mukaan varsinaisena pelinä Suicide Squadilta sopii odottaa hahmovetoista kolmannen persoonan räiskintätoimintaa avoimessa Metropolisin kaupungissa. Peli tukee parhaimmillaan tietysti neljän pelaajan yhteistyöräiskettä, mutta yhtälailla pelaaminen on yhä myös mahdollista yksikseen tekoälykumppaneiden kanssa. Kukin neljästä hahmosta varustetaan niin omilla taistelutaidoilla ja varusteilla kuin liikkumiskyvyilläkin, ja myös näiden aseistusta päästään kustomoimaan.

Tarinallisesti pelin kerrotaan olevan osa samaa jatkumoa Batmanin Arkham-sarjan kanssa. Aiemmin lauantaina paljastunut Gotham Knights ei sen sijaan ole osa samaa universumia.

Suicide Squad: Kill the Justice League  julkaistaan layStation 5:lle, Xbox Series X:lle ja pc:lle vuonna 2022.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Super tyylikäs traileri, Outcastin biisi totaali yllätys ja sopi täysin. Mutta jos tää on kans jotaki neljän pelaajan live service co-op paskaa ja tuo toinen DC peli on kans, nii tietokone lähtee kyllä katiskan painoksi ja alan katteleen muita harrastuksia.

Käyttäjän Pietu kuva
Pietu

Eli kaksi täysin samantyyppistä peliä WB:ltä. Batman-universimiin sijoittuvia moninpelejä ilman Batmania ja hyvin todennäköisesti mikromaksuilla varustettuina. Olipa taas melkoinen pettymys. Tätä Rocksteadyn peliä kuitenkin ehdittiin odottelemaan jo vuosia.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Ilmeisesti brainiac tullut vierailemaan ja tainnut ottaa jotenkin Teräsmiehen hallintaan

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Lähtötilanne ja idea kiinnostaa kyllä enemmän kuin Arkham Knights mutta toivon todella että ei ole mitään GAAS-hommaa tai edes leveleitä tms. Batman-pelin peruspelaaminen näiden hahmojen kyvyillä kuorrutettuna ja hyvällä, mielenkiintoisella tarinalla olisi todellakin riittävä combo.

Kiinnostaa kuitenkin näin alustavasti siinä missä Arkham Knightskin. Mitään liian negatiivista ei vielä ole kummastakaan tiedossa enkä jaksa etukäteen manailla. Jättää sitten ostamatta jos osoittautuu että on kaikkea ylimääräistä shaibaa päällä.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Hyvältä näyttää Suicide Squad: Kill the Justice League 2022 vuoden videopeli ostan kyseisen pelin joskus tulevaisuudessa!

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Pitäisikö tämän kertoa pelistäkin jotain? Noh, kait tuosta hahmot selkeää..

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

DC:llä tuntuu pelipuolella olevan vähän sama itsetunto-ongelma, kuin elokuvissakin: Nämä taitaa toivoa, että kaikki heidän supersankarinsa olisivat Batmaneja, joiden tarinoissa korostuu moraalinen harmaus ja rappio.

Ongelma tässä on se, että emme ole näissä peleissä edes nähneet sitä aitoa alkuperäistä kirkasotsaista hyvis-Teräsmiestä, jolloin tämän kääntymyksellä pahalle puolelle ei ole mitään tunnearvoa. Tarina vain olettaa, että me tiedämme jo kuka teris on ja mitä tämä edustaa. Noh, emme tiedä, koska tämä on Rocksteadyn universumi, emmekä vielä hetki sitten tienneet onko Teristä siellä olemassakaan ja sitten tämä tuodaan heti mukaan pahiksena...? Kuka näitä päätöksiä oikein tekee?

DC ja WB yrittää jatkuvasti skipata hahmojensa kanssa suoraan endgameen (ei ole Marvel-referenssi), jossa hahmojen luonteilla voi jo alkaa leikittelemään, mutta unohtaa kokonaan esittää nämä omissa elementeissään. Se on aika paha ongelma, että meillä tällä hetkellä kasvaa supersankarifanien sukupolvi, joka ei ole tainnut sitä aitoa Teräsmiestä koskaan nähdäkään, vaan kaikki mitä nämä hahmosta tietää on tätä post-modernia "rikotaan kaavaa" -huttua. Ei ihme, että leffatkin floppaa kerta toisensa jälkeen. Ei näihin hahmoihin pysty kukaan enää samaistumaan.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Täysin samaa mieltä. Marvel heräsi paljon aikaisemmin omiin mokiinsa leffoissa, kuten Hulkin suhteen. Jokseenkaan ei se seuraava Hulk ollut sekään kummoinen joka kuuluu virallisesti tähän heidän universumiinsa, mutta Iron Man oli jo aloittanut uudelleen käynistyksen ja siitä se voittokulku lähti liikenteeseen. DC oli jo jäljessä oman universuminsa kanssa, saivat ekan leffan ulos viisi vuotta Iron Manin jälkeen. Marvel oli puskenut ulos jo ainakin 7 leffaa. DC:n vastaus oli puskea paskoja leffoja ja jäädä jälkeen entisestään. DC on armotta jäljessä universuminsa kanssa. Oikea taktiikka olisi nyt ruveta panostamana laatuun ja kehittää joku uusi tie. Marvel on lypsänyt rahaa jo vuosia, joten DC säästyisi pienemmillä tappioilla kun painaisi jarrut pohjaan ja suunnittelisi uudestaan. Jokeri on hyvä lähtökohta laajentaa. DC kyllä tulee mymään lippuja, kunhan leffat osoittaa olevansa laadukkaita. Hyviä ja kiinnostavia hahmoja riittää roppa kaupalla.