Helsinkiläisstudio Housemarque on tehnyt pikaisen tekstitervehdyksen sen 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksia.

Yhtiön toimitusjohtajana toimivan Ilari Kuittisen käsialaa oleva tervehdys fiilistelee kevyesti muuttuneita aikoja ja suomalaisen pelialan kasvua, minkä ohella se antaa osviittaa Housemarquen nykytilasta.

Studion kerrotaan työllistävän tällä hetkellä lähemmäs 80 henkeä, mikä on enemmän kuin sen historiassa tähän asti. Koko tiimi painaa nyt myös hommia toistaiseksi vielä julkistamattoman pelin parissa, josta on määrä tulla Housemarquen suurin ja kunnianhimoisin. Työn alla se on ollut studiossa viimeiset kolmisen vuotta yhteistyönä paljastustaan yhtälailla vielä odottavan kumppanin kanssa.

Pelin ja kumppanin paljastuksen on määrä tapahtua tervehdyksen mukaan ”tulevien kuukausien” aikana.

Housemarquen täyskeskittyminen sen suurpeliin tarkoittaa sitä, että kaikki muut studion hankkeet on laitettu toistaiseksi jäihin. Joukkoon lukeutuu sen battle royale -räiskintä Stormdivers, mikä tuskin tulee pitkän hiljaiselon jälkeen yllätyksenä. Peli paljastui keväällä 2018, ja kilpailu genren markkinoilla on sittemmin vain kiristinyt. Studiossa onkin avoimesti jo aiemmin myönnetty, että pelin menestysmahdollisuudet ovat epävarmalla tolalla.

Lähde: Housemarque

Lisää luettavaa