Suomalainen Housemarque lähestyy 25 vuoden ikää – Stormdivers jäädytetty studion "suurimman ja kunnianhimoisimman" pelin tieltä / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalainen Housemarque lähestyy 25 vuoden ikää – Stormdivers jäädytetty studion "suurimman ja kunnianhimoisimman" pelin tieltä

23.01.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Housemarque, Stormdivers, 25 vuotta, Suomi, mysteeripeli

Helsinkiläisstudio Housemarque on tehnyt pikaisen tekstitervehdyksen sen 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksia.

Yhtiön toimitusjohtajana toimivan Ilari Kuittisen käsialaa oleva tervehdys fiilistelee kevyesti muuttuneita aikoja ja suomalaisen pelialan kasvua, minkä ohella se antaa osviittaa Housemarquen nykytilasta.

Studion kerrotaan työllistävän tällä hetkellä lähemmäs 80 henkeä, mikä on enemmän kuin sen historiassa tähän asti. Koko tiimi painaa nyt myös hommia toistaiseksi vielä julkistamattoman pelin parissa, josta on määrä tulla Housemarquen suurin ja kunnianhimoisin. Työn alla se on ollut studiossa viimeiset kolmisen vuotta yhteistyönä paljastustaan yhtälailla vielä odottavan kumppanin kanssa.

Pelin ja kumppanin paljastuksen on määrä tapahtua tervehdyksen mukaan "tulevien kuukausien" aikana.

Housemarquen täyskeskittyminen sen suurpeliin tarkoittaa sitä, että kaikki muut studion hankkeet on laitettu toistaiseksi jäihin. Joukkoon lukeutuu sen battle royale -räiskintä Stormdivers, mikä tuskin tulee pitkän hiljaiselon jälkeen yllätyksenä. Peli paljastui keväällä 2018, ja kilpailu genren markkinoilla on sittemmin vain kiristinyt. Studiossa onkin avoimesti jo aiemmin myönnetty, että pelin menestysmahdollisuudet ovat epävarmalla tolalla.

Lähde: Housemarque

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Mielestäni tekivät oikean päätöksen Stormdiversin kanssa. Housemarquen vahvuus on ollut aina 2D/isometrinen arcade räiskintä, toisaalta ymmärrän jos he haluavat kokeilla jotain uutta. "tulevien kuukausien aikana"...miten olisi Helmikuu 5 milloin Sony paljastaa PS5? ;)

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Supreme Snowboarding remake/jatko-osa? Kyllä, kiitos.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

^ Sellainen on jo tehty. Transworld snowboarding ekalle xboxille.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Battle Royale -genre on niin tukossa, että ehkä hyvä ratkaisu.

Nostoja