Varhain perjantaiaamuna Suomen aikaan järjestetyssä The Game Awards -gaalassa sattui ja tapahtui taas tänä vuonna. Noin kolmen tunnin tilaisuudessa jaettiin tietysti palkintoja ja tehtiin runsaasti julkistuksia, mutta yhtälailla se tarjoili useamman musiikkiesityksen myös katsottavaksi,

Lavalla nousivat tapahtuman aikana suurempien nimien osalta niin Chvrches, Grimes kuin Green Daykin. Erikoisin näytös säästettiin kuitenkin loppuun, kun tapahtuman oma orkesteri soitti noin kolmiminuuttisen tribuutin kaikille vuoden peli -kategoriossa ehdolla olleille nimikkeille. Tämä tarkoitti, että myös espoolaisstudio Remedyn uusi peli Control sai osansa huomiosta. Tämä kulminoituikin aikamoiseen yllätykseen, kun amerikkalaisen show’n lavalta alkoi kesken kaiken kaikua suomalaista tangolaulua.

Näytös on katsottavissa ohesta. Green Dayn, Chvrchesin ja Grimesin esityksen on nekin upotettu alle.

Suomi oli  tapahtumassa muutenkin isosti esillä. Sen lisäksi, että Control päädyttiin palkitsemaan parhaasta taidesuunnasta, oli Remedyn entinen vetäjä Matias Myllyrinne myös paikalla paljastamassa tämän Redhill Games -studiossa kehitteillä olevan Nine to Five -pelin.

Lisää luettavaa