Suomalaisen Control-pelin myynnit paukkuvat miljoonissa – Remedyn nopeimmin kasvava nimike sitten Max Paynen / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalaisen Control-pelin myynnit paukkuvat miljoonissa – Remedyn nopeimmin kasvava nimike sitten Max Paynen

9.12.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Control, miljoona, Remedy, Remedy Entertainment, Suomi

Reilu vuosi sitten julkaistu Remedy Entertainmentin toimintapeli Control on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta, espoolaisstudio on varmistanut.

Remedyn mukaan tulos tekee Controlista yhtiön nopeimmin kasvaneen uuden nimikkeen sitten Max Paynen. Menestys on ilmeisesti yhä myös vahvaa, sillä viime marraskuun kerrotaan olleen pelille vahvin erilaisten tarjousten myötä.

Myyntiluku tuotiin ilmi osana Remedyn tuoretta Capital Markets Day -esitystä, jonka mukaan yhtiön pelien myynti on tapahtunut kuluvan vuoden aikana 90-prosenttisesti digitaalisena. Vielä vuosi sitten luku oli 60 prosenttia.

Mitä tulee Remedyn tuleviin projekteihin, on sen Vanguard-hankkeen todettu olevan yhä varhaisessa kehitysvaiheessa. Tarkoituksena siitä olisi kasvaa ilmaiseksi pelattava palveluvetoinen moninpeli, joka hyödyntää Remedyn tarinankerronnallisia kykyjä. Epic Gamesin rahoittama toinen hanke on vuorostaan saamassa kehitysvarojen ohella merkittävää markkinointia taakseen. Erikseen Remedyn "seuraavan suuren pelin" on kerrottu olevan myös osa niin sanottua Remedy Connected Universea, joka sitoo tällä hetkellä jo ainakin Controlin ja Alan Waken yhteen.

Control on parhaillaan ulkona PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle. Uuden sukupolven versiot siitä ovat odotettavissa ensi vuonna.

Lähde: Remedy Entertainment, Nibellion (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Paljonkahan sillä oli vaikutusta että Control tuli viimein Steamiin myyntiin tänä vuonna kun Alan Wake myynnit kääntyivät 48h sisällä voitollisiksi Steam julkaisusta?

Käyttäjän Kille kuva
Kille
Lainaus Unluckymonster

Paljonkahan sillä oli vaikutusta että Control tuli viimein Steamiin myyntiin tänä vuonna kun Alan Wake myynnit kääntyivät 48h sisällä voitollisiksi Steam julkaisusta?

Taatusti jonkun verran, vaikka ensimmäiseen miljoonaan taisi mennä suurinpiirtein sama aika. Vaikka pelit olisivat yksinoikeuksia vuoden ilman Steamiä, niin sillä alustalla on niin monta uskollista käyttäjää, että varmasti oli piikki myynteihin. Siihen vielä vähän halvempi hinta ja kaikki DLC:t mukana. On luku silti hyvä yli vuoden vanhalle pelille.

Jotain kertoo se, että maaliskuun lopulla myynti oli miljoonan luokkaa. Saman kuun alussa peli lisättiin PS Now -palveluun, eli periaatteessa Sony-versiot eivät myyneet samaa tahtia.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Game passin kautta pelanneena tuotos kaatuilee xb s mallilla jatkuvasti muistin loppumiseen. Ei auta vaikka laskee resoluution fhd/60hz.

Nostoja