Tähtipelaajien kummastelut FIFA-sarjan pelaajaoikeuksista jatkavat kehittymistään – EA pesee käsiään sotkusta / Uutiset / pelaaja.fi

Tähtipelaajien kummastelut FIFA-sarjan pelaajaoikeuksista jatkavat kehittymistään – EA pesee käsiään sotkusta

25.11.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
FIFA 21, FIFA, EA Sports, Zlatan Ibrahimovic, Gareth Bale, oikeudet, pelaajaoikeudet, FIFPro

Keskustelu FIFA-sarjan oikeuksista käyttää urheilijoiden kasvoja ja nimiä hyödykseen on jatkanut eskaloitumistaan.

Kaikki lähti liikkeelle ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovićin kyseenalaistettua Twitterissä, mistä EA Sports oli saanut oikeudet hänen käyttöönsä pelissä. Mukaan sosiaalisen median pohtijoihin liittyi pian niin Ibrahimovićin agentti Mino Raiola kuin Tottenham Spursin walesilaishyökkääjä Gareth Bale, jonka agentti Jonathan Barnett on myös antanut ymmärtää The Guardian -sanomalehdelle, että asian suhteen tutkitaan parhaillaan oikeustoimien mahdollisuutta. Guardian kertoo myös ymmärtävänsä, että useampi korkeamman profiilin pelaaja on pyytänyt edustajiaan tutkimaan asiaa.

EA kommentoi asiaa jo alkujaan tiistaina, mutta on sittemmin julkaissut toisen kovasanaisemman lausunnon koskien pelaajien käyttöön koskevia oikeuksia.

– Olemme tietoisia keskusteluista koskien FIFA-sarjan pelaajalisenssointia. Nykyinen sosiaalisessa mediassa käynnissä oleva tilanne on pyrkimys vetää FIFA 21 mukaan useamman kolmannen osapuolen välillä käytävään riitaan, jolla ei ole juurikaan tekemistä EA Sportsin kanssa, EA:n tiedotteessa kerrotaan.

EA lisäksi korostaa, että se on tehnyt pelaajalisensseistä sopimuksia niin liigojen, joukkueiden, yksittäisten pelaajien kuin pelaajajärjestö FIFPron kanssa työskennellen. Ibrahimovićin tapauksessa oikeudet ovat peräisin EA:n hiljattaisesta diilistä AC Milanin kanssa, kun taas Bale on kuulunut Valioliigan kanssa tehtävään yhteistyöhön

Sekä Bale että Ibrahimović ovat aiemmin esiintyneet osana FIFA-pelien markkinointia. Bale oli jopa yksi FIFA 14:n kansikuvapelaajista.

Keskustelu pelaajaoikeuksista käy kuumana samaan aikaan, kun kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA junailee muutosta pelaaja-agentteihin kohdistuviin sääntelyihin, mitä ei ole otettu juhlien vastaan esimerkiksi juuri Barnettin ja Raiolan osalta. Sopivasti EA julkisti hiljattain myös David Beckhamia koskevan mittavan sopimuksen, jolla entinen tähtipelaaja saadaan osaksi FIFA-sarjan Ultimate Team -pelitilaa.

Lähde: Eurogamer, The Guardian

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Tottakait ea pesee kätensä, kun yrittää saada vastuuta muualle, EA kun kyseessä niin aina siellä sattuu ja tapahtuu..