Tästä Final Fantasy XVI:ssä on kyse – päähahmot ja maailma taustoitettiin / Uutiset / pelaaja.fi

Tästä Final Fantasy XVI:ssä on kyse – päähahmot ja maailma taustoitettiin

29.10.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
5
Tästä Final Fantasy XVI:ssä on kyse – päähahmot ja maailma taustoitettiin

PS5:lle tekeillään olevan Final Fantasy XVI:n tuottaja Naoki Yoshida on avartanut kuudennentoista fantasian maailmaa, hahmoja ja taustoja uudessa blogikirjoituksessaan. Seuraava Final Fantasy -sarjan yksinpelattava pääosa julkistettiin viime kuussa osana Sonyn virallista PlayStation 5 -lähetystä.

Yoshida avartaa Final Fantasy XVI:n Valisthea-nimellä kulkevaa maailmaa, jonka keskeisenä elementtinä ovat kolossaaliset Mothercrystal-kristallivuoret. Ne ovat siunanneet Valisthean asukkaita sukupolvien ajan eetterillä, joka on auttanut valtakuntia kukoistamaan ja mahdollistaneet niiden asukkaille mukavat elinolot.

Final Fantasy XVI

Juuri tästä syystä kristalleista on sodittu ympäri maata muun muassa Rosarian suurherttuakunnan, Sanbrequen pyhän imperiumin, Waoledin kuningaskunnan, Dhalmekian tasavallan ja Rautakuningaskunnan hyvin erilaisten kulttuurien ja ajatusmaailmojen välillä. Rakoileva rauhan aika on kuitenkin rappioutumassa suuren vitsauksen myötä.

Pelin päähahmo on nuori tatuoitu ritari Clive Rosfield, joka on Rosarion arkkiherttuan vanhin poika, joka suojelee nuorempaa veljeään Joshuaa. Veljeksistä nuorempi on Phoenixin dominantti, eli Joshua puolustaa kansakuntaansa muuttumalla tulen eikoniksi Phoenixiksi – eli käytännössä edellisosista tutuksi Summon-olennoksi. Jill Warrick vuorostaan on Cliven ja Joshuan uskottu lapsuudenystävä, joka on nuorella iällään tuotu pohjoisesta kotimaastaan suojelemaan Rosarion herttuakuntaa.

Final Fantasy XVI

Taustatietojen myötä myös Final Fantasy XVI:n verkkosivu on avautunut. PS5:lle saapuvasta roolipelistä luvataan samaan hengenvetoon laajempia esittelyjä ja julkistuksia ensi vuoden puolella.

Lähde: PlayStation.Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

SE:n vuosikausien sekoilut mielessä ei saisi hypettää ettei pety, mutta - kun - näyttää - jo - niin - mielenkiintoiselta-! Olen myös kiinnostunut vanhenevasta päähahmosta, tykkäsin siitä jo XV:n lopussa. Aikaisemmissa FF-peleissä ei ole aikahyppyjä tainnut suuremmin olla.

Kun tuli mainittua, asetelma kristalleista sotivista valtakunnista tuo heti mieleen XV:n, toivottavasti tällä kertaa vaan ei ole saksittu 70% tarinasta pois.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Clive Rosfield on kyllä niin huvittavan tavallinen nimi FF-päähahmolle, että se tuntuu melkeinpä virkistävältä. Hahmot, taide ja virallisen saitin kuvaukset pelin maailmasta joka tapauksessa henkivät niin vahvoja Ogre/FFTactics/Vagrant Story -viboja, että väkisinkin tässä innostuu.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Muuten kyllä kelpaa, mutta trailerien perusteella huolettaa että ei ole enää mukana roikkuvaa ryhmää ja peli vaikutti reaaliaikaiselta action-rpg:ltä.

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari

Vähän tulee Drakengard fiiliksiä pelistä, mutta "hyvällä" tavalla. Toivotaan tosiaan, että pelissä ohjaillaan muitakin hahmoja, tai että päähahmolla on matkassa tovereita sitten edes Kingdom Hearts-tyyliin.

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Paluu perinteiseen fantasiaan kyllä kelpaa. Toivon kanssa että päähahmon matkaan tarttuisi mukaan muita hahmoja mitä voisi komentaa taistelun tiimellyksessä. Ainakin jonkinlainen job systeemi tulee todennäköisesti olemaan. Demoissa nähty summoner, dragoon, knight yms. Olisiko tässä pitkästä aikaa todella hyvä FF peli.