Ubisoftin Beyond Good & Evil -kulttipeli sovitetaan Netflix-elokuvaksi – ruorissa Detective Pikachu -ohjaaja / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoftin Beyond Good & Evil -kulttipeli sovitetaan Netflix-elokuvaksi – ruorissa Detective Pikachu -ohjaaja

1.08.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Ubisoftin Beyond Good & Evil -kulttipeli sovitetaan Netflix-elokuvaksi – ruorissa Detective Pikachu -ohjaaja

Ubisoftin ja Rayman-luoja Michel Ancelin kulttiseikkailu Beyond Good & Evil saa Netlflix-elokuvasovituksen. Asiasta kertoi ensin The Hollywood Reporter, jonka ohella pelisivusto Polygon on kertonut saaneensa vahvistuksen raportille Ubisoftin edustajilta.

Beyond Good & Evil -elokuvan on kertoman perusteella tarkoitus yhdistellä näyteltyä elokuvaa animaatioon, sillä pelin universumia kansoittavat ihmisten ohella ihmistenkaltaiset eläimet. Lieneekin siis sopivaa, että seikkailun ohjaajaksi onkin kiinnitety Pokémon: Detective Pikachu -ohjaaja Rob Letterman. Tuottajina toimivat Ubisoft Film & Televisionin Jason Altaman ja Margaret Boykin.

Netflix-sovituksen tuotanto on toistaiseksi varhaisessa vaiheessa ja projektiin haetaan käskirjoittajia. Elokuvan olisi mitä ilmeisimmin tarkoitus sovittaa Jade-reportterin ja tämän kasvattaneen Pey'j-villisian alkuperäinen seikkailu, jossa kaksikko tutkii Hillysin kaivosplaneetalla muukalaisten hyökkäystä sekä apuun rientäviä Alpha Section -palkkasotureita.

Kyseessä on jo viikon toinen Ubisoftin ja Netflixin yhteistyökuvioista kertova raportti. Aiemmin Variety raportoi John Wick -luoja Derek Kolstadin sovittavan pelijätin Tom Clancy's Splinter Cell -sarjaa Netflix-animaatiosarjaksi.

Beyond Good & Evil julkaistiin alkujaan vuonna 2003, mutta positiivisesta vastaanotosta huolimatta se ei menestynyt toivotusti. Pelistä saatiin myöhemmin kuitenkin teräväpiirtoversio, jonka traileri ohessa, ja jatko-osakin teki paluun parrasvaloihin kolmisen vuotta takaperin. Seuraajasta ei tosin ole kuultu tai nähty mitään oleellista nyt muutamaan vuoteen.

Lähteet: The Hollywood Reporter, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Uijui, tämä täytyy kyllä nähdä, mikäli leffa vaan saadaan ikinä valmiiksi 😯! Olihan Klonoallekin muka tiedossa leffa, joka lopulta peruuntui. Ja Spyrolle. Kuin myös Sly Cooperille, jonka leffa tosin ilmoitettiin myöhemmin muuttuneen tv-sarjaksi... josta ei silti ole vieläkään julkaistu muuta ennakkomateriaalia, kuin leffan alkuperäinen teaseri.

Kuten tuosta listasta näkyy, monet itseäni kiinnostavat pelileffat ovat lopulta kuivuneet kasaan pääsemättä koskaan valkokankaalle asti (tosin nyt kyseessä on Netflix-leffa, mutta kuitenkin). Ja ne mitkä OVAT päässeet sinne, ovat yleensä olleetkin sitten vain meh-tason tuotoksia. Siis niin kuin parhaimmillaan (kuten Prince of Persia: Sands of Time sekä Ratchet & Clank, joista kumpaakaan en varmaan koskaan katso uudestaan). Assassin's Creed oli peräti kuolettavan TYLSÄ. Eka Angry Birds puolestaan oli - ironisesti - jopa yllättävän viihdyttävä leffa, karmeista trailereistaan huolimatta.

Lettermanin Detective Pikachu edusti kieltämättä leffagenrensä parhaimmistoa, mutta siinäkin leffassa isoin viihdearvo piili Pokemonien designeissa sekä toiminnassa. Leffan isoin kompastuskivi oli puolestaan sen köykäinen huumori, joka oli varsin geneeristä tauhkaa (varsinkin kun vertaa esim. Pixarin vastaavaan). Ei napannut. Eikä leffan draamakaan oikein napannut, joskin siinä kohtaa en osaa tarkalleen sanoa, miksi näin oli.

Näin ollen minulla on hieman ristiriitaiset fiilikset juuri tämän ohjaajan valinnasta, juuri tälle elokuvalle. Mutta Beyond Good & Evil on silti peli, jonka voisin kuvitella toimivan hyvin myös elokuvana. Ja toisin kuin Klonoa, se on myös varsin laajasti tunnettu kulttiteos. Mikäli Letterman vaan onnistuu ylläpitämään Detective Pikachun vahvuuksia myös tässä elokuvassa -ja mieluiten parantamaan sen elokuvan heikkouksia, ainakin huumorin osalta- tästä voisi tulla ihan viihdyttävä leffa.