Unity-pelimoottoriyhtiö sulki kaksi toimistoaan tappouhkausten vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Unity-pelimoottoriyhtiö sulki kaksi toimistoaan tappouhkausten vuoksi

16.09.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
7

Unity-yhtiö joutui tällä viikolla sulkemaan kaksi toimistoaan tappouhkausten vuoksi.

Suositusta pelimoottoriteknologiastaan tunnettu Unity sai tällä viikolla osakseen rajua kritiikkiä julkaistamiensa hinnoittelu-uudistusten vuoksi. Kehittäjien vastustuksen lisäksi uudistuksen kerrotaan johtaneen myös tappouhkauksiin.

Unityn kerrotaan sulkeneen toimistonsa Teksasin Austinissa ja Kalifornian San Franciscossa uskottavaksi kuvailtujen tappouhkausten vuoksi. Unity kertoi sulkevansa toimistot ainakin kahdeksi päiväksi varmistaakseen työntekijöidensä turvallisuuden. Uhkausten taustalla on tiettävästi yhtiön työntekijä, jonka kerrotaan uhanneen työnantajaansa sosiaalisessa mediassa.

Yhtiö ilmoitti tällä viikolla merkittävän uudistuksen ansaintamalliinsa. Mikäli uusi ansaintamalli astuu voimaan suunnitellusti, joutuvat määrätyn liikevaihto- ja latausrajan ylittävät kehittäjät ensi vuodesta alkaen maksamaan yhtiölle korvauksen jokaisesta Unity-pelimoottoria käyttävän pelin asennuskerrasta muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Laajamittaisesti kritisoitu muutos on saanut useat pelinkehittäjät ilmoittamaan pelimoottorivaihdoksesta, mutta Unity on ainakin toistaiseksi pitänyt kiinni uudistuksista. 

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Vaikka tappouhkaukset eivät koskaan ole oikein, ei yhtiön johdolle pitäisi tulla yllärinä, että kuningas Joffrey -tason spedeily ei "kenties" mene läpi kaikkein näteimmin.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Uhkailu on toki lapsellista ja laitonta, mutta Unity on onnistunut raivostuttamaan niin ison ihmisjoukon, ettei ole mikään ihme että joukosta löytyy yksi noinkin kuumana käyvä kaveri. Lievä yllätys tosin että tyyppi on yhtiön oma työntekijä. John "veloitetaan dollari aseen lataamisesta Battlefieldissä" Riccitiello ei näytä olevan suosittu mies edes oman väkensä keskuudessa.

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

Ei missään nimessä hyväksyttävää heitellä tappouhkauksia, varsinkin kun rivityöntekijöillä ei ole mitään tekemistä tuon päätöksen kanssa. Mutta johdon on myös vähän turha valittaa ampiaisen pistosta kun itse ovat pesää potkineet.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

tappouhkauksia niihin ceo johtajii olis hyväksyttävää ei normali työntekijöihin

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Cult of the Lambin luonut Massive Monster uhkasi joidenkin uutisten mukaan poistaa pelinsä myynnistä heti, kun tämä asetus astuu voimaan. Mitä äsken asiaa googlettelin, siitä puhuttiin nyt jo "vitsailuna", joten mene ja tiedä oliko se sitä alkujaan vaiko ei.

Joka tapauksessa, halpamainen veto Unityltä. Varsinkin kun kyseessä on jo aiemmin julkaistut pelit, jotka luotiin silloisten raamien puitteissa. Tappouhkaukset eivät missään nimessä ole ok, mutta kuten sanottua, tällä idealla kaivettiin verta nenästä. Tapa se on toki tämäkin saada (indie) studiot patisteltua kilpailijoiden leiriin.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Eikös Unityn pomo myyny pois yhtiön osakkeitaan juuri ennen näiden suunnitelmien julkistamista, kuinkas sattuikaan. Nyt äkkiä poliisit tutkimaan osakkeilla vehkeilyä.

Käyttäjän Akki kuva
Akki

Kuulin vähän sellaisia huhuja, että näiden tappouhkausten levittäjä olisi ollut yksi Unityn työntekijöistä, joka ilmeisesti myös on ollut tympääntynyt yhtiön toimintaan.

Nelia19 totesi myös tuon osakkeiden myyntivehkeilyn. Ei ole ihan puhtaat valkeat lakanat Unityn johtoportaassa. Toisaalta eipä tuo yllätä, kun on saanut tietää millaista väkeä siellä on.