Unityn uudistettu hinnoittelu-uudistus vuodettiin julkisuuteen / Uutiset / pelaaja.fi

Unityn uudistettu hinnoittelu-uudistus vuodettiin julkisuuteen

19.09.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
3

Peliteknologiayhtiö Unityn päivitetystä hinnoittelu-uudistuksesta on vuodettu tietoja julkisuuteen.

Unity kertoi eilen kuulleensa kehittäjien huolet kovaa kritiikkiä herättäneeseen uudistukseen liittyen. Yhtiö kertoi tekevänsä muutoksia hinnoittelusuunnitelmiinsa, joista on nyt saatu vihiä yhtiön sisäisistä lähteistä.

Bloomberg-julkaisun mukaan Unity on esitellyt alustavaa päivitettyä suunnitelmaansa työntekijöilleen. Uuden suunnitelman mukaan uudessa hinnoittelumallissa kehittäjiltä tehtävät veloitukset rajattaisiin neljään prosenttiin pelin liikevaihdosta miljoonan dollarin liikevaihdon ylittäviltä asiakkailta. Lisäksi erityisesti kohua herettänyt kohta, jonka mukaan peliasennusten määrän mukaan perittävään maksun laskennassa asennuksia ei huomioitaisi takautuvasti.

Unityn johtoon kuuluvan Marc Whittenin kerrotaan peruutelleen tilaisuudessa myös yhtiön suunnitelmia hyödyntää omia työkalujaan asennusmäärien laskemiseen. Uuden suunnitelman mukaisesti maksut perustuisivat pelimoottoria käyttävien kehittäjien omiin ilmoituksiin.

Whittenin kerrotaan todenneen myös Unityn käyvän paraikaa läpi päivitettyä suunnitelmaansa kumppaniensa kanssa ennen sen virallista julkistusta. Näin yhtiö pyrkii hillitsemään viime viikolla asiasta syntynyttä kohua.

Unityn toimitusjohtaja John Riccitiellon taas kerrotaan todenneen, että uuden hinnoittelun pyrkimyksenä on kasvattaa Unityn suurimmilta asiakkailta saamia tuottoja. Hänen mukaansa muutoksella ei olisi vaikutusta 90 prosenttiin pelimoottorin käyttäjistä. Hän kertoi yhtiön odottaneen asiasta syntyvää kohua, mutta myönsi, että asian viestiminen olisi voitu hoitaa huomattavasti paremmin.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Eli kejittäjä saa edelleen turpiin, ainoastaan pari iskua hellemmin. Mahtavalta diililtä kuulostaa.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Sammakko kuuluu keittää hitaasti. Unity ahnehti ja kaatoi kattilaan suoraan kiehuvaa vettä. Nyt vesi on vaihdettu haaleampaan, mutta iso osa sammakoista loikki jo karkuun.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

IMAGE(https://i.redd.it/x2thwolt8zob1.png)