Uudistetusta Grand Theft Auto: The Trilogysta poistettiin viittaus rasistiseen Etelävaltioiden lippuun / Uutiset / pelaaja.fi

Uudistetusta Grand Theft Auto: The Trilogysta poistettiin viittaus rasistiseen Etelävaltioiden lippuun

27.10.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
19
Grand Theft Auto: The Trilogy, Phil Cassidy, GTAUudistetusta Grand Theft Auto: The Trilogysta poistettiin viittaus rasistiseen Etelävaltioiden lippuun

Rockstar on luultavasti poistanut Etelävaltioiden eli Amerikan konfederaation lippuun liittyvät viittaukset tulevasta Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Editionista.

Trilogian ehostetun painoksen uusimmassa trailerissa nähdään asekauppias Phil Cassidy, jonka tunnusmerkkeihin on ennen kuulunut t-paita, jota koristaa Etelävaltioiden vanha sotalippu. Lipun mielletään edustavan äärioikeistolaisuutta, valkoista ylivaltaa, rasismia ja orjuusmyönteisyyttä. Tuoreella trailerilla Philin paidanrinnuksessa komeilee kuitenkin keltainen banderolli pääkalloineen. Ohikiitävä paitahetki on nähtävissä auton räjähtäessä 34 sekunnin kohdalla.

On kuitenkin vielä epäselvää, onko viittaukset lippuun poistettu pelistä kokonaan. Rockstar ei ole nimittäin vahvistanut, olisiko kyseessä sittenkin vain traileriin tehty muutos.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Editioniin voi tutustua tarkemmin aiemmasta uutisesta.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Eiköhän näitä sensurointeja tule julkaisun jälkeen ilmi siinä määrin, että saadaan pitkiäkin youtubekoostevideoita katseltavaksi... Valitettavasti.

Käyttäjän W1LMI kuva
W1LMI

Ei ainakaan meikäläisen pelaamista haittaa, jos paidassa on eri kuva ;)

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Eipä tuo myös itseäkään haittaa mitä on kenenkin paidassa.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

rockstar boycottii vaa

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

En ymmärrä sensuuria etenkään kun se vaikuttaa tarinankerrontaan.
Etelävaltain lippun väittäminen rasistiseksi on yhtä kapeakatseista kuin kaikkien hakaristien väittämäninen rasisminsymboleiksi.
Kummasti kyseinen lippu yhdistetään rasismin lisäksi myös raskaaseen musiikkiin, kapinallisuuteen ja yllättävästi ihan vain etelävaltalaisuuteen väriin katsomatta.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Eikö tuo Phil Cassidy ollut joku peräkylän punaniska? Ei millään pahalla, mutta tuollahan tavalla jotkut ihmiset etelävaltioissa oikeasti pukeutuvat. Ei kai junttien kuvaaminen viihteessä ole mikään kannanotto junttiuden puolesta?

Absurdiksi on meno muuttunut.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus rautahuilu

En ymmärrä sensuuria etenkään kun se vaikuttaa tarinankerrontaan.
Etelävaltain lippun väittäminen rasistiseksi on yhtä kapeakatseista kuin kaikkien hakaristien väittämäninen rasisminsymboleiksi.
Kummasti kyseinen lippu yhdistetään rasismin lisäksi myös raskaaseen musiikkiin, kapinallisuuteen ja yllättävästi ihan vain etelävaltalaisuuteen väriin katsomatta.

Asiaa voisi ajatella niin päin, että Hitler pilasi hakaristin (sekä hammasharjaviikset) kaikilta muilta ja rasistit pilasi Etelävaltioiden lipun kaikilta muilta. Järkevät ihmiset alkaa luonnostaan karttaa sellaista, jonka idiootit, rikolliset ja murhamiehet ovat ottaneet omakseen. Saman kohtalon on valitettavasti kokenut kotimaassa Suomen leijona.

Olisi kiva argumentoida sen puolesta, että Etelävaltioiden lippu (etenkin tämä sotalippu) on sinänsä erillinen asia sodan taustalla vaikuttaneesta orjuudesta ja rasismista, mutta rasistit ovat sodan jälkeen kerta toisensa perään ottaneet kyseisen lipun symbolikseen: Ku Klux Klan, Dixiekraatit ja nykyisin kansallissosialistit. Omana kirsikkanaan kakun päällä vielä QAnon-salaliittoteoreetikot.

Lipun julkisuuskuva ja symbolismi on siis elävä ja kehittyvä asia, jota on viime vuosina valitettavasti muokanneet nimenomaan kansallissosialistit ja QAnon. Lippu ei siis tänä päivänä enää tarkoita ihan sitä samaa, kuin mitä esim. Lynyrd Skynyrd tai Pantera kokivat sen aikanaan tarkoittavan.

Myöskään Rockstar tuskin haluaa Phil Cassidyn identifioituvan lipun nykymerkityksen kautta, vaikka se ehkä hahmolle voisi jossain mielessä sopiakin. Tosin itse olisin kyllä geneerisen pääkallon sijaan korvannut lipun esim. USA:n lipulla, jolloin se alkuperäinen punaniska-aspekti olisi välittynyt paremmin.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Tietää että ei varmasti oo ainut sensuroitu homma... Varsin on poistettu paljon muutakin vaan että sjw:t pääsevät mielensä päähän.

Käyttäjän Masa kuva
Masa

Ei tämä peliä nyt mitenkään oleellisesti muuta, mutta täysin turhaa sensuuria taas. Absurdiksi on meno tosiaan muuttunut.

Käyttäjän AK_Hamy kuva
AK_Hamy

Eihän tällainen "piilotetaan kaikki pahaan viittaava" ole millään tapaa hyvä ratkaisu.

Nostoja