Uusi Need for Speed uhrataan Battlefield 6:n tieltä – Criterion Games mukaan tukemaan räiskintäjätin jatkoa / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Need for Speed uhrataan Battlefield 6:n tieltä – Criterion Games mukaan tukemaan räiskintäjätin jatkoa

1.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
need for speed, battlefield, Battlefield 6, Criterion, Criterion Games, ea, Codemasters

Electronic Arts on sysäämässä aina vain enemmän kehitysvoimaa seuraavan Battlefield-pelin taakse. Haastattelussa Polygon-sivuston kanssa EA:n studiojohtaja Laura Miele on kertonut, että pelijätti on päättänyt lykätä seuraavan Need for Speedin julkaisua voidakseen asettaa sitä työstävän Criterion Gamesin uuden Battlefrieldin tukikehittäjäksi.

Uusi Battlefield on ollut määrä julkaista loppuvuodesta, kun taas seuraavaa Need for Speedia on lupailtu aiemmin ulos maaliskuuhun 2022 mennessä. Criterion palasi Need for Speed -vetovastuuseen vuosi sitten ruotsalaisperäisen Ghost Gamesin muututtua tekniseksi tukiryhmäksi EA:n sisällä.

Criterion on toiminut aiemmin tukitiiminä myös Star Wars Battlefront -sarjan parissa. Se vastasi lisäksi Battlefield V:ssä nähdyn Firestorm-tilan kehittämisestä, eli kyseessä ei ole mikään tuntematon kumppani ruotsalaistekijä DICElle. Jo aiemmin uuden Battlefieldin työstössä on auttanut myös DICE LA, joka on vastannut pelin live-ominaisuuksien kehittämisestä.

Mielen mukaan päätös siirtää Criterion Battlefieldin pariin oli looginen sen jälkeen, kun autopelivalmistaja Codemasters siirtyi tuoreen kaupan myötä osaksi EA:ta. Codemasters-kauppa nimittäin varmistaa, että EA:lla on tarjota ajopelattavaa lähitulevaisuudessa myös ilman Need for Speedia. Criterionin apu Battlefieldissa tulee tarpeeseen siinä mielessä, että vaikka pelin kehityksen onkin kerrottu etenevän hyvin, ovat pandemian pakottamat etätyöjärjestelyt kuormittaneet kehittäjiä tavanomaista enemmän.

EA lupasi aiemmin helmikuussa, että uusi Battlefield esiteltäisiin ensimmäistä kertaa yleisölle vielä kevään aikana.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja