Vaihtaisitko perinteisen peliohjaimen banaaniin? Sony-patentti pohdiskelee ainakin asian mahdollisuutta / Uutiset / pelaaja.fi

Vaihtaisitko perinteisen peliohjaimen banaaniin? Sony-patentti pohdiskelee ainakin asian mahdollisuutta

3.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
banaani, sony, peliohjain, VR, ps5, PSVR, PlayStation VR, ohjain, patentti

Mitä jos perinteisten peliohjainten sijaan pelaaminen voisikin tapahtua kotona löytyviä esineitä, kuten banaania tai kahvimukia hiplaamalla? Asia näyttää pohdituttaneen ainakin Sonya, sillä yhtiön hiljattain julkisuuteen tullut patenttihakemus paljastaa, miten tämä kaikki voisi olla mahdollista.

Patenttihakemuksen mukaan Sony on kehitellyt ratkaisua, jossa pelaajan kädessä olevia esineitä voisi kuvata kameralla ja seurata sitten pelaamisen tuoksinnassa. Kamera voisi pikseleiden, ääriviivojen ja värien välityksellä tulkita, miten esinettä milloinkin käytetään ja kääntee sen sitten informaatioksi peliä varten. Pohdinnassa Sonylla on ollut myös mahdollisuus hyödyntää kahta esinettä kerralla, jolloin vaikkapa kahden banaanin heiluttamisella voitaisiin simuloida auton ratin kääntelyä.

Patentin mukaan kaiken ei tarvitsisi olla välttämättä myöskään liikkumispohjaista. Huomiota on annettu nimittäin myös mahdollisuudelle simuloida esineiden päälle virtuaalisia nappeja, joita pelaaja voisi painaa. Tässä suhteessa esimerkiksi virtuaalitodellisuuslasit voisivat auttaa havainnollistamaan, mistä esinettä voisi painella.

 

Monien patenttihakemusten tavoin varmaa ei toki ole, muuttuuko Sonyn kaavailema ohjausmalli koskaan todellisuudeksi. Jos ei muuta, se antaa kuitenkin hauskan viitteen siitä, millaisia asioita laitevalmistajan sisuksissa on oikein käyty.

Viime marraskuussa Sonyn suunnalta on tullut julki toki myös toinenkin patentti, joka on saattanut antaa näytteen PlayStation 5:n virtuaalitodellisuuslaitteistoa varten kaavailluista uusista ohjaimista. Sony-patentti esittelee yhteen käteen sujahtavan laitteen, jossa nykyisistä Move-ohjaimista tuttu seurannassa käytetty hohtopallo on korvattu pienemmällä LED-paneelilla. Ohjain hyödyntäisi patentin mukaan myös sensoreita, jotka voisivat vihjata mahdollisuudesta sormiliikkeiden seuraamiselle. PlayStation 5:n DualSensesta tuttu vastuksellinen liipaisin on sekin mainittu niin kuin myös haptinen tärinäpalaute.

Sony antoi vihiä PlayStation 5:lle suunnitteilla olevasta virtuaalitodellisuuslaitteistosta aiemmin viime viikolla. Jo tuolloin yhtiö vahvisti, että uusi virtuaalitodellisuusohjain hyödyntäisi muutamia DualSensestä tuttuja ominaisuuksia. Paljon laitteistosta jäi yhä kuitenkin myös vielä arvoituksesti.

Lähde: GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Monella pelaajalla on varmasti jo tarpeeksi kokemusta banaanien hiplaamisesta.