Valtteri Bottas on huipulla ja Kimi Räikkönen kokenut legenda! F1 2020 pisteytti kaikki nykyiset Formula 1 -kuskit

F1 2020 sisältää nyt selvät kykyluokitukset kuskeille, joita käytetään hyödyksi varsinkin uudessa My Team -tilassa.

14.6.2020 17:50

Urheilupeleille on ollut vuosikausia kovin tyypillistä, että peleihin mukaan saadut urheilijat pisteytetään jollain tapaa näiden oikean elämän kykyjen mukaisesti. Nyt mukaan tähän joukkoon on liittynyt autopelikehittäjä Codemasters F1 2020 -pelillään, jossa tuodaan sarjan osalta ensimmäistä kertaa esille kunkin kuskin omat yksilölliset kykyluokitukset.

Luokitukset on tehty ennen kaikkea pelin uutta My Team -pelitilaa varten, jossa pelaaja pääsee hallinnoimaan omaa Formula 1 -tiimiään. Kykyjen yhteyteen Codemasters onkin kiinnittänyt kuskeille vielä myös omat hintansa, jotka vaikuttavat näiden pestaamisen pelin sisällä.

Kykyjen osalta suurimman yleisarvon F1-kuskeista on saanut tietysti kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton 94 pisteen luokituksellaan. Hamilton suurimmaksi eduksi on luokiteltu niin tämän nopeus, ajoneuvonhallinta kuin ohitustehokkuus, joskin kokemuksen kautta tämä pystyy myös antamaan hyvää palautetta käytössä olevan auton kehitykseen.

Hamiltonin suomalainen tallitoveri Valtteri Bottas ei siinnä kuitenkaan kaukana takana. F1 2020 antaa Bottakselle yleisluokituksen 90 ja tykittää tälle täydet pisteet ajoneuvonhallinnasta tiukoissa tilanteissa. Vauhtia ja ohituskykyä löytyy Valtterilta myös, mutta ei silti Hamiltonia vastaavan tehokkuuden verran.

Bottaksen rinnalle asettuu Red Bullin alankomaalaislupaus Max Verstappen myöskin 90 pisteen yleisluokituksella. Tämän suurimmaksi arvoksi on nostettu nopeus ja ohituskyky, kun taas kokemusta piisaisi vielä kerättäväksi. Red Bullille kesken viime kauden siirtyneellä Alex Albonilla piisaa myös vielä näytettävää, vaikka ohituskyky on tälläkin toki jo melkoinen.

Mutta entäs lajin konkari Kimi Räikkönen? Alfa Romeolla nykyisin huristeleva suomalaiskuski saa yleisluokituksekseen 87 pistettä. Eniten Räikkönen kerää kehuja tietysti kokemuksellaan, mutta eipä Jäämiehen kylmäpäisyyttä tiukoissa tilanteissa olla sitäkään unohdettu. Vanhaan Ferrari-toveriinsa Sebastian Vetteliin nähden Kimi jää yleisluokituksellaan kahden pisteen päähän.

Loput F1-kuskien luokituksista voi katsastaa alta. Varsinaisen pelin on määrä ottaa saapuessaan lukuun myös Formula 2 -kuskit kykyineen.

F1 2020 julkaistaan Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja pc:lle heinäkuun 10. päivä. Pelaaja-lehden ennakkon ja tekijähaastattelun pelistä voi lukea uudesta kesäkuun numerosta.

Lähde: Formula 1

Lisää luettavaa