Valve laittoi Steam Deckin palasiksi – tältä näyttävät uutuuspelikoneen sisuskalut / Uutiset / pelaaja.fi

Valve laittoi Steam Deckin palasiksi – tältä näyttävät uutuuspelikoneen sisuskalut

6.10.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Valve laittoi Steam Deckin palasiksi – tältä näyttävät uutuuspelikoneen sisuskalut

Valve on julkaissut uuden videon, jossa esitellään yhtiön tulevan Steam Deck -pelikoneen uumenia. Videolla alleviivataan erityisesti, ettei Switch-tyylisen uutuuslaitteen purkamista tai sen osien vaihtamista suositella turvallisuussyistä.

Vaikka Steam Deck on käytännössä käsikonsoliksi muotoiltu pc, laitetta ei ole suunniteltu käyttäjien viriteltäväksi. Näin ollen uteliaimpienkin olisi syytä tyytyä vain virallisen videon katseluun, Valvelta ohjeistetaan.

– Laitteen avaaminen ja osien vaihtaminen saattaa vahingoittaa laitetta. Perusteellisesti. Jos vahingoitat laitteen akkua, se saattaa myöhemmin syttyä tuleen. Se olisi paha juttu, joten jätä virittelyt ammattilaisille, videolla varoitellaan.

Steam Deckin avaamisen todetaan myös heikentävän laitteen rakenteellista eheyttä, minkä myötä se rikkoontuu herkemmin esimerkiksi pudotessa. Pelikoneen sisäisten johtojen paljastaminen saattaa myös altistaa staattiselle sähkölle, mikä voi vahingoittaa laitetta oleellisesti.

Tallennustilan kasvattamiseksi videolla suositellaan turvautumaan Mikro-SD-kortteihin SSD-kovalevyn vaihtamisen sijaan. Kauppojen hyllyiltä löytyvät perus-SSD:t saattavatkin Valven mukaan kuluttaa enemmän akkua ja kuumentaa laitetta.

Purkuvideon voi katsastaa ohesta. Vaikka Valve toivookin sen toimivan ennen kaikkea varoituksena, yhtiö haluaa sen toimittavan myös oleellisia yksityiskohtia konetta pyörittävistä osista.

Steam Deckin ennakkomyynnit ovat käynnistyneet heinäkuussa, ja ensimmäisten pelikoneiden odotetaan saapuvan jouluksi. Ennakkotilausjonojen on kuitenkin todettu venyttäneen tuoreimpien tilausten toimituksia pitkälle ensi vuoteen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.