Viikon kysymys: Diablo IV vai Diablo II: Resurrected? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Diablo IV vai Diablo II: Resurrected?

22.02.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
17
Viikon kysymys: Diablo IV vai Diablo II: Resurrected?

Pelaaja.fin tämänkertainen viikon kysymys on luonteeltaan varsin yksinkertainen. BlizzCon-tapahtumassa saatiin jälleen maistiaisia tulevasta Diablo IV:stä, jonka ohella Diablo II:n uusioversio vahvistui. Kumpi kahdesta vetoaa enemmän?

Diablo IV vai Diablo II: Resurrected?

  • Diablo IV 
  • Diablo II: Resurrected

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Diablo 2. Nelosesta nähty materiaali ei toistaiseksi ole vakuuttanut ollenkaan. Varmaan tulee sekin aikanaan testattua mutta kakkoseen silti aion taas kerran elämäni kuluttaa kunhan julkaistaan.

Käyttäjän MidderOne kuva
MidderOne

Oli kyllä kaikkea muuta kuin yksinkertainen kysymys :) D4:sta ootellaan innolla, mutta siitäkin huolimatta vastaukseni kääntyi niukin naukin kakoseen, jota odottaa varmaan vieläkin hartaammin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Sarja on ollut minulle aikalailla tuntematon, kunnes eilen ostin Diablo 1:n GOG:ista. Kolmoseen olen ennen sitä yrittänyt päästä monta kertaa sisälle, eikä se vaan koskaan napannut mukaansa. Diablo 1 yllätyksekseni taas tuntuukin hemmetin hyvältä ja koukuttavalta vaikka onkin ikivanha peli.

Olettaen, että kakkonen on lähempänä ykköstä ja nelonen jatkoa kolmoselle, valinta on suhteellisen helppo: Diablo II: Resurrection.

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Ei kumpikaan. Hyvin epäluuloinen olen Blizzardin suhteen. D3 oli kaamea sekasotku ja WC3 reforgedin tarinan nyt kaikki varmaan tietävät. Lisäksi muut ovat jo ajaneet ohitse.

Käyttäjän SaskaKikkare kuva
SaskaKikkare

Pienen harkinnan jälkeen vastasin, että Diablo 4. D2 remaster tulee varmasti pelattua, mutta tuhansia ja taas tuhansia tunteja aikoinaan pelanneena se ei juuri tarjoa oikein enää mitään uutta. Lisäksi pelissä on myös omat ongelmansa, jotka varmasti periytyvät myös remasteriin. Diablo 3:sta tuhansia tunteja pelanneena D4 kiinnostaa kovasti. Toivotaan, etteivät nyt onnistu pilaamaan sitä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No ei kumpikaan....meni täysin luotto Blizzardiin viimeistään Warcraft III: Reforged fiaskon myötä, eikä tuon firman peleihin tule enää koskettua pitkällä tikullakaan, paitsi jos jollain ihmeen ilveellä onnistuisivat joskus itsenäistymään Actvision-Blizzardin alta, mikä nyt ei tule ikinä onnistumaan.

Pitäkööt tunkkinsa, Diablo fanit ovat tietysti ihan mehuissaan kummastakin....ja vaikka kummatkin pelit onnistuisivat, niin jos Blizzard ei ala taas tehtailla (ja hehän eivät ala) kunnon Warcraft ja Starcraft RTS pelejä, niin firma on minulle yhtä kuin kuollut.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus Lykos

Ei kumpikaan. Hyvin epäluuloinen olen Blizzardin suhteen. D3 oli kaamea sekasotku ja WC3 reforgedin tarinan nyt kaikki varmaan tietävät. Lisäksi muut ovat jo ajaneet ohitse.

Tämä on omakin vastaukseni. Katsellaan rauhassa josko D4 olisi aikani arvoinen, odotukset ovat melko matalalla. D2 nyt on taas jo niin koluttu ettei pelkät paremmat grafiikat minua houkuttele, sillä niistä huolimatta D1 on edelleen se tunnelmallisin.

Käyttäjän Fable kuva
Fable

D4 tulee hankittua tulevaisuudessa kuitenkin, mutta Rogue hahmoluokan jälkeen odotan huomattavasti enemmän D2:n jälleensyntymää. D4:n Rogue ei ole se minkä mie opin tuntemaan. Tämä versio tuntuu lähinnä olevan lainassa PoE:sta. D2R:in toki on omat oikkunsa, kuten ontuva liikkuminen ja päällekkäisyys (odotin todellista Remakea), mutta koskaan Blizzardin historiassa kyseinen installaatio ei ole vielä kääntynyt konsoleille toisin kuin ensimmäinen ja kolmas ovat. Tämän lisäksi jokaisen cinemakuvan tulevat (toivottavasti oikeasti) vääntämään uuteen uskoon, joten tiedän minkä ostan ensin. Sääli sinällään tosiaan, että kyse on vain kirjaimellisesta kasvojen kohotuksesta joka laskeutuu aidon päälle, mutta joka tapauksessa tiimi työnsä takana on tehnyt hienoa työtä. Toisaalta ei luulisi, että tässä tapauksessa voisi mennä metsään WC3 Refundin lailla, mutta saa nähdä miten käy.

Käyttäjän Fable kuva
Fable
Lainaus Haerski

Olettaen, että kakkonen on lähempänä ykköstä ja nelonen jatkoa kolmoselle, valinta on suhteellisen helppo: [b]Diablo II: Resurrection[/b].

Sanoisin, että teknisesti ottaen D2 on vähintään hitusen lähempänä D3:sta johtuen päätöksistä joita tekivät esimerkiksi taikojen, kykyjen, tehtävien, tahdin ja paikkojen suhteen. Toisaalta graafinen ulkoasu silloin (näin jälkeenpäin verraten) luo vastakkaista kuvaa sillä spritegrafiikka on sen verran etäisen tuntuinen D3:sen grafiikkaan verrattuna ja vähintään osittain onkin. Nykyään grafiikkaan ei kannata kuitenkaan paljoa keskittyä, koska se on enemmän taiteen lajia, kuin ennen.

Jos tahdot, että D2R loisi kuitenkin mahdollisimman paljon D1:sen tunnelmaa, varmista ettet koskaan juokse hahmon kanssa sisätiloissa ja muista käyttää kykyjä säädyllisesti eli vain hiiren oikeanpuolimmaisen painikkeen kautta. Jätä settivarusteet mahdollisimman pitkään huomiotta ja uniikkien varusteiden kohdalla vastaanota näitä vain tehtävää vastaan toisilta pelaajilta tai nouki ne mikäli niitä tippuu luonnostaan. Ole myös käyttämättä keltaisia esineitä niin pitkään, kuin pystyt, samoin riimuja.

D3:ssa samankaltaisen kokemuksen saa koettua Darkening of Tristram aikana, kun rajaa jäljelle jääviä mahdollisuuksia mahdollisimman tarkasti, jotta esimerkiksi Warriorin, Roguen ja Sorcererin tyylinen pelaaminen mahdollistuisi. Tämä saattaa kuulostaa helpolta, mutta on paikoin vaikea toteuttaa. Kivaa tämä on silti. 😁

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Diablo II Resurrectedin taustalla toisaalta Vicarious Visions, mikä on tehnyt muutamat hyvät remaket, eli Crash Bandicoot N. Sane Trilogyn ja Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2:n. Eli on siinä mahdollisuus että eivät sitä täysin ryssi.

Nostoja