Viikon kysymys: Mikä Naughty Dogin kehittämistä Crash Bandicoot -peleistä oli paras? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä Naughty Dogin kehittämistä Crash Bandicoot -peleistä oli paras?

3.08.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11
Viikon kysymys: Mikä Naughty Dogin kehittämistä Crash Bandicoot -peleistä oli paras?

Se olisi kuulkaa elokuun ensimmäinen maanantai. Pelaaja.fissä se tarkoittaa samaa kuin joka ikinen maanantai, eli uutta Viikon kysymystä!

Tämänkertaisissa uteluissa päädyttiin metsästämään Naughty Dogin kehittämistä Crash Bandicoot -peleistä parasta. Alkuperäisen PS1-trilogia ohellahan vaihtoehdot kattavat luonnollisesti alkuperäisen Crash Team Racingin.

Ajatuksen kysymykseen kirvoitti viikonlopun Tiesitkö?-artikkelimme, jossa käydään läpi, miten tekniset rajoitukset muovasivat alkuperäisen hyppelyn kehitystä.

Kysymys ja vastasvaihtoehdot siis ovat:

Mikä Naughty Dogin kehittämistä Crash Bandicoot -peleistä oli paras?

  • Crash Bandicoot 
  • Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back
  • Crash Bandicoot 3: Warped! 
  • Crash Team Racing

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En ole pelannut kuin ensimmäistä, joten se olisi ainoa vastausvaihtoehtoni. Epäilen kuitenkin että nuo jatko-osat lienevät vielä parempia, joten en näe järkeväksi äänestää ollenkaan.

Käyttäjän JUSSSSS kuva
JUSSSSS

Tasohyppelyistä paras on Crash 2. Paransi kaikkea mitä ensimmäisessä oli, mutta ei sortunut liikaan yrittämiseen kuten Crash 3.

Pelinä ylipäänsä paras on kuitenkin Crash Team Racing, joka on vielä nykyäänkin paras Kart Racer koskaan!

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Nyt nakkasitte pahan. Itselleni eka Crash Bandicoot oli juuri se peli, jonka myötä talouteemme hankittiin ihka ensimmäinen pelikonsoli ja sen mukana Crash 3. Mutta nostalgiasta huolimatta, Crash 1 on rehellisesti sanottuna aika turhauttava peli, kuolemasta nollautuvine laatikoineen ja vielä varsin kankeine ohjaksineen. Rallipelit eivät myöskään ole sydäntäni lähellä, vaikka CTR:stä pidänkin.

Joten valinta pitäisi tehdä nyt kakkosen ja kolmosen välillä. Helppoa se ei totisesti ole, sillä kummallakin niistä on omat selvät vahvuutensa: kakkosessa on heittämällä koko nelikon parhaimmat musat ja tasaisemmin viihdyttävät kentät (en näet juuri piittaa kolmosen moottoripyörä- taikka Atlantis-kentistä). Kolmosessa puolestaan on rutkasti monipuolisempi pelattavuus, kiitos aika-ajojen sekä lukuisten kulkupelien/elukoiden. Jälkimmäisiä taisi olla Warpedissa peräti seitsemän erilaista, jos sisarusten lentokoneita ei lasketa erikseen (ykösessä ei ollut muuta kuin se possu ja kakkosessakin saldo tais nousta vaan kolmeen).

Kakkonen viihdyttää minua tasaisemmin kuin kolmonen, eikä vitutuskäyrä värähdä sen parissa niin usein kuin kolmosessa. Pelin musatkin ovat kokonaisuutena paremmat... mutta tästä huolimatta, joudun silti antamaan ääneni kolmoselle. Se on kuitenkin sen verran monipuolinen ja loppuun hiottu paketti, vaikka osa aika-ajoista sekä kulkupeleistä ottavatkin aivoon. Niin paljon kuin viihdynkin "helpommin" Crash 2:n parissa, en voi sivuuttaa sitä, kuinka kolmonen hyödyntää konseptiaan kaikista eniten sekä monipuolisesti.

Hiemanhan tuo tirpaisi myöntää. Kuten sanottua, monet pitävät kakkosesta eniten juurinkin sen takia, että se paransi ykkösen ydinkonseptia rönsyilemättä siitä niin paljoa kuin kolmonen.

Sly Cooper-pelien kohdalla pidän myöskin kakkosesta eniten, vaikka sielläkin kolmonen ylitti edeltäjänsä monipuolisuudellaan (ja paikoitellen päihitti kakkosen parhaimmat osuudet). Mutta toisin kuin Sly 3, Crash 3 ei (yleensä) ota aivoon siksi, että siinä olisi räikeitä bugeja taikka selvästi hienosäätöä kaivanneita osuuksia. Jos homma tökkii, se tökkii ennemminkin minun suoritukseni takia eikä siksi, että pelissä on kiireellä hutaisten tehty huonoja ratkaisuja. Joten tällä kertaa, voisin sanoa monipuolisen, loppuun viilatun kokonaisuuden menevän tasapuolisen viihdyttävyyden edelle.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Crash Bandicoot 3 tuli pienenä omistettua omana ja siten pelattua eniten. Aika huonot perustelut valinnalle, mutta kaikki ovat sen verran hyviä, että ehkä nostalgia-arvolle voi antaa sijaa.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Liian vaikea valinta jos pitäs päättää niin ykkös sijan vie Crash Bandicoot 3: Warped! Koska kyseinen peli oli mun lapsuuden parhaita tasohyppely pelejä yli 20 vuoden takaa,Toisiks paras Crash peli on Crash Bandicoot 96 vuodelta kolmannen sijan nappaa Crash 2!

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Tasoloikista ehdottomasti Crash Bandicoot 2, se oli ainoa jonka omistin. Crash Team Racing oli taas todella hyvä ajopeli, paras kart-peli tosiaan.

Käyttäjän HauhauChampion kuva
HauhauChampion

Crash Bandicoot 2 on ensimmäinen pelaamani Crash-peli ja samalla myös ensimmäinen pelaamani PlayStation-peli, joten tästä pelistä on todella lämpimät muistot. Toisaalta Crash 3 oli mielestäni monipuolisempi ja ehkä myös graafisesti hienoimpia PS1-aikakauden pelejä. Crash 3 vie siis voiton, mutta Crash 2 on hyvällä kakkossijalla.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Crash 2! Tykkään sen level desing:sta, haasteesta ja tarinasta eniten. Crash 3 on kanssa hyvä, mutta se ei tarjoa yhtä paljon tasoloikkaa mitä crash 2 tekee, mutta sen takia ehkä crash 3 on monipuolisempi. Kaikki ovat loistavia pelejä :)

Käyttäjän Pupukello kuva
Pupukello

Cortex Strikes Back. Tuli pelattua yhdeltä istumalta läpi aikoinaan. Ikimuistoinen ehtoo/yö teininä.

Lainaus JUSSSSS

Tasohyppelyistä paras on Crash 2. Paransi kaikkea mitä ensimmäisessä oli, mutta ei sortunut liikaan yrittämiseen kuten Crash 3.

Juurikin omat ajatukseni minkä perusteella kruunasin kakkosen parhaaksi.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Todella vaikea kysymys. Eniten mieleen on jäänyt numero 3, joka tuli pelattua 100% läpi aikoinaan, platina-avaimia myöden. Siitä saavutuksesta olen edelleenkin hiukan ylpeä! CTR oli myös kovaa kakkaa moninpeliväännöissä. Ykköstä ja kakkosta tarvisi varmaan vähän pelailla muistin virkistykseksi, että voisi vastata kyselyyn...

Nostoja