Viikon kysymys: Mikä on paras Far Cry -peli sarjan pääosista? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä on paras Far Cry -peli sarjan pääosista?

7.09.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
23
Viikon kysymys: Mikä on paras Far Cry -peli sarjan pääosista?

Maanantai. Koko Pelaaja.fi -lukijakunta tietää, mitä se tarkoittaa – on uuden viikon kysymyksen aika. Tällä kertaa jatkamme pelisarjojen parhaiden osien metsästämistä, ja tällä erää sarjaksi valikoitui Far Cry sen tuloaan tekevän kuudennen osan innoittamana.

Päätimme rajata mukaan juurikin numeroidut ja räiskintäpainotteiset pääosat, minkä myötä seasta puuttu esimerkiksi luolamiesseikkailu Far Cry Primal. Rajauksen seurauksena kysymys ja vastausvaihtoehdot ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlaiset.

Mikä on paras Far Cry -peli sarjan pääosista?

  • Far Cry
  • Far Cry 2
  • Far Cry 3
  • Far Cry 4
  • Far Cry 5

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

Far Cry 3.Tarinaltaan loistava ja ehkä paras psyko pahis mitä sarjassa on. Maailma on näyttävä ja monipuolinen sekä metsästys oli mukavaa. Muistan kun aloitin pelaamisen että onpas iso mappi saari ja myöhemmin pelissä paljastui toinen samaa kokoluokkaa oleva saari. Ainoa mikä jäi tarinassa eniten häiritsemään oli miten Vas hoideltiin pois kuvioista.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Myös Far Cry 3 Blood Dragon oli todella hyvä

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En ole pelannut kahta ensimmäistä, paitsi Xboxin Instinctsiä jonkun verran, joten omat kokemukset jää osiin 3-5. Nämä taas on pitkälti samaa eivätkä ihan mahdottomasti ole "ensimmäisestä" (eli kolmosesta) muuttuneet.

Kaava on hyvin samanlainen tarinaa ja pahista myöten. Samoin se hallusinaatio-tehtävä (tai tehtäviä) on jokaisessa mukana.

Vitoseen petyin hieman vaikka ei se huono peli ole. Nelonen oli hyvä mutta liian vähän uutta kolmoseen nähden. Kolmonen oli hyvä mutta itseään toistava ja liian laaja (kuten nämä muutkin + about kaikki Ubin open worldit). Vaikea tämän perusteella on oikeasti mitään kauhean objektiivista sanoa.

Heitän vaikka sen kolmosen kun se oli tämän kaavan ensimmäinen ja tuntui jopa silloin tuoreelta. Sen hetken, ennen kuin alkoi toistaa itseään. Varmasti silti vitonen on pelillisesti parempi, kuten luultavasti nelonenkin.

Lainaus

-- seasta puuttu esimerkiksi luolamiesseikkailu Far Cry Primal.

Nyyh. Tämä on se paras Far Cry.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Valitsen alkuperäinen Far Cryn. Hakkasin pelin demon varmaan kymmenen kertaa läpi, vaikka se pyöri nykymittapuulla pelikelvottoman huonosti. Tykkään enemmän semi putkimaisista räiskintäseikkailuista kuin avoimen maailman sekoiluista ja far cry on kouluesimerkki miten niitä tehdään.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No vaikea sanoa näistä jälkimmäisistä, ainoastaan kaksi ensimmäistä pelattu ja kolmosta testattu. Sanoisin että näistä alkuperäinen, Crytekin PC peli on edelleen paras ja se on vieläkin yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistä.

Grafiikaltaan se oli aikanaan samanlainen leuat lokssauttava kokemus kuin Crysis oli 3 vuotta myöhemmin ja kenttäsuunnittelu oli rautaa. Edes ne paljon haukutut muntatit eivät onnistuneet itselleni peliä pilaamaan, päinvastoin.

Far Cry 6n olisi paras viimein uudistaa sarjaa, kun Far Cry 3:sta lähtien kaava on pysynyt pitkälti samana. Uudelle sukupolvelle olisi myös hyvä saada enemmän pelimoottorista irti, sillä Far Cry 2n jälkeen edistystä ei tapahtunut muuten kuin grafiikan osalta ja pelifysiikka heitettiin ajan kuluessa sivuun

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

far cry instincts on paras far cry
far cry 3 oli ok
muut on huonoja

toivon predatorit tulee takaisin :(

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Ekasta Far Crysta ei ole sen suurempia muistikuvia, kuin että ei aikoinaan iskenyt. Kakkonen oli sellaista copy&pastettua paskaa, että huhhuh. Kolmonen oli oikeasti hyvä peli ja sen jälkeen ollaankin samalla kaavalla menty, mutta huonompaan suuntaan. Vastaan siis Far Cry 3.

Primal oli ihan mielenkiintoinen idea, mutta alko vituttamaan kun joka puskan takana oli joku joukkotappelu tai puuma hyökkimässä kimppuun.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Far Cry 3! 4 ja 5 kun oli vaan samaa eri paikassa ja huonommalla pahiksella.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Olen näistä pelannut vaan ykköstä ja kolmosta, näistä pidän ykkösestä enemmän, mutta suurimmaksi osaksi nostalgian vuoksi. Siinä on ongelmia, etenkin kun viidakko muuttuu sisätiloissa kulkenmiseksi, mutta viidakossa väijyminen oli todella viihdyttävää. Tekoäly oli siellä täällä ja toisinaan kun halusi tutkia alueita laajemmin, peli kylmästi tappaa pelaajan one shot helikoptereilla, myös epätasaiset vaikeuspiikit ärsytti. Silti, peli oli ikimuistoinen silloin ja sillä on oma persoonansa FPS-pelien joukossa kaikkien näiden vuosien jälkeenkin...

...Toisin kuin!...Far Cry 3 ei ollut paha, se oli itse asiassa hyvinkin viilattu, käyttäisin siitä SidAlphan lainausta: "perfected mediocrity", täydellisyyteen viilattu keskinkertaisuus. Vaikka siinä ei ole yhtään Far Cry 1:n ongelmaa, siinä on tylsää paikasta toiseen kulkemista radiotornien perässä ja peruskauraa hiekkalaatikko-tehtäviä. Pelin päätähti oli Vaas, jonka he kirjoittavat pois puolivälissä ja korvaavat tylsemmällä loppupahiksella. Jotenkin se että kulkee pelin läpi kokemusta keräillen ja pelihahmosta tappokonetta päivittäen, ei tunnu Far Cry:lta. Tässä pelissä, mitä pidemmälle sitä pelaa, ei ole enää lainkaan minkäänlaista vaarantunnetta, mikä oli aika suuri osa ykköstä, selviytyminen tällä vaarallisella saarella vihollisten ja hirviöiden keskellä. Lisäksi Far Cry:it tästä eteenpäin vaan kopioivat kolmosta, joten vaikka olisin pelannutkin niitä, kolmonen olisi niitä parempi vaan siksi että se oli ensin.

Oman näkemykseni mukaan, Ubisoft pilasi Far Cry:n Instinct:illä, sitten nylki sen ja puki toisen pelin sen nahkaan, hyvän pelin, mutta ei se silti Far Cry ole.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Far Cry 3 ylivoimaisesti.

Nostoja