Viikon kysymys: Mikä on suosikkisi Xbox-konsolisukupolvista? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä on suosikkisi Xbox-konsolisukupolvista?

19.04.2022 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
16
Viikon kysymys: Mikä on suosikkisi Xbox-konsolisukupolvista?

Pääsiäinen on tältä vuodelta lusittu, minkä jälkimainingeissa on aika käynnistää Pelaaja.fin tämänkertainen viikkokysely! Tällä erää päätimme jatkaa suosikkikonsolien metsästystä, ja Nintendon jälkeen päätimme pyhittää tämän viikon Microsoftin konsoleille. Vastausaikaa on tuttuun tapaan ensi viikon maanantaihin asti!

Mikä on suosikkisi Xbox-konsolisukupolvista?

  • Xbox
  • Xbox 360
  • Xbox One / Xbox One X
  • Xbox Series X / Xbox Series S

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

Kaikilla konsolisukupolvilla olen pelannut ja oma lempparini näistä on ollut xbox 360. Jäänyt eniten hyviä pelejä mieleen tältä sukupolviajalta kuin muilta.

Pelit oli valmiita eikä suuria day one patchejä ollut. Kun pelilevyn osti kaupasta niin se peli oli siinä levyllä eikä vain digitaalinen avain jolla sai ladattua pelin konsoliin. Nykyisistä konsolisukupolvista ei jää kuin muistot jäljelle kun servut sammutetaan

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Nykyinen ehdottomasti. Edellisillä sukupolvilla ei ollut oikein mitään tarjottavaa kilpailijoiden mennessä ohi oikealta ja vasemmalta. Nyt ollaankin tilanteessa jossa Game Pass ja kaikin puolin laadukas Series X konsoli on loistava paketti ja ykköspelikone on vaihtunut. Ms:n panostus studioihin alkaa näkymään toden teolla parin vuoden sisällä ja paketti sen kun paranee.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Köyhälle ja tyhmälle muksulle kuten minä oli 360 sukupolvi ykkönen. Konsoli oli halpa ja tehokas. Moni lempipelini kuten hl2, oblivion, dead rising, forza horizon ja rock bandit on jääneet suosikkipeleiksini. Tulipahan kinect aikakin koettua ja melkein kaikki sitä kameraa käyttävät merkkipelit pelattua (vanhenivat muuten kuin hyvä maito). Alkuperäinen xbox aika jäi kokematta ja one on jäänyt vähemmälle käytölle kunnon pelikoneen hankittuani.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Yhtään boxia en ole omistanut, joten eipä ole suosikkiakaan muodostunut. Jos vastata pitäisi, niin varmaan menisi sinne ekan boxin puolelle, kun sen muotokieli ja mainonta jäi aikoinaan hyvin mieleen. Näitä seuraavia en varmaan osaisi ulkomuistista listata edes sukupolvijärjestykseen!

Käyttäjän Billet kuva
Billet

No vastasin 360 kun niitä on meillä 2 kpl alkuperäinen että E-versio, myös one s ja perus one löytyy ja tietysti se original..vastasin siis 360 koska sille oli paljon pelejä ja kohtuu hyviäkin vielä. Ja ei tarvinnut paljoa noita kiintis tiloja tsekkailla mahtuuko kun oli levyllä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Xbox 360 aika selvästi, ainoa kerta jolloin Microsoft onnistui päihittämään Playstationin, taitaa 360 omata myös parhaimman pelivalikoiman boxeista. Xboxin kanssa oli vielä hakemista. Xbonen lähtölaukaus ammuttiin omaan jalkaan eikä homma niin sujuvasti muutenkaan mennyt. Series X:ää alas taas on vetänyt komponenttipula, joskin kaikilla on ongelmia tämän kanssa, lisäksi pelivalikoimaa on omaan makuun huomattavasti Sonyä heikompi tällä hetkellä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Kyllähän se Xbox 360 oli Xboxin kulta-aikaa, vaikka alkuperäisestä Xboxista on myös erittäin hyviä muistoja. Xbox Onea tai One Xää en edes ikinä ostanut.

Xbox 360 sai kuitenkin tasaisesti kovan luokan yksinoikeuksia oikeastaan konsolisukupolven alusta loppuun ja etenkin tuo 2006-2007 vuodet olivat kyllä melkoista hypetyksen aikaa kun täysin uutta IPta ja odotettuja jatko osia pukkasi ulos.

Ainoa heikko juttu tuossa oli tietenkin RROD ja muut konsolin luotettavuus ongelmat, itsellänikin alkuperäinen 360 hajosi 3 otteeseen, takuun piikkiin meni pari ensimmäistä kertaa, kolmannella ei enää ja piti ostaa uusi konsoli joka onkin kestänyt näihin päiviin asti.

Sitähän ei tiedä miten Series X/S sukupolvi tästä vielä muovaantuu mutta vaikea nähdä että Xbox 360aa parempaa aikakautta enää tulisi, siis pelien ja sen 7 sukupolven alkuhuuman/hypetyksen määrän suhteen

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Xbox 360 on kaikkien aikojen paras konsoli.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

En ole yhtään omistanut, mutta Series X oli näistä ensimmäinen, joka yhdessä vaiheessa oikeasti kiinnosti. Sitten päivitin pc:n ja totesin senkin aika turhaksi.

Vastasin siis Series X.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Haerski

En ole yhtään omistanut, mutta Series X oli näistä ensimmäinen, joka yhdessä vaiheessa oikeasti kiinnosti. Sitten päivitin pc:n ja totesin senkin aika turhaksi.

Vastasin siis Series X.

Keeping it real, I see. Itsekin ollut aina pääsääntöisesti PC-pelaaja, mutta sitten on aina näitä konsoliseikkailuja välissä. Xbox 360 on ainoa konsoli, joka korvasi PC:n muutamaksi vuodeksi. Tällä hetkellä itselläkin pelkkä PC käytössä. Series X lähti uudelle omistajalle vuoden käytön jälkeen samalla hinnalla millä sen ostinkin, kiitos sirupulan.