Viikon kysymys: Oletko tyytyväinen PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n teknisiin yksityiskohtiin? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Oletko tyytyväinen PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n teknisiin yksityiskohtiin?

24.03.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
39
Viikon kysymys: Oletko tyytyväinen PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n teknisiin yksityiskohtiin?

Viime viikon uutisantiin toi positiivista säpinää niin Xbox Series X:n kuin PlayStation 5:n vahvistuneet tekniset yksityiskohdat. Pelaaja.fin tämän viikon kysymyksessä tiedustellaankin, minkälaisia ajatuksia uuden sukupolven sisällä hyrräävä teknologia on herättänyt lukijoissa.

Mikäli PS5- ja XSX-yksityiskohdat ovat jääneet katsastamatta, viime viikolla julkaistut uutiset voi katsastaa oheisista linkeistä.

Viikon kysymys ja vastausvaihtoehdot kuuluvatkin siis seuraavanlaisesti.

Oletko tyytyväinen PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n teknisiin yksityiskohtiin?

  • Kyllä, molempien
  • Kyllä, PlayStation 5:n
  • Kyllä, Xbox Series X:n
  • En kummankaan, odotin enemmän
  • Tekniset yksityiskohdat eivät ole kiinnostavia tai merkittäviä minulle

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Kyllähän kummatkin laitteet raudan puolesta vaikuttavat varsin hyvältä, mutta vastasin tähän että Xbox Series X, koska PS5:sta jäi kuitenkin taaksepäin yhteensopivuus pois PS3-pelien osalta (ja myös PS1/PS2 pelien, vaikka niistä en nyt niin välitä).

Eli Series X menee kyllä ensimmäisenä hankintaan, mutta eiköhän PS5 sitten myös aikanaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kyllä. Odotin alunperin paljon heikompaa esitystä. Ainut osa-alue missä ontuminen varmaan tapahtuu on ray tracing. No, pc on sitä varten sitten.

PS5 yksinoikeuksia varten, ellei ne nyt sitten ala järjestäen kaikki valumaan pc:lle, mitä epäilen. Xboxi sitten taaksepäin yhteensopivuuden takia, jos ne pelit mitä haluan pelata joskus löytyy niiltä yhteensopivuuslistoilta, osa toki on siellä jo, mutta ei läheskään kaikki. En pidättele hengitystäni sen suhteen.

Niin ja PS5:sen pisteet saattaa nousta joissakin tapauksissa pc:n edelle, jos se Cernyn hehkuttama 3D-audio tulee olemaan jotain mullistavaa ja sitä ei todellakaan ole saatavilla missään muodossa pc:llä.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Ainoa "konsoli" joka tulee ensi jouluna "hyllyyn" on Stadia. Pettymyshän noi konsolit on. Vielä kun miettii ensi joulua, jolloin tulee todennäköisesti rtx 3xxx sarja ja amd ltä uutta prossua niin taas on konsolit muuta maailmaa jäljessä. Halpoja nuo ilmeisesti ovat joten pointsit siitä, mutta kuka nyt vanhasta raudasta paljoakaan maksaisi?

Käyttäjän edqe kuva
edqe

"Tekniset yksityiskohdat eivät ole kiinnostavia tai merkittäviä minulle"

Konsoleiden monet ongelmat tekevät niistä edelleen huomattavasti huonompia vaihtoehtoja verrattuna PC-pelikoneeseeni, ettei niiden "tehot" ole itselleni millään tavalla merkittävä asia.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Xboxin laitteistoon tyytyväinen, mutta taas sitten Playstationin aivan liian korkea kellotaajuus aiheuttaa huolta. Olisipa ollut 9 teraflopsia tuo PS5, eikä pakosti hädässä nostaa kellotaajuutta.

Xboxi jää minulta kaupanhyllylle ja hommaan PS5:n.

Käyttäjän BlazeAce kuva
BlazeAce

Mistään mitään tarkemmin tietämättömänä vaikuttavat olevan hyviä kummatkin keskivertokuluttajan käytössä.

PS5 tulee hankittua saman tien koska kaikki pleikkarit on taloudesta jossain kohti löytyneet ja haluan päästä pelaamaan PS4-pelejä kuten Horizon Zero Dawn, Final Fantasy XV ja Final Fantasy 7 Remake inhimillisemmillä latausnopeuksilla. Taaksepäin yhteensopivuus PS3, PS2 ja PS1 kanssa olisi ollut paikallaan mutta sillä mennään mitä saa...

Xboxia ei ole ikinä löytynyt kotoa joten ohjain on vieras ja pelisarjat tuntemattomia eikä isot nimikkeet edusta varsinaisesti itseä kiinnostavia genrejä. Joten uusimmalla Xboxilla ei lähtökohtaisestikaan ollut saumaa tässä taloudessa.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Xbox vaikuttaa varsin tehokkaalta paperilla ja Cernylläkin näyttäisi olevan PS5:ttä varten muutama ässä hihassa, esim. 3D-audio ja huippunopea SSD. Varsinkin kun tuo SSD näyttäisi olevan integroitu kunnolla myös PS5:n arkkitehtuuriin ja jos se mahdollisesti saataisiin jopa toimivaan lisämuistina ym, kuten tässä Digital Foundryn videossa uumoillaan, voisi se olla aikamoinen valttikortti esim. ylimääräisten tehojen valjastamisessa pelinkehittäjille, mikä voisi olla aika mullistava ratkaisu mitä ei ole nähny vielä missään, olettaen että se toimisi juuri tuolla tavalla. Myös korkeille kellotaajuuksille esitetään videossa perusteensa.

Käyttäjän jani kuva
jani

Kyllä se PS5 vaikutti erittäin hyvältä. Kuten jo tiedetään, Teraflopsit ei totuutta kerro ja kyllä on hauska nähdä Boxilaisten ilmeet kun Pleikka lataa kamat melko samantien ruudulle, kun kyseessä on vähintään 5.5gb/s siirtovauhti, maksimissaan 9gb/s. Ne on numeroita joita moni ohitti pleikan tekniikka presiksessä.

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD
Lainaus jani

Kyllä se PS5 vaikutti erittäin hyvältä. Kuten jo tiedetään, Teraflopsit ei totuutta kerro ja kyllä on hauska nähdä Boxilaisten ilmeet kun Pleikka lataa kamat melko samantien ruudulle, kun kyseessä on vähintään 5.5gb/s siirtovauhti, maksimissaan 9gb/s. Ne on numeroita joita moni ohitti pleikan tekniikka presiksessä.

Kyllä teraflopit kertovat jotakin, varsinkin kun puhutaan samasta arkkitehtuurista, jota Xbox ja Playstation hyödyntää. Jos SSD:n ainoa etu on latausnopeudet niin tätä boxilaista ei haittaa yhtään, kun on muuten parempi rauta Xboxilla.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Ensin boxi ja sitten ps 5. Voi varmaan huoletta hankkiutua eroon prosta kun 5 ilmestyy