Viikon kysymys: PS5:n sekä Xbox Series X/S:n julkaisutiedot ovat selvillä – mikä menee hankintaan? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: PS5:n sekä Xbox Series X/S:n julkaisutiedot ovat selvillä – mikä menee hankintaan?

21.09.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
38
Viikon kysymys: PS5:n sekä Xbox Series X/S:n julkaisutiedot ovat selvillä – mikä menee hankintaan?

Uusi viikko tulla tupsahti myös Pelaaja.fin toimitukseen. Mikäpä olisikaan parempi keino juhlistaa tapausta kuin iskeä Viikon kysymys kehiin? Tämänkertainen kysely lienee varsin päivänselvä ottaen huomioon, että sekä PlayStation 5:n että Xbox Series X:n ja S:n julkaisutiedot ovat viimein selvillä!

Mikäli kaipaat kertausta uuden sukupolven tiimoilta, voit tutustua faktoihin oheisten linkkien takaa.

Nyt, kun olet varmastikin lukenut kaiken oleellisen, itse asiaan: Viikon kysymys ja vastausvaihtoehdot kuuluvat seuraavanlaisesti.

PS5:n sekä Xbox Series X/S:n julkaisutiedot ovat selvillä! Mikä menee hankintaan?

  • PlayStation 5 
  • PlayStation 5 Digital Edition
  • Xbox Series X
  • Xbox Series S 
  • PS5 ja Xbox Series X
  • PS5 Digital Edition ja Xbox Series X
  • PS5 ja Xbox Series S 
  • PS5 Digital Edition ja Xbox Series S 
  • Ei mikään

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

X menee hankintaan. Olen kylläkin kahden vaiheilla naitanko itseni 2 vuodeksi Gigantin kanssa vai odotanko että tulee Elisaan/Telialle myyntiin osamaksulla. Elisalla/Telialla hyvä puoli, että voi maksaa pois sitten kun on enää vähän maksettavaa jäljellä.

Käyttäjän W1LMI kuva
W1LMI

Odottelen rauhassa Digital Foundryn testauksia molemmista laitteista, erityisesti melutaso kiinnostaa, en halua toista ps4 suihkuturbiini-kokemusta. Xbox Series X:ään on kuitenkin enemmän kiinnostusta, koska tehokkaampi ja halvempi kuin PS5 sekä Game Pass. PS5 yksinoikeudet eivät kiinnosta. Tilanne voi kuitenkin vielä muuttua, maltti on valttia.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Fyysistä mediaa suosivat versiot menivät molemmat hankintaan. PC-säästöt menivät siinä, mutta luulisi että näillä pärjää siihen asti kun on riittävästi massia säästössä uuteen tietokoneeseen ja näille saa vielä fyysistä mediaa.

Käyttäjän TOMPPA994 kuva
TOMPPA994

Series X

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Meinaako kysely nyt siis sitä että kumman ostaa lähimailla vai ylipäätänsä? Itse en alussa osta ikinä montaa konsolia, kuten en osta useita pelejäkään, sillä aika ei riitä ja menee turhaan rahat kun odottamalla saa sen toisen sitten mahdollisesti halvemmalla.

Ostan siis molemmat mutta alussa melko varmasti valitsen Series X:n ensin ja PS5:n sitten joskus. Vastaanko nyt siis että molemmat vai että SX? Kannattaisi ehkä tarkentaa mitä näillä kysymyksillä tarkoittaa jos haluaa vastauksia siihen kysymykseen mikä oli mielessä.

Lainaus laurihon

X menee hankintaan. Olen kylläkin kahden vaiheilla naitanko itseni 2 vuodeksi Gigantin kanssa vai odotanko että tulee Elisaan/Telialle myyntiin osamaksulla. Elisalla/Telialla hyvä puoli, että voi maksaa pois sitten kun on enää vähän maksettavaa jäljellä.

Samat mietteet ostopaikkoja myöten.

Multiplattareita (Cyberpunk!) pelaan kuitenkin pääosan ajasta, joten ensimmäisenä ostan laitteen, joka todennäköisesti tekee sen paremmin. PS5:n ainoa etu on SSD ja se tuskin näkyy ruudulla multiplattareissa. Kai tehoerokin laitteiden välillä on kiisteltävissä, mutta jo periaatteesta ostan sen tehokkaimman multiplattareita varten. Ensin se oli PS4, sitten PS4 Pro ja nykyisin One X.

Sen lisäksi Series X:sta on muutenkin vakuuttuvampi kuva konsolina: jäähdytysratkaisu on esitelty ja vaikuttaa jatkavan One X:n linjaa ollen sekä toimiva että hiljainen. Ulkoasu on myös enemmän makuuni.

PS5:lle käy siis PS3:t, eli tulee sitten joskus yksinoikeuksien vuoksi hankittua. God of War 2 on se, joka voisi siihen ensimmäisenä patistaa. Muut tiedossa olevat ehtii pelailla myöhemminkin.

Demon's Souls on kyllä todella kiinnostava teos itselleni mutta se 79 euron hinta vain tukee ajatusta että sitten halvemmalla. Kiitos päätöksen helpottamisesta nyt ainakin Sonylle.

Käyttäjän Masayards kuva
Masayards

Ps5 =voittajan valinta

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Kyllähän tuo Xbox tällä hetkellä herättää enemmän kiinnostusta. Toisaalta, jos pelit ovat saatavilla nykyään myös PC:llä. Niin erityistä kiirusta homman kanssa ei ole.

Sonyn tämä vuosi ja viime vuosi ovat olleet vakuuttavia pelien suhteen, joten tulevaisuudessa kiinnostaisi myös sekin. Tietenkin jos Sony rupeaa myös Pc:lle tuottamaan pelinsä vaikka muutaman vuoden viiveellä, niin kiinnostus laskee Sonyä kohtaan heti.

Mikä erityisesti mietittää tulevassa sukupolvessa on pelien hinta. Jos pelin hinta tulee olemaan 70-80e niin se on aika suolaista. Katson nyt tässä vertailukohtaan PC; Steam, Epic ja Gamepass. Kaikista löytyy pelattavaa ja paljon havempaan hintaan kuin tuo Sonyn mainostama hintataso.

Tällä hetkellä kiinnostaisi myös Digital Foundryn testit eri koneista. Jos kaikki mitä on luvattu toimii Series S tai X niin jompi kumpi saattaa jossain vaiheessa löytyä olohuoneesta. PS5 on vielä kysymys. Todennäköisemmin, jos PC julkaisuja ei tule enempää kuin Horizon Zero Dawn, niin PS4 voisin alekorista poimia.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Series X tulee hankittua. Pleikkaria en ole omistanut kakkosen jälkeen enkä näe syytä muuttaa asiaa.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Joskus sitten pleikkari hankintaan, boxista en vielä osaa sanoa.

Käyttäjän akitus kuva
akitus

PS5 levyversio, PS5 paremmat yksinoikeudet ja tuki PSVR.

Nostoja