Voiko ylistetty roolipeli oikeasti vielä parantua? Disco Elysium: The Final Cut päivättiin PS5:lle, PS4:lle, pc:lle ja Stadialle / Uutiset / pelaaja.fi

Voiko ylistetty roolipeli oikeasti vielä parantua? Disco Elysium: The Final Cut päivättiin PS5:lle, PS4:lle, pc:lle ja Stadialle

17.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Disco Elysium, The Final Cut, za/um, roolipeli, ps5, julkaisupäivä

Vuoden 2019 parhaimpien pelien joukkoon lukeutunut Disco Elysium palaa aina vain tuhdimpana maaliskuun 30. päivä. Virolaiskehittäjä ZA/UM on vahvistanut, että kyseisenä päivänä käsiksi päästään Disco Elysium: The Final Cutiin, joka julkaistaan pc:n ohella heti myös PS5:lle, PS4:lle sekä Stadialle.

The Final Cut ehostaa alkuperäistä julkaisua tekemällä siitä nyt täysin ääninäytellyn ja lisäämällä mukaan niin uusia hahmoja, vaatteita, välipätkiä, tehtäviä kuin lisäalueenkin. Konsoliversioiden myötä täysi ohjaintuki tekee sekin debyyttinsä pc:llä.

Disco Elysiumin jo pc:lle omistavat saavat The Final Cut -version ilmaiseksi. Isommasta panostuksesta kiinnostuneille tarjolle tuodaan perusversion ohella iam8bitin kautta vuorostaan myös 250 dollarin keräilyversio.

The Final Cut olisi määrä julkaista myöhemmin myös Xboxille ja Switchille.

Pelaaja-lehden arvostelun Disco Elysiumista voi lukaista tästä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Oho. Kelpaa.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Tää pitäis kyl hankkia. En vain osaa päättää hankkisko läppärille vai konsolille, ääninäyttely kyl houkuttelis.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

En tiedä onko yksistään hyvä uudistus tuo ääninäyttely. Luen kuitenkin huomattavasti nopeammin, kuin keskivertoääninäyttelijä ehtii mumisemaan lainejaan ja peli on niin tekstiheviä tavaraa, että pituus saattaa paisua ihan älyttömyyksiin. Näissä isometrisissa roolipeleissä melkein ehkä preferoin sitä, että ensimmäinen laini on ääninäytelty ja siitä saa hahmon äänen ja fiiliksen takaraivoon ja sitten loput lukee ja kuvittelee omassa päässään.

Käyttäjän vesseli kuva
vesseli

Meinasin jo innostua, mut sit oli et ps.. ei jaksa.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72
Lainaus Bloodborne

Tää pitäis kyl hankkia. En vain osaa päättää hankkisko läppärille vai konsolille, ääninäyttely kyl houkuttelis.

Läppäriä suosittelisin jos "recommended" specsit löytyy.

Nostoja