World of Warcraft -kehittäjät poistavat epäsopivat pelinsisäiset viittaukset Activision Blizzard -oikeusjutun kannustamana – myös ulosmarssi luvassa / Uutiset / pelaaja.fi

World of Warcraft -kehittäjät poistavat epäsopivat pelinsisäiset viittaukset Activision Blizzard -oikeusjutun kannustamana – myös ulosmarssi luvassa

28.07.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
0
Activision Blizzard

World of Warcraftin kehittäjät antoivat lausunnon, jonka mukaan pelinsisäiset ”epäsopivat” viittaukset poistetaan. Tämä on seurausta Activision Blizzardia vastaan äskettäin nostetuista syytteistä koskien laajalle levinnyttä seksuaalista häirintää sekä syrjintää.

Blizzard ei tarkentanut muutoksia, joita se aikoo tehdä World of Warcraftiin tulevina päivinä. Todennäköisesti niillä kuitenkin tarkoitetaan esimerkiksi NPC-hahmoja ja kohteita, jotka viittaavat entiseen luovaan johtajaan Alex Afrasiabiin. Oikeusjuttu suoraan nimeää Afrasiabin väitetyksi seksuaaliseksi hyväksikäyttäjäksi.

– Viime päivät ovat olleet World of Warcraft -tiimille pohdiskelun aikaa, joka on vietetty keskustellen ja mietiskellen, täynnä surua, tuskaa sekä vihaa, mutta myös toivoa ja päättäväisyyttä, World of Warcraft -kehittäjät toteavat lausunnossa.

Kehitystiimi kertoo olevansa sitoutunut ryhtymään tarvittaviin toimiin, joilla varmistetaan osallistava ja turvallinen ympäristö niin työntekijöille kuin pelaajillekin. Lausunnon mukaan johtotehtävissä olevat henkilöt myös ymmärtävät, että he tarvitsevat ulkopuolisia arvioimaan, milloin tämä tavoite on saavutettu.

– Samalla kun käännymme tiimimme puoleen suojellaksemme marginaaliryhmiä ja pitääksemme heitä uhkaavat vastuussa, haluamme myös ryhtyä välittömiin toimiin Azerothissa poistaaksemme viittaukset, jotka eivät sovi maailmaamme. Tämä työ on tehnyt tuloaan, ja tulet näkemään useita tällaisia muutoksia sekä Shadowlandsiin että WoW Classiciin tulevina päivinä, lausunnossa kerrotaan. 

Activision Blizzardin työntekijät ovat myös ilmoittaneet suunnitelmistaan järjestää ulosmarssi 28. heinäkuuta. Mielenilmauksella protestoidaan yhtiön valheellisina ja harmillisina pidettyjä oikeusjutun nostamisen jälkeisiä lausuntoja vastaan.

Lähde: World of Warcraft (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja