Worms Armageddon -sodat jatkuvat – yli 20-vuotias pelihitti sai suurpäivityksen / Uutiset / pelaaja.fi

Worms Armageddon -sodat jatkuvat – yli 20-vuotias pelihitti sai suurpäivityksen

18.07.2020 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
2
Worms Armageddon

21 vuotta sitten julkaistu Worms Armageddon on päivittynyt pc:llä. Kehittäjä Team17 korjaa uudella 3.8-päivityksellä liudan vanhoja bugeja, ja lisää samalla peliin niin isompia kuin pienempiäkin uudistuksia. 

Matojensa taisteluita voi nyt kustomoida yli 70 tarjolla olevan vaihtoehdon avulla. Lukuisia suosittuja modeja, kuten esimerkiksi fysiikkamodi RubberWorm, on nyt lisätty virallisesti osaksi kustomointimahdollisuuksia. Lisäksi tekoälyn ohjaamia matosotilaiden ryhmiä voi nyt ottaa mukaan verkossa käytyihin taisteluihin. 

Teknisemmällä puolella Team17 on mahdollistanut Worms Armageddonin pyörimisen sillä ruudunpäivitystahdilla mihin pelaajan kone pystyy aikaisemman 50 kuvaan sekunnissa rajoitetun ruutunopeuden sijaan. Samalla kehittäjät ovat pyrkineet varmistamaan, että peli pyörii sujuvasti mahdollisimman monella eri käyttöjärjestelmällä. Windows 10 -yhteensopivuutta on paranneltu, eikä retrokoneillakaan pelaavilla pitäisi virallisen päivitystiedotteen mukaan olla ongelmaa. Peliä on nyt myös mahdollista pelata ikkunatilassa. 

Mukana on myös pienempiä uudistuksia liittyen esimerkiksi streamaamiseen ja kuva- ja videokaappausten ottamiseen. Lisäksi vapaaehtoiskääntäjät ovat kääntäneet pelin kokonaisuudessaan seitsemälle eri kielelle, joista yksi on suomi.

Päivityksen trailerin voi katsoa alta ja kehittäjien yksityiskohtaisen selostuksen päivityksestä voi lukea englanniksi lähteistä löytyvän linkin takaa. 

Myöhemmin tänä vuonna Team17 on julkaisemassa alustojen välistä pelaamista tukevan Worms Rumblen, joka vastikään käynnisti pc-betansa. 

Lähde: Team17

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Uskomatonta, että tämä klassikko päihittää 2010-luvun Wormsit (Reloaded, Clan Wars, Battlegrounds ym.) niin valikoiden, kustomoinnin kuin yksinpelikampanjankin osalta. Grafiikoissakaan ei ole mitään moittimista, vaikka sitä pelaisi 640x480 resoluutiolla ja ilman Steamin teräväpiirto-ominaisuuksia. Enpä osaa nimetä yhtäkään tietokonepeliä 90-luvulta, joka olisi ikääntynyt yhtä hyvin kuin Worms Armageddon!

Käyttäjän Belka kuva
Belka

Pieni huomio: Päivitystä ei kehittänyt Team 17, vaan yhteisökehittäjät Deadcode & CyberShadow. Team 17 julkaisi sen virallisesti.

Nostoja