5G-verkko saattaa koitua kotikonsoleiden kohtaloksi, uskoo Final Fantasy -tuottajana tunnetuksi tullut Naoki Yoshida. The Financial Timesin haastatteleman Yoshidan mukaan kehittyneemmän mobiiliverkon nopeutuvat yhteydet houkuttelee pelaajat jatkossa pois televisioiden ja konsoleiden ääreltä.

Final Fantasy XIV -verkkoroolipelin keulakuvana viihtyvä Yoshida povaa kotikonsoleiden olevan tiukoilla 5G:n yleistyessä maailmalla, kun pelikuvaa voi lähettää huomattavasti nopeammin mille tahansa laitteelle.

– Pelajat voivat jatkossa nauttia korkealaatuisista pelikokemuksista laitteella kuin laitteella, eivätkä he ole sidoksissa pelikoneeseen ja televisioon. Olemme selkeästi menossa siihen suuntaan, enkä usko koronaviruksenkaan hidastaneen tahtia, Yoshida toteaa haastattelussa.

Yoshidan mukaan pelaajilla on tämänhetkisen pandemiatilanteen myötä enemmän tilaisuuksia käynnistää kotikonsolit kuin tavanomaisesti, mutta konsolit itsessään ovat luonteeltaan aikaavievä pelitapa.

– Sinun on istuttava television ääreelle, pistettävä virta päälle ja odotettava laitteiston käynnistymistä. Se on aikaavievä viihteenmuoto, Yoshida kuvaili.

Myös Final Fantasy XVI:n tuottajana toimiva Yoshida avautui hiljattain myös PS5:lle parhaillaan työn alla olevasta suurroolipelistä, jonka hän kuvaili olevan varsin toimintapainotteinen ja käsittelevän aikuisuutta. Peli itsessään julkistettiin viime vuonna trailerin kera.

Lähde. VGC, The Financial Times

Lisää luettavaa