Activision Blizzardia syytetään nyt yrityksestä hiljentää työntekijöitä / Uutiset / pelaaja.fi

Activision Blizzardia syytetään nyt yrityksestä hiljentää työntekijöitä

15.09.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
0
Activision Blizzard

Activision Blizzardia syytetään työsopimuslakirikkomuksesta, koska yhtiön väitetään estäneen työntekijöitä puhumasta työsopimuslakirikkomuksista.

Kalifornia haastoi heinäkuussa Activision Blizzardin oikeuteen syrjintää, seksuaalista ahdistelua ja yleistä häirintää sisältävän työkulttuurin vuoksi. Nyt itse työntekijät ovat valittaneet ammattiyhdistyksen avustuksella yhtiön harrastamasta pelottelusta kansalliselle työsuhdelautakunnalle. Activision Blizzardin väitetään uhkailleen, valvoneen ja kuulustelleen työntekijöitään estääkseen heitä keskustelemasta työolosuhteiden ongelmista.

Sekä A Better ABK:n alla työskentelevät että Amerikan viestintätyöntekijät väittävät Activision Blizzardin syyllistyneen viimeisen puolen vuoden aikana muun muassa seuraaviin:

  • Uhkaillut ja kertonut työntekijöille, etteivät he voi puhua palkoista, tunneista ja työoloista tai heitä koskevista tutkimuksista.
  • Ylläpitänyt liian kattavaa sosiaalisen median käytäntöä.
  • Täytäntöön pannut sosiaalisen median käytäntöjä niitä työntekijöitä vastaan, jotka ovat osallistuneet suojattuun yhteistoimintaan.
  • Uhannut tai kurittanut työntekijöitä suojatun yhteistoiminnan vuoksi.
  • Osallistunut suojattuun yhteistoimintaan osallistuvien työntekijöiden valvontaan ja kuulustellut työntekijöitä suojatusta yhteistoiminnasta.

Activision Blizzardilla on tehty viimeaikaisten kohujen seurauksena muutoksia muun muassa johtoportaaseen. Studion johtaja J. Allen Brack jätti Blizzard Entertainmentin ja myös Activision Blizzardin henkilöstöjohtaja Jesse Meschukin lopetti tehtävässään. Pelien suhteen esimerkiksi World of Warcraftin nimistöä on päivitetty poissulkemaan kohussa ryvettyneisiin kehittäjiin liittyvät viittaukset.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja