Atomisydämiä, tyylikästä 2D-scifiä ja lisää Fallout-selviytymistä – tätä kaikkea ja muuta paljastui Microsoftin E3-lähetyksessä / Uutiset / pelaaja.fi

Atomisydämiä, tyylikästä 2D-scifiä ja lisää Fallout-selviytymistä – tätä kaikkea ja muuta paljastui Microsoftin E3-lähetyksessä

14.06.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Microsoft, E3, 2021, e3 2021, Replaced, Hades, Atomic Heart, Jack Sparrow, Pirates of the Caribbean, 12 minutes, Sea of Thieves, Somerville

E3-pelimessut ovat palanneet tänä vuonna digitaalisessa kuosissa ja se näkyi sunnuntaina ennen kaikkea Microsoftin järjestämän julkistuslähetyksen muodossa.

Noin 90 minuutin lähetys toi mukanaan ison satsi paljastuksia, joista isoimmista kirjoitimmekin jo erikseen omat tämän jutun alle listatut uutisensa. Tähän tekstiin koostamme yhteen kuitenkin vielä joukon asteen pienempiä lähetyksessä esille tulleita ilmoituksia ja paljastuksia.

Indiepelejä nähtiin Microsoftin lähetyksessä tietysti taas useampia. Kokonaan uusia tapauksia edustivat ensi vuonna Xbox Seriesille ja pc:lle näin alkuun suuntaava limafarmipeli Slime Rancher 2 sekä tyylikäs 2D-tieteisseikkailu Replaced, joka nähdään ensi vuonna ainakin Xbox Seriesilla, Xbox Onella ja pc:llä.

Jo tiedetyistä indietapauksissa aikasilmukkaseikkailu 12 Minutes sai vihdoin puolestaan julkaisupäiväkseen 19. elokuuta. Peli nähdään tuolloin niin Xbox Seriesilla, Xbox Onella ja pc:llä. Se on myös välittömästi julkaisussaan osa Game Passin tarjontaa.

Tarkka päiväys saatiin myös viime vuoden hehketuimpien pelien joukkoon kuuluvan Hadeksen uusille versioille. Seuraavaksi peli tekee tuloaan sekä PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, mikä tapahtuu 13. elokuuta. Myös se saadaan Xboxilla osaksi Game Passia.

Uusi silmäys lähetyksessä saatiin myös Xbox Seriesille matkalla olevaan Shredders-lumilautailupeliin, Xboxien ohella PlayStationeille ja pc:lle myöskin suuntaavaan scifiräiskintä Atomic Heartiin sekä entisten Inside- ja Limbo-kehittäjien työstämään Somerville-seikkailuun. Jälkimmäiseksi mainittu sai samalla julkaisuikkunakseen vuoden 2022, jolloin se olisi tarkoitus nähdä Xbox Seriesilla, Xbox Onella ja pc:llä.

Entisten Suikoden-tekijöiden joukkorahoitettu roolipeli Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes teki sekin oman pikaisen vierailunsa lähetyksessä. Uuden trailerin yhteydessä sille vahvistuikin myös kaupunkirakenteluesiosa Eiyuden Chronicle: Rising, joka olisi määrä nähdä vuoden 2022 aikana eli vielä ennen varsinaista pääseikkailua.

Microsoftin ja Bethesdan jo ulkona olevista peleistä niin Sea of Thievesin, Groundedin kuin Fallout 76:n vahvistettiin saavan piakkoin uutta ilmaista sisältöä.

Ensimmäisenä peleistä on laajenemassa Sea of Thieves, joka ajautuu kesäkuun 22. päivä törmäyskurssille Pirate's of the Caribbeanin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa uutta kampanjaa, jossa pelaajat lyöttäytyvät yhteen Jack Sparrow'n kanssa tarinassa, jonka kuvaillaan olevan pelin tähän asti kunnianhimoisin.

Seuraavana sisältöä on luvassa Obsidianin yhä varhaisjulkaisuvaihetta elävään selviytymispeli Groundediin, joka vastaanottaa The Shroom & Doom -nimisen päivityksensä 30. kesäkuuta. Mukanaan se tuo peliin muun muassa lemmikkejä, istumismahdollisuuden, sienirakennelmia, saavutukset sekä uuden hämähäkkivastustajan.

Fallout 76:ssa päästään heinäkuun 7. päivä vuorostaan Steel Reignin makuun. Se jatkaa pelin Brotherhood of Steel -keskeistä tarinaa lisäten pelimaailmaan niin uusia tehtäviä, alueita kuin esineitä. Sisältöä edeltää myös tämän viikon tiistaina 15. kesäkuuta käynnistyvä pelin sisäinen tapahtuma, jossa pelaajia houkutellaan erinäisin palkinnoin avustamaan teräksen veljeskuntaa näiden vaikutusvallan kasvattamisessa.

Fallout 76 -meno ei toki pääty myöskään vielä Steel Reigniin. Bethesda on kiusoitellut, että ensi vuonna luvassa olisi paluu Pittsburghiin Expeditions: The Pitt -nimisen sisällön merkeissä.

Muita Microsoftin verkkolähetyksessä nähtyjä julkistuksia olivat:

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja