Blizzard-johtaja pahoittelee yhtiön hätäistä reaktiota Hongkong-mielenilmaukseen – suunniteltu BlizzCon-protesti toteutui

Blizzardilla piisasi julkistettavaa uudessa BlizzCon-tapahtumassaan. Show käynnistettiin kuitenkin anteeksipyynnöllä ja käynnissä on ollut myös mielenosoitus.

2.11.2019 00:33

Blizzard Entertainmentin vuosittainen yhteisötapahtuma BlizzCon on käynnistynyt Anaheimin messukeskuksessa Kaliforniassa. Tuttuun tapaan show laitettiin käyntiin avajaistilaisuudella, jossa Blizzard teki useamman julkistuksen pelejään koskien. Tällä kertaa lava-aikaa saivat niin Diablo IV, Overwatch 2, World of Warcraft: Shadowlands kuin Hearthstonen seuraava lisäri.

Tilaisuuden käynnisti kuitenkin Blizzard-johtaja J. Allen Brackin puheenvuoro, jolla tämä otti uudemman kerran kantaa yhtiötä nyt viimeisen kuukauden aikana varjostaneeseen Kiina-kohuun. Aiemmin lokakuussa Blizzard kun oli antanut pelikiellon Hearthstone-kilpapelaaja Chung ”Blitzchung” Ng Waille, kun tämä oli ilmaissut tukensa Hongkongin mielenosoittajille osana Hearthstone-turnauksen verkkolähetystä. Yhtiötä syytettiin tuolloin saman tien erityisesti Kiinan mielistelystä, minkä Brack ja Blizzard kiistivät myöhemmin samalla viikolla. Kiistämisen yhteydessä Blizzardin höllensi tosin samalla antamiaan tuomioita.

Nyt BlizzConissa Brackilla on ollut anteeksipyyntelevämpi ääni kellossa. Puheenvuorossaan tämä totesi, että Blizzard toimi hätäisesti päätöksenteossaan ja kommunikoi aivan liian hitaasti asiasta yhteisölleen. Hän kertoi samalla harmitelleensa sitä, ettei yhtiö ole ollut sen itselleen asettamien korkeiden standardien tasolla ja kuinka se on näin ollen epäonnistunut tarkoitusperissään. Tästä Brack kertoi ottavansa itse vastuun ja pahoittelevansa asiaa.

– Kun kuljette täällä tänä viikonloppuna, toivomme sen olevan selvää, miten omistautuneita olemme kaikkien oikeuksille ilmaista itseään kaikilla mahdollisilla tavoilla kaikissa mahdollisissa paikoissa. Olen itse asiassa nähny ja kuullut monien teistä jo ilmaisseen itseään tänä aamuna, Brack toteaa.

Brackin puheenvuoro ei johtanut minkäänlaisiin lisämuutoksiin Blitzchungin tilannetta koskevissa tuomioissa. Hongkongista kotoisin olevan pelaajan noin puolen vuoden pelikielto on yhä siis esimerkiksi nykytiedon mukaan voimassa.

Kiina-kohusta johtuen Anaheimin messukeskuksen ulkopuolella on järjestetty tänä vuonna mielenilmaus, jossa on sekä kritisoitu Blizzardin toimia että osoitettu tukea Hongkongin mielenosoittajille. Raporttien mukaan paikalla on ollut avajaispäivän alkupuolella ainakin 30-50 henkeä. Paikan päällä kävijöille on jaettu muun muassa protestipaitoja ja osa protestoijista on pukeutunut Blizzard-hahmoiksi tai Kiinan presidentti Xi Jingpingille irvaileviksi Nalle Puh -karhuiksi.

Lähde: Eurogamer, Kotaku

Lisää luettavaa