Grand Theft Auto VI -tietomurrosta epäilty on nuorisovankilassa – kiistää syyllistyneensä hakkerointiin / Uutiset / pelaaja.fi

Grand Theft Auto VI -tietomurrosta epäilty on nuorisovankilassa – kiistää syyllistyneensä hakkerointiin

28.09.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
0

Rockstar Gamesin hakkeroinnista epäilty 17-vuotias on nuorisovankilassa, Lontoon poliisi on vahvistanut.

Viime viikolla pidätetyn 17-vuotiaan kerrotaan käyneen viikonloppuna kuultavana oikeudessa, jossa hän on kiistänyt syyllisyytensä tietomurtoon. Hänen kerrotaan kuitenkin tunnustaneen syyllisyytensä takuuehtojensa rikkomiseen.

Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan Lontoon poliisin pidättämä nuori oli syyllistynyt aikaisemmin myös Microsoftiin ja Nvidiaan kohdistuneisiin tietomurtoihin. Hänen kerrotaan kuitenkin olleen takuuehtojensa mukaisesti vapaana odottamassa oikeudenkäyntiään. Viimeisimmän pidätyksen myötä hänen kerrotaan kuitenkin olevan nyt tutkintavankeudessa nuorisovankilassa.

Kyseisen henkilön on arveltu olevan osa Lapsus$ -hakkeriryhmittymää, jonka kerrotaan vastanneen Rockstar Gamesiin äskettäin kohdistuneesta tietomurrosta. Tietomurron seurauksena julkisuuteen tuli iso joukko kehityksenaikaista materiaalia työn alla olevasta tulevasta Grand Theft Auto -pelistä. Epäillyn on uskottu olevan vastuussa myös kyytipalvelu Uberiin kohdistuneesta hyökkäyksestä. 17-vuotiaan lisäksi tapauksissa kerrotaan olevan myös muita epäiltyjä, mutta toistaiseksi muita pidätyksiä ei ole tuotu julkisuuteen.  

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.