Harry Potter -universumiin sijoittuva avoimen maailman roolipeli paljastettiin – saapuu ensi vuonna tuleville ja nykyisille laitteille / Uutiset / pelaaja.fi

Harry Potter -universumiin sijoittuva avoimen maailman roolipeli paljastettiin – saapuu ensi vuonna tuleville ja nykyisille laitteille

17.09.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
12
Harry Potter -universumiin sijoittuva avoimen maailman roolipeli paljastettiin – saapuu ensi vuonna tuleville ja nykyisille laitteille

Pitkään huhuttu Harry Potter -universumiin sijoittuva avoimen maailman roolipeli vahvistettiin Sonyn keskiviikkoisessa PS5 Showcase-lähetyksessä. Virallisesti peli kantaa nimeä Hogwarts Legacy ja sijoittuu ajallisesti sata vuotta ennen kirja- ja elokuvasarjan tapahtumia.

Kuten raportoitua, peliä kehittää Disney Infinity -peleistä tuttu Warner Bros. Avalanche -studio. Tarkoituksena on tarjota velhomaailman ystäville mahdollisuus tutkia lukuisia tuttuja sijainteja ja kohdata kaikenmaailman ihmeotuksia Tylypahkan oppilaana. Pelissä voi lupailujen mukaan muokata omaa hahmoa, valmistaa omia rohtoja ja tietenkin taituroida taikoja, mikä kaikki vaikuttaa pelin etenemiseen ja pelimaailman kehittymiseen. 

Hogwarts Legacyn julkistustrailerin voi katsastaa ohesta. Hogwarts Legacy julkaistaan PlayStation 5:n lisäksi myös PS4:llä, Xbox Series X:llä, Xbox Onella ja pc:llä vuoden 2021 aikana.

Lähde: Warner Bros.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Kiinnostaa kyllä kovasti varsinkin kun tuli katsottua Potter uusintoja telkkarista. Toivottavasti toteuttavat tämän hyvin. Onneksi tulee vielä vanhoillekin laitteille, koska tuskin ihan hetkeen hyppään uuden sukupolven kelkkaan.

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Tätä on kovasti odoteltu ensimmäisistä huhuista lähtien! Oli hieno julkistus.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mielenkiinnolla odotan. Traileri oli hieno mutta varsinaista pelikuvaa odotellessa.

PS. Miksi nämä screenshotit on hyvin usein suoraan trailerista? Mikä järki katsella samat asiat videona ja kuvina? Tarjoaako julkaisija (tms.) näitä tällä tavalla vai napsaistaanko ne noilta videoilta? Miksi?

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus zappah

PS. Miksi nämä screenshotit on hyvin usein suoraan trailerista?

Eipä tämäkään nyt mitään rakettitiedettä ole. Kun traileria tehdään ja valikoidaan, mitä materiaalia halutaan siinä näyttää, niin esitettävien kuvankaappausten osalta valinta on helposti samalla tehty.

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Hyvää HP peliä on kieltämättä odotettu jo jonkun aikaa. WB:n peliosasto on kyllä ollut aika osaavaa joten propsit heille jos tästä hyvä tulee.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Toivotaan parasta!

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Riepu

Eipä tämäkään nyt mitään rakettitiedettä ole. Kun traileria tehdään ja valikoidaan, mitä materiaalia halutaan siinä näyttää, niin esitettävien kuvankaappausten osalta valinta on helposti samalla tehty.

En vain silti näe kauhean järkevänä katsoa niitä kuvakaappauksia ollenkaan kun sen tilanteen on nähnyt jo ns. elävänä. Typerää hommaa vaikka se kuinka helpottaisikin hommaa.

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Screenshoteissa voi myös keskittyä yksityiskohtiin jotka video muodossa voi jäädä huomaamatta. Jotkut kehittäjät voivat piilottaa myös jotain pelin ominaisuuksia näihin yksityiskohtiin, joista sitten nokkelat internetsääjät nappaavat kopin ja keksivät merkitykset yms.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Lähdemateriaalin jonkinasteisena faninta odotan mielenkiinnolla, mutta myös suhteellisen suurella pelolla, koska avoimen maailman roolipeli. Joskus avoimen maailman roolipeli oli innostuksen aihe, mutta nykyään enenevässä määrin kirosana, joka tietää tuhottoman paljon päämäärätöntä haahuilua geneeristen karttamarkkerien perässä, expan kartuttamista tyhjänpäiväisiä kykypuita unlockatakseen, turhia mekaniikkoja mekaniikoiden päälle ja siinä sivussa pintapuoliseksi ja epäkoherentiksi jäävää tarinaa ja evvk hahmoja.

Ylipäätään koko tämä yritys laajentaa Harry Potter -saaga laajemmaksi Wizarding World -universumiksi on ollut tähän mennessä minusta epäonnistunut, eikä ole tavoittanut sitten hippustakaan siitä alkuperäisen saagan magiasta. Harry Potter toimi hyvien hahmojensa, laadukkaan draaman ja kiehtovien mysteerien ansiosta. Maailma oli vain mauste jo sinänsä täyttävässä sopassa, joten sen avaaminen ja lähempi tarkastelu rikkoo enemmän asioita kuin antaa.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

@Haerski

Allekirjoitan täysin. Hyvä Harry Potter -peli olisi suorastaan unelmien täyttymys, mutta traileri ei vielä täysin itseäni vakuuttanut. Ilmeisesti kuitenkin Warner Bros. Avalanchen väki on ihan osaavaa, joten saa nähdä mitä tuleman pitää.

Kun ensimmäisen Dark Soulsin jatkosta aikoinaan puhuttiin, niin itse haaveilin että se olisi sijoittunut Vinheimin kouluun ennen epäkuolleiden kirousta. Pelaaja olisi saapunut esimerkiksi vaikka uuden vahtimestarin rooliin, koska koulua olisivat vaivanneet katoamistapaukset tai oudot oppilaiden kuolemat. Tästä pelaajan tie olisi vienyt tutkimaan erinäisiä salakäytäviä, niiden komplekseja ja koulun alueen kummallista lähimaastoa. Samoihin aikoihin epäkuolleiden kirous olisi lähtenyt leviämään koululaisten ja henkilökunnan keskuudessa, ja pelaajat olisivat päässeet esimerkiksi todistamaan Master Loganin sairastumista.

From Softwaren peleissä on yllättävän paljon vaikutteita Harry Potterista, eivätkä he ole sitä kieltäneetkään – päinvastoin. Harry Potter elokuvat ja kirjat ovat olleet hyvin suosittuja Japanissa, joten eipä tuossa sinällään mitään ihmeellistä ole. Kuitenkin olisi mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuisi, jos he lähtisivät tietoisesti tekemään samantyylistä peliä, eivätkä lainaisi pieniä yksityiskohtia sieltä täältä.

///

Hieman sivuraiteille meni, mutta ei ole vielä tullut vastaan Harry Potter -peliä, joka olisi tavoittanut kirjojen omalaatuisen ja salaperäisen tunnelman.

Nostoja