Sony ei ole toistaiseksi vahvistanut vielä Guerrilla Gamesin seuraavaa projektia, mutta ei ole ollut hankalaa arvata, että tulossa olisi todennäköisesti jatkoa Horizon Zero Dawnille. Arvailuja on ryhtynyt tukemaan nyt pelisivusto Video Games Chronicle, jonka tuore raportti on antanut mahdollisia vinkkejä Horizon-sarjan seuraavasta osasta.

VGC:n sisäpiirilähteiden mukaan Zero Dawnin jatko-osan kehitys aloitettiin nopeasti ensimmäisen  pelin valmistuttua vuonna 2017, jolloin sitä varten silmäilyssä oli vielä PlayStation 4. Luonnollisesti kehitystiimin kerrotaan keskittyvän nyt täysin kuitenkin PlayStation 5.een tavoitteenaan tarjota aina vain isomman ja vapaamman pelimaailman pelaajien tutkittavaksi.

Mitä ilmeisemmin yhteistyöpeluulla voi olla myös vielä rooli jatko-osassa. VGC:n lähteet eivät ole vielä selventäneet, onko tästä tarkoitus tulla osa pelin päätarinaa vai jonkinlaista erillistä pelitilaa, mutta yhteistyö on ominaisuus, jota Guerrillan on kerrottu kaavailleen jo ensimmäiseen peliin. Tästä on lähteiden mukaan nähty viitteitä ennen alkuperäisen Horizonin julkistusta julkisuuteen tulleen konseptitaiteen muodossa.

Tarinallisesti Sonyn ja Guerrillan kerrotaan suunnitelevan Horizonista trilogiaa. Suunnitelma vakiintui vasta ensimmäisen pelin menestyksen myötä, joskin jo ensimmäisen osan käsikirjoituksen kerrotaan saaneen muotonsa sillä ajatuksella, että sitä voitaisiin laajentaa vielä myöhemmillä peleillä.

VGC:n huhun ohella Horizonin paluun puolesta on puhunut viime aikoina myös joukko Guerrilla Gamesin työpaikkailmoituksia, joissa on haettu tekijöitä työstämään avoimen maailman videopelejä. VGC on spekuloinut vielä itsekin, kuinka PS5:n uuden DualSense-ohjaimen esittely on saattanut jo sisältää vihjeitä seuraavan Horizonin tuloon. Ohjaimen vastukseltaan ohjelmoitavissa olevien liipaisinten toimintaa kun on kuvailtu kertomalla, kuinka vastuksella voidaan välittää pelaajalle tunnetta jousen jänteen kiristymisestä.

Nykytietojen mukaan PlayStation 5 -konsolin olisi määrä ilmestyä loppuvuodesta. Alkuperäinen Horizon Zero Dawn suuntaa vuorostaan kesän aikana pc:lle.

Lähde: VGC, Guerrilla Games (1), (2)

Lisää luettavaa