Huhu: Horizon Zero Dawn 2 on isompi, vapaampi ja saattaa tukea yhteistyöpeluuta – suuntana PS5 / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Horizon Zero Dawn 2 on isompi, vapaampi ja saattaa tukea yhteistyöpeluuta – suuntana PS5

24.04.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9
Horizon Zero Dawn, Zero Dawn, Horizon, Guerrilla Games, Killzone, ps5, PlayStation 5

Sony ei ole toistaiseksi vahvistanut vielä Guerrilla Gamesin seuraavaa projektia, mutta ei ole ollut hankalaa arvata, että tulossa olisi todennäköisesti jatkoa Horizon Zero Dawnille. Arvailuja on ryhtynyt tukemaan nyt pelisivusto Video Games Chronicle, jonka tuore raportti on antanut mahdollisia vinkkejä Horizon-sarjan seuraavasta osasta.

VGC:n sisäpiirilähteiden mukaan Zero Dawnin jatko-osan kehitys aloitettiin nopeasti ensimmäisen  pelin valmistuttua vuonna 2017, jolloin sitä varten silmäilyssä oli vielä PlayStation 4. Luonnollisesti kehitystiimin kerrotaan keskittyvän nyt täysin kuitenkin PlayStation 5.een tavoitteenaan tarjota aina vain isomman ja vapaamman pelimaailman pelaajien tutkittavaksi.

Mitä ilmeisemmin yhteistyöpeluulla voi olla myös vielä rooli jatko-osassa. VGC:n lähteet eivät ole vielä selventäneet, onko tästä tarkoitus tulla osa pelin päätarinaa vai jonkinlaista erillistä pelitilaa, mutta yhteistyö on ominaisuus, jota Guerrillan on kerrottu kaavailleen jo ensimmäiseen peliin. Tästä on lähteiden mukaan nähty viitteitä ennen alkuperäisen Horizonin julkistusta julkisuuteen tulleen konseptitaiteen muodossa.

Tarinallisesti Sonyn ja Guerrillan kerrotaan suunnitelevan Horizonista trilogiaa. Suunnitelma vakiintui vasta ensimmäisen pelin menestyksen myötä, joskin jo ensimmäisen osan käsikirjoituksen kerrotaan saaneen muotonsa sillä ajatuksella, että sitä voitaisiin laajentaa vielä myöhemmillä peleillä.

VGC:n huhun ohella Horizonin paluun puolesta on puhunut viime aikoina myös joukko Guerrilla Gamesin työpaikkailmoituksia, joissa on haettu tekijöitä työstämään avoimen maailman videopelejä. VGC on spekuloinut vielä itsekin, kuinka PS5:n uuden DualSense-ohjaimen esittely on saattanut jo sisältää vihjeitä seuraavan Horizonin tuloon. Ohjaimen vastukseltaan ohjelmoitavissa olevien liipaisinten toimintaa kun on kuvailtu kertomalla, kuinka vastuksella voidaan välittää pelaajalle tunnetta jousen jänteen kiristymisestä.

Nykytietojen mukaan PlayStation 5 -konsolin olisi määrä ilmestyä loppuvuodesta. Alkuperäinen Horizon Zero Dawn suuntaa vuorostaan kesän aikana pc:lle.

Lähde: VGC, Guerrilla Games (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Jos pelin kehitys aloitettiin jo 2017 niin miksi vielä tarvisi isoa joukkoa tekijöitä ja mitä ne on nämä vuodet tehny

Lainaus

VGC:n huhun ohella Horizonin paluun puolesta on puhunut viime aikoina myös joukko Guerrilla Gamesin työpaikkailmoituksia, joissa on haettu tekijöitä työstämään avoimen maailman videopelejä.

Käyttäjän Kille kuva
Kille
Lainaus frozen

Jos pelin kehitys aloitettiin jo 2017 niin miksi vielä tarvisi isoa joukkoa tekijöitä ja mitä ne on nämä vuodet tehny

[quote]VGC:n huhun ohella Horizonin paluun puolesta on puhunut viime aikoina myös joukko Guerrilla Gamesin työpaikkailmoituksia, joissa on haettu tekijöitä työstämään avoimen maailman videopelejä.[/quote]

Pelifirmoilla on tapana palkata porukkaa tekemään jotain peliä, mutta kun se on valmis, niin porukka lopettaa. Eli vähän niin kuin urakkapalkalla tekee moni pelejä. Ydinryhmät tietysti ovat vakituisia, mutta useampi kehittäjä taitaa hyppiä projektista ja firmasta toiseen varsinkin etänä.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Kille

[quote="frozen"]Jos pelin kehitys aloitettiin jo 2017 niin miksi vielä tarvisi isoa joukkoa tekijöitä ja mitä ne on nämä vuodet tehny

[quote]VGC:n huhun ohella Horizonin paluun puolesta on puhunut viime aikoina myös joukko Guerrilla Gamesin työpaikkailmoituksia, joissa on haettu tekijöitä työstämään avoimen maailman videopelejä.[/quote][/quote]

Pelifirmoilla on tapana palkata porukkaa tekemään jotain peliä, mutta kun se on valmis, niin porukka lopettaa. Eli vähän niin kuin urakkapalkalla tekee moni pelejä. Ydinryhmät tietysti ovat vakituisia, mutta useampi kehittäjä taitaa hyppiä projektista ja firmasta toiseen varsinkin etänä.

Guerrilla 2018 oli tämmösiä uutisia että 250 vakituista olisi tarkoitus kasvattaa

Edit : We have worked at Horizon for six and a half years, which is exceptional: we want to release games in the two or three years, both new titles and games based on existing titles," CEO Hermen Hulst told Dutch publication Het Parool.

https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-07-19-guerrilla-games-to-nearly-double-its-staff-with-planned-office-move

Tossa puhuvat uusista peleistä joita ei ainakaan vielä ole esitelty joten olisikohan tulossa jotain muuta kuin HZD 2

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Voisin kuvitella että yhteistyössä olisi hauska metsästää dinoja.

Käyttäjän DedWorth kuva
DedWorth

Voi että en malta odottaa seuraavaa peliä. Mutta itseäni pikkasen pelottaa tuo multiplayer tai online, koska en ole mikään multiplayerin tai onlinen fani, tykkään mielelläni pelata yksin. Ja jos tästä oikeesti tehdään trilogia niin siitä tulee yksi parhaista peli trilogioista ikinä. HYPE on aivan taivaissa.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Hyvä peli kyseessä. Tarinallisesti parasta antia minulle oli taustatarina siitä, mitä vanhalle sivilisaatiolle oli tapahtunut. Olin itse asiassa todella yllättynyt, miten hyvää scifiä se osuus oli.

Nuo heimojen väliset kuviot taas oli vähän meh. Hahmot ei oikein sytyttänyt muutamia lukuun ottamatta. Kakkososaa kohtaan ei siksi ole hirveästi odotuksia, koska oletan, ettei mielenkiintoisesta taustatarinasta ole enää ammennettavaa. Toivottavasti olen väärässä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus zappah

Voisin kuvitella että yhteistyössä olisi hauska metsästää dinoja.

Dinoja?

Aiheeseen. Toivottavasti peli näyttää hyvin mihin vain PS5:lle kehitetty peli pystyy. Tosin heti kättelyssä pelottaa tuon yhteistyötilan vaikutus pelin yksinpelattavuuteen. Yleensä toiminto tuhoaa yksinopelikokemuksen täysin sekä stoorin. Ainut hyvä asia ekassa pelissä olikin tarina.

Käyttäjän Ravenwood kuva
Ravenwood

Eipä tullut ensimmäisen pelin aikana kertaakaan mieleen että olisipa mukava pelata tätä kaverin kanssa, joten ihan hirveästi en syty mahdolliselle yhteistyötilalle. Ensimmäisen pelin kaava toimi täydellisesti, itsekkäästi toivon ettei kaavaa muuteta liikaa.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Itse pitää edelleen pelata backlogissa odottava ensimmäinen peli. Jännää ajatella, että nykyään pelisarjassa saadaankin vain yksi peli per konsolisukupolvi 😅