Hiljattaiset huhut Warner Brosin peliosaston päätymisestä myyntiin ovat saaneet roimasti lisätuulta alleen. The Information -julkaisu raportoi omiin sisäpiirilähteisiinsä vedoten, että niin Microsoft, Take-Two Interactive, Electronic Arts kuin Activision Blizzard olisivat valmiita laittamaan ostohousut jalkaan Warner Bros Interactive Entertainmentin saadakseen.

The Information yhä silti huomioi, ettei Warner Brosin emoyhtiö AT&T ole tehnyt vielä lopullista päätöstä siitä, onko se lopulta myymässä peliosastoa. Kauppoja on harkittu ennen kaikkea siksi, että se voisi leikata sillä 154 miljardin dollarin velkaansa. Interactive-kauppojen arvoksi on arvioitu noin neljää miljardia taalaa.

Osaksi Warner Brosin peliosastoa kuuluisivat muun muassa sellaiset tahot kuin Mortal Kombat -kehittäjä NetherRealm Studios, huhuttua avoimen maailman Harry Potter -seikkailua työstävä Avalanche Software, Middle-earth: Shadow of Warin viimeisimpänä tehnyt Monolith Productions, Batman: Arkham -trilogian tehnyt Rocksteady Games, Lego-kehittäjä TT Games ja uutta Batman-peliä jo pitkään kiusoitellut WB Games Montreal.

Luonnollisesti mikäli myynti tapahtuisi, pysyisivät ainakin Batmanin kaltaiset oikeudet yhä Warner Brosilla. Muita sen omistamia sarjoja ovat esimerkiksi F.E.A.R. sekä Mortal Kombatin ohella sille aikoinaan Midwayn kautta siirtyneet klassikkonimikkeet, kuten Gauntlet ja Joust.

Lähde: The Information

Lisää luettavaa