Guerrilla Gamesin pian kolmivuotias PlayStation 4 -peli Horizon: Zero Dawn on saattaa olla matkalla pc:lle. Asiasta on raportoinut peliblogi Kotaku, joka perustaa tietonsa kolmeen Sonyn suunnitelmista tietoiseen olevaan lähteeseensä.

Julkaisu tapahtuisi ilmeisesti vielä tämän vuoden aikana. Kotakun odotuksien mukaan jakelu hoidettaisiin niin Steamin kuin Epic Games Storen kautta, joskin suunnitelmia asian suhteen ei ole välttämättä lyöty vielä täysin lukkoon.

Horizon ei olisi ensimmäinen Sonyn julkaisema PlayStation 4 -peli, joka on löytänyt tiensä myöhemmin pc:lle. Aiemmin viime vuonna Quantic Dream toi itse oman Detroit: Become Humanin Windows-koneille, ja parhaillaan pc:lle odotellaan myös Death Strandingia, jonka käännöksen julkaisee 505 Games. Horizon on kuitenkin ensimmäinen alusta asti Sonyn sisällä tehty PS4-peli, joka tekisivät kyseisen hyppäyksen. 

Jo ennalta Horizon jakaa kyllä perimää Death Strandingin kanssa. Molemmat pelit kun on luotu Guerrillan Decima-pelimoottorilla. Näin Sonyn työntekijöitä on ollut siis myös mukana Death Strandingin työstössä.

Kotakun toimittaja Jason Scheier on veikkailut lisäksi vielä Twitterin puolella, ettei Horizon jäisi välttämättä ainoaksi vastaavan käsittelyn saavaksi PlayStation-peliksi. Eurogamer-toimittaja Tom Phillips on sittemmin hänkin vihjaillut, että esimerkiksi luomispeli Dreams voisi olla vielä seuraavana jonossa. Kehittäjä Media Molecule on aiemmin sekin ilmaissut, että sitä kiinnostaisi ainakin mahdollisuus tuoda Dreamsissa luotuja pelejä vielä eri alustoille.

Entinen Sony-pomo Shawn Layden puhui hänkin vasta aiemmin viime vuonna, kuinka Sonyn pelit voisivat tehdä tuloaan vielä pc:lle. Tuolloin hän antoi kuitenkin ymmärtää, että hän puhui enemmän moninpelivetoisemmista kokemuksista. Sittemmin Sonyn julkaisulistoille kuuluva Predator: Hunting Grounds on vahvistunut PlayStation 4:n ohella pc:lle.

Oma erikoinen tapauksensa Sonyn peliluomuksien joukossa on vielä baseball-sarja MLB The Show, jonka tulevaisuuden on vahvistettu oleva PlayStationeiden ohella myös Xboxilla ja Nintendon laitteilla. Kyseisen päätöksen on pohdittu johtuneen kuitenkin MLB-liigan painostuksesta.

Sonyn kilpailijoista Microsoft on jo tovin aikaa panostanut peliensä saatavuuteen pc:llä. Nykyisellään Microsoftin omia pelejä onkin voitu odottaa saapuvan automaattisesti pihalle sekä Xboxille että Windows-koneille. Windowsin valmistajana Microsoftin tarjoama pc-tuki on ollut sille varmasti kyllä jo ennalta houkuttelevampi hanke.  

Sonyn oma PlayStation Now -palvelu on toki suoratoisto-ominaisuuksiltaan jo saatavilla pc:lle. PlayStation 4:n Remote Play -ominaisuudesta on siitäkin voitu jo hyötyä pc-puolella.

Lähde: Kotaku, Jason Schreier (Twitter)

Lisää luettavaa