Hurja suoritus! The Last of Us nousi Pohjoismaissa HBO Max -palvelun kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi / Uutiset / pelaaja.fi

Hurja suoritus! The Last of Us nousi Pohjoismaissa HBO Max -palvelun kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi

14.03.2023 // Kirjoittanut: Ira Hurskainen
6
Hurja suoritus! The Last of Us nousi HBO:n kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi

HBO:n hittisarja The Last of Us päätti ensimmäisen tuotantokautensa maanantaina 13. maaliskuuta. Se onnistui rikkomaan kaikenlaisia katsojaennätyksiä lähes joka viikko eikä ihmekään, että HBO Max on nyt julistanut sen Pohjoismaissa historiansa katsotuimmaksi sarjatapaukseksi.

Sarja löytyy suoratoistopalvelun historiallisten katsojatilastojen kärjestä Euroopassa – mukaan lukien Suomessa – sekä Latinalaisessa Amerikassa.

The Last of Usin finaalijakson pariin suuntasi huikeat 8,2 miljoonaa katsojaa. Määrä on korkein kaikista kauden yhdeksästä jaksosta (ykkösjaksoa katsoi 4,7 miljoonan yleisö), mikä on jo itsessään hatunnoston arvoinen suoritus. Suosio on kuitenkin vielä merkityksellisempi, kun ottaa huomioon sen ilmestyneen päällekkäin koko viihdealan suurimman tapahtuman, Oscar-gaalan, kanssa.

The Last of Us on uusittu jo toiselle tuotantokaudelle, mutta sen tuotanto ei ole vielä pyörähtänyt laajemmin käyntiin. Ensimmäisen kauden kaikki yhdeksän jaksoa ovat katseltavissa HBO Max -suoratoistopalvelussa.

Alla sarjan traileri.

Lähde: Variety

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Aplay kuva
Aplay

Sarjaa en ole katsonut, mutta ei vaikuta hirveän huonolta.

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

En malta odottaa kakkoskautta, toivottavasti tulee onnellinen loppu 😍

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Ihan hyvä sovitus, mutta kyllä pelin tarina ja varsinkin Joelin ja Ellien suhde toimi pelissä vielä paria astetta tv-sarjaa paremmin. Pelissä sen kehittymiselle oli annettu enemmän aikaa ja ehkä interaktiivisuus teki siihen vielä oman lisänsä. Mutta tv-sarja toimii hyvin maailmaa hieman enemmän avaavana kokemuksena, jossa on laajennettu tiettyjä taustoja. Pelin pelanneena tv-sarja toimi näin myös hyvin pelin tarinaa tukevana tulkintana (vaikka sarjassa olikin joitain muutoksia verrattuna pelin maailmaan) ja sen katsoi mielellään, vaikka tarina olikin pääpiirteissään tuttu.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Viimeinen jakso oli sellainen mahalasku, että ei kyllä tällä tietoa osaa olla innoissaan jatkosta.

***SPOILERS***

Pelin lopun tapahtumat kyllä käytiin aika uskollisesti läpi, mutta ikään kuin nuotti nuotilta, ilman rytmiä tai ymmärrystä siitä mikä niitä yhdistää. Homma nuijitaan pakettiin hirveällä kiireellä ja matkasta unohtuu iso osa niistä hienoisemmista nyansseista, jotka tekivät pelin lopusta erityisen:

Ellien ei juuri ehdi pohtia omaa rooliaan ihmiskunnan kohtalon ratkaisijana ja mihin olisi valmis suuremman hyvän edestä. Tulikärpästen ajatusmaailmaa ei juurikaan avata, vaan nämä on suoraviivaisia pahiksia, jotka heti saatuaan Ellien käsiinsä, siirtyvät kaivamaan tältä aivoja päästä.

Näiden seurauksena Joelilla ei mielestäni ole mitään syytä valehdella sairaalan tapahtumista Ellielle. Tulikärpäset eivät antaneet juuri mitään syytä uskoa, että he edes kykenisivät kehittämään vastalääkkeen, vaikka olivat heti ryntäämässä kallonporailuhommiin. En usko, että Joelilla olisi ollut tätä taustaa vasten mitään vaikeuksia perustella Ellielle, ettei Tulikärpäset vaikuttaneet oikein täysjärkiseltä porukalta ja Ellien henki olisi todennäköisesti heitetty hukkaan.

Joelin valehtelu vaikuttaa sarjassa lähinnä typerältä virhearviolta. Tämä tulee jatkossa olemaan vain isompi ongelma, jos tulevat kaudet noudattelee Part II:n juonta, joka nojaa tälle kuviolle hyvin vahvasti.

Lisäksi sarjan väkivallattomampaan luonteeseen suhteutettuna Joelin killing spree sairaalassa vaikutti ylimitoitetulta. Pelissä silmitön tappaminen selittyy videopelilogiikalla, koska tappaminen on ollut koko pelin ajan pääasiallinen pelimekaniikka, mutta sarjassa se tuntui paitsi epärealistiselta, myös kohtuuttoman raa'alta ja kylmäveriseltä siihen nähden millaiseksi sarjan Joel on kauden mittaan muotoutunut. Vielä muutama jakso sitten kolme raideria oli Joelille melkein liikaa niin fyysisesti kuin henkisesti. Missä kohtaa tv-Joelista tuli tällainen supersankari, vai onko Tulikärpäset vain jotain Stormtrooper-tason tunareita?

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Tuo kiire tuntui kyllä koko sarjan aikana aika monessa jaksossa, mikä on ehkä se sarjan isoin ongelma tai heikkous. Helposti olisi voinut olla vaikka 12 jaksoa tuossa ekassa kaudessa. Pelin tarinassa on kuitenkin sitä matskua, mitä olisi voinut hyödyntää ja syventää juuri päähahmojen suhdetta vielä sen kautta.

Käyttäjän Celoril kuva
Celoril

Nämä katsojatilastot sen todistavat, että kun asiat tehdään laadukkaasti ja tekijöinä ovat henkilöt, jotka ymmärtävät lähdemateriaalin & laadukkaan draaman kirjoittamisen, niin kyllä isolle yleisölle uppoaa. Ja se että lähdemateriaali on pelistä, niin se ei enää olekaan "ongelma" tai naureskelun aihe.

Ja mitä tulee toiseen kauteen, niin Mazin ja Druckmann ovat jo vahvistaneet, että Part II ei tule mahtumaan yhteen kauteen. Ja homma kulkee samalla tavalla kuin tämäkin kausi, eli isoja linjoja ei tulla muuttamaan, joten ne joille tarinan jatko on tuttu, niin tietävät, että mitä sieltä tuleman pitää.