Kehittäjän taistelu omaa peliään vastaan jatkuu – The Sinking City poistui uudelleen Steam-myynnistä / Uutiset / pelaaja.fi

Kehittäjän taistelu omaa peliään vastaan jatkuu – The Sinking City poistui uudelleen Steam-myynnistä

4.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Frogwares, nacon, The Sinking City, Steam, kiista

Taistelu oikeuskiistan pyörteisiin ajautuneesta The Sinking City -pelistä on jatkanut uusin kääntein.

Kerroimme viime viikonloppuna, kuinka jo useampaan kertaan myynnistä eri kauppapaikoilla vedetty kauhuseikkailu oli tehnyt uuden paluun Steam-myyntiin perjantaina, mutta että sen kehittäjä Frogwares oli kehoittanut ihmisiä olla ostamatta peliä. Myöhemmin tällä viikolla ukrainalaisstudio tarkensi sanomisiaan syyttämällä Steam-uudelleenjulkaisun takana ollutta julkaisija Naconia käytännössä pelin piratisoinnista.

Viimeisimpänä käänteenä The Sinking City on kadonnut jälleen Steam-tarjonnasta. Tällä kertaa poisto tapahtui Frogwaresin otettua yhteyttä pelipalvelua pyörittävään Valveen ja vetoamalla Yhdysvaltain DMCA-tekijänoikeuslakiin. Frogwares pitäytyy siis yhä kannassa, että The Sinking Cityn uusin Steam-versio olisi piratoitu. Tämän lisäksi kehittäjä on katsonut sen sisältävän The Merciful Madness -lisäosan myötä myös sisältöä, johon Naconilla ei ole koskaan ollut oikeuksia.

Frogwaresille tiedostetaan, ettei DMCA:han vetoaminen estä välttämättä vielä pelin uutta paluuta myyntiin Naconin toimesta. Se on kuitenkin nähnyt sen tällä hetkellä tehokkaimmaksi keinoksi toimia omien etujensa eteen.

– DMCA-kehoitus osoittautui tehokkaimmaksi työkaluksi hankkia lisäaikaa haaliaksemme lisää potentiaalisia todisteita ja käynnistääksemme vaaditut ja pitkät oikeusprosessit, jotta voimme välttää tämän tapahtumisen jatkossa, Frogwaresilla kerrotaan.

Frogwares on jo pidemmän aikaa syyttänyt julkaisukumppaniaan Naconia maksamattomista korvauksista, minkä ohella kiistan keskiössä ovat olleet myös The Sinking Cityn oikeudet. Nacon on vastannut Frogwaresin viimeisimpiin toimenpiteisiin toistamalla, että Frogwaresin syytökset sitä kohtaan maksamattomista maksuista ovat perättömiä ja että se näkee kehittäjän toimet tällä hetkellä sabotointiyrityksenä.

Yhtiöiden riita odottaa yhä lopullista käsittelyään Ranskan oikeudessa, mutta Naconin mukaan Frogwaresilla on tällä hetkellä oikeuden päätöksellä vastuu noudattaa yhtiöiden välistä vanhaa julkaisusopimusta ja pitää peli kuluttajien saatavilla. Naconin mukaan koska Frogwares ei ollut täyttänyt kyseistä tehtäväänsä, on julkaisijalla ollut sopimuksellinen oikeus tuoda peli saatavilla kolmannen osapuolen sovittamana.

Lähde: Vice, Nacon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ottamatta kantaa itse soppaan, voi pelaaja niin halutessaan sivuuttaa koko säädön ja hankkia kaupasta pelin fyysisenä jos pelata haluaa. Steamistä tuo ei välttämättä onnistu, ei kun onnistuukin, ei kun ei onnistukaan, ei kun onnistuu... Digidigi.

Nostoja