Kuluttajansuojavirasto otti Cyberpunk 2077:n tutkintaan Puolassa – CD Projektin lupaamat päivitykset nyt suurennuslasin alla

Puolassa Cyberpunkin tilannetta tutkaillaan nyt ihan kuluttajansuojaviraston toimesta, jolla on kovin synkkä näkemys pelin konsoliversioiden tilasta.

11.1.2021 18:10

Cyberpunk 2077 -kohut ovat herättäneet nyt myös Puolan kilpailu- ja kuluttajansuojaviraston mielenkiinnon.

Paikallinen sanomalehti Dziennik Gazeta Prawna raportoi, että viranomaiset tarkkailevat, kuinka hyvin kehittäjä CD Projekt onnistuu vastaamaan pelinsä herättämään tekniseen kritiikkiin tulevilla päivityksillä sekä palautustoimilla, ja että onko sen syyllistynyt mahdollisesti vilpillisiin markkinakäytäntöihin. Virasto on vahvistanut asian sittemmin myös PC Gamer -julkaisulle.

Puolan kuluttajavirasto näyttäisi olevan kiinnostunut ennen kaikkea Cyberpunkin konsoliversioista, joiden tilasta sillä tuntuu olevan toistaiseksi kovin synkkä kuva. Lausunnoissaan virasto kun antaa ymmärtää, että pelin ongelmat käytännössä estävät sen pelaamisen. Nähtäväksi jääkin, mihin tutkinta lopulta vielä johtaa. Dziennik Gazeta Prawnan asiantuntijan mukaan CD Projekt voidaan pahimmillaan määrätä maksamaan sakkona kymmenen prosenttia vuotuisista tuloistaan.

CD Projekt on luvannut julkaista Cyberpunk 2077:n konsoliversioihin tammi-helmikuussa kaksi isompaa korjauspäivitystä, joilla se on määrä saada toimimaan paremmin PlayStation 4:llä ja Xbox Onella pelattuna. Kirjoitushetkellä peliä ei ole voinut ostaa PlayStation Storesta melkein kuukauteen Sonyn ja monien muiden tahojen ryhdyttyä tarjoamaan tyytymättömille asiakkaille palautusmahdollisuutta pelistä

Joulun alla Cyberpunk 2077:n kohu johti myös ryhmäkanteeseen sijoittajien osalta.

Lähde: PC Gamer, GamesIndustry, Dziennik Gazeta Prawna

Lisää luettavaa