Lähes kaikki Bethesdan pelit lähtevät GeForce Now -suoratoistopalvelusta / Uutiset / pelaaja.fi

Lähes kaikki Bethesdan pelit lähtevät GeForce Now -suoratoistopalvelusta

23.02.2020 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
8
Wolfenstein: Youngblood

Bethesda on vetänyt lähes kaikki pelinsä Nvidian GeForce Now -suoratoistopalvelusta. Nvidia tiedotti asiasta lyhyessä blogipostauksessa vain viikko sen jälkeen, kun Activision Blizzard poisti pelejään palvelun valikoimasta.

Activision Blizzardin tapauksessa Nvidia kertoi tekevänsä töitä sen eteen, että pelit saataisiin takaisin suoratoistopalveluun, mutta ei ole selvää tehdäänkö näin myös Bethesdan kanssa. Polygon-sivusto paljasti tavoittaneensa sekä Bethesdan että Nvidian edustajat, mutta kumpikaan taho ei kommentoinut tilannetta.

GeForce Now siirtyi pois betavaiheesta helmikuun alussa. Toisin kuin muissa suoratoistopalveluissa, siinä missä esimerkiksi Googlen Stadia suoratoistaa omaa pelikirjastoaan, GeForce Now'n kautta pelaajat voivat suoratoistaa esimerkiksi Steam- tai Epic Games Store -kirjastonsa sisältöä.

Lähteet: Nvidia, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän HooCeeApina kuva
HooCeeApina

Bethesdan "pelit". Hirveitä kikkareitahan ne viime aikoina on ollut ja vanhat klassikot taas pyörii vanhemmissakin puuceissä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Huomasin. Toissapäivänä pelasin Wolfenstein 2:sta tuolta, eilen en enää voinut. Toimi yllättävän hyvin, nyt kun lähin datakeskus on ilmeisesti Briteissä eikä New Yorkissa. Ei se nyt lokaalia kokemusta vastaa, mutta ihan hetkeksi unohdin, että striimasin sitä, kunnes joku pieni katkos jossain oli keskeyttää pelin.

Tämä on se oikea bisnesmalli tälle, eli se, että voit pelata omia pelejäsi vuokraamalla heiltä raudan. Mutta eihän näin kuluttajaystävällinen ratkaisu sovi näille ahneille paskoille. Peruin founder's tilaukseni, koska ei siellä kohta ole mitään pelattavaa. Onneksi en ehtinyt vielä maksmamaan mitään, kun sisälsi kolme kuukautta ilmaiseksi.

Näin se striimaus tapetaan ennen kuin se edes ehtii syntyä kunnolla.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Kiinnostaisi kokeilla, mutta koska palvelu vaatii Windowssin, niin joudun odottelemaan vielä. Suoratoistopalvelu suljetulla alustalla ei ole houkuttelevin vaihtoehto.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus edqe

Kiinnostaisi kokeilla, mutta koska palvelu vaatii Windowssin, niin joudun odottelemaan vielä. Suoratoistopalvelu suljetulla alustalla ei ole houkuttelevin vaihtoehto.

Windows on avoin ympäristö ja konsolit suljettuja kylläkin :)

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus frozen

Windows on avoin ympäristö ja konsolit suljettuja kylläkin :)

Avoimuutta on monenlaista, eikä omissa kirjoissani Windows ei ole avoin. Konsolit ovat toki aivan oma lukunsa.

Katse on jo tulevaisuudessa, kun suoratoistopalvelut ovat kehittyneet ja saatu todenteolla käyntiin. Erityisesti odotan pelejä, jotka ovat kehitetty varta vasten pilvipalvelujen mahdollistaman suorituskyvyn ja pelaajamäärät silmälläpitäen.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Minua kiinnostaisi ennemminkin tietää, rikkooko Bethesda nyt minun oikeuksiani, kun kieltää minua pelaamasta ostamiani pelejä valitsemallani laitteella?

Ei Bethesdaa pitäisi kiinnostaa onko alla oma kone vai Nvidialta vuokrattu palvelin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tässä oli tosiaan jo ideaa, toisin kuin Stadiassa, jossa maksetaan ensin palvelusta ja sen tasosta ja sitten vielä ostetaan vuokralle ne pelit. Stadia ei todellakaan tule menestymään nykyisellä mallilla ja hinnoittelulla.

Paras näistä "pelien Netflixeistä" on Game Pass. Se ei ole tosin suoratoistoa mutta juuri sen takia se on paras. Vuokraamista se on silti ja samalla lailla sisältöä lisätään ja poistetaan kuin striimauspalveluissa ja yhtä vähän sitä omistaa.

Käyttäjän EchoFrills kuva
EchoFrills
Lainaus edqe

omissa kirjoissani Windows ei ole avoin.

Windows ei todellakaan ole avoin millään mittarilla. Suljetusta käyttöjärjestelmästä kyse.

Nostoja