Lähteet: Star Wars Knights of the Old Republicin PS5-versio isoissa vaikeuksissa – kehitystyö jäissä / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Star Wars Knights of the Old Republicin PS5-versio isoissa vaikeuksissa – kehitystyö jäissä

27.07.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
8

Star Wars -klassikkopeli Knights of the Old Republicin taannoin paljastetun uusioversion kehitys on pahassa pulassa.

Bloomberg-julkaisun tietojen mukaan Knights of the Old Republicin uusioversion kehitystyö on tällä hetkellä keskeytetty haastavan tilanteen vuoksi. Kehittäjä Aspyr Median kerrotaan irtisanoneen kaksi pelin kehityksen johtohenkilöä aikaisemmin tässä kuussa. Bloombergin lähteiden mukaan studio esitteli peliä Lucasfilmille ja Sonylle kesäkuun lopulla, jonka jälkeen Aspyrin johdon kerrotaan todenneen studion henkilöstölle projektin olevan jäissä, koska pelattavuus ei vastannut odotuksia.

Aspyrin johdon kerrotaan myös todenneen työntekijöille studion etsivän uusia kehitysprojekteja Star Wars -pelin tilalle. Embracer Groupin omistama Aspyr Media on tunnettu aikaisemmin pääasiassa suoraviivaisempien käännösprojektien kehittämisestä, mutta Knights of the Old Republicin oli määrä olla täysiverisempi uusioversio roolipeliklassikosta. 

Knights of the Old Republicin uusioversion paljastettiin viime syyskuussa olevan työn alla PS5:lle ja pc:lle. Aikaisemmin keväällä Saber Interactiven kerrottiin saapuvan tukemaan Aspyria pelin kehitystyössä, mutta toistaiseksi projektista ei ole paljastettu sen tarkempia tietoja julkisuuteen. Pelille ei ole myöskään annettu julkaisuaikataulua.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Yllätyyyyys.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Joo eiköhän olis parempi että vetovastuu annettaisiin kokeneemmalle studiolle. Aspyr oli todella ihmeellinen valinta kun ovat tosiaan vain porttauksia aikaisemmin hoitaneet.

Eikä se Sonyn/PlayStation tuki näköjään tässä asiassa ole sitten ollut kovinkaan merkittävä....

En yllättäisi vaikka lopputulos on se että joko koko projenti haudataan vähin äänin tai kehitysvastuu siirtyy toiselle studiolle, PlayStation "yhteistyö" haudataan ja peli sitten aikanaan ilmestyy yhtaikaa kaikille alustoille.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Balnazzard

PlayStation "yhteistyö" haudataan ja peli sitten aikanaan ilmestyy yhtaikaa kaikille alustoille.

Kelpaisi kyllä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Tässä viimeisen viikon sisään olen pelaillut (jälleen) yhtä varsin paskaa remasteria ja juurikin tuumaillut, kuinka pysyvästi kuopattu projekti on loppujen lopuksi aina parempi kuin sysipaska remaster/remake. Ennen kaikkea siksi, että peruuntunut projekti jättää silti mahdollisuuden uusintayritykselle. Kun taas kämänen, myyntiin asti päätynyt remaster/remake on "valmis" versio jostain pelistä. Ei sitä enää silloin ojenneta jonkun muun uusittavaksi, vaan korkeintaan yritetään "kunnostaa" päivitysten voimin. Kutakuinkin samalla pieteetillä, entä jeesusteipillä yhtenään "huollettava" amis-auto.

Tehkää se joko kunnolla tai sitten unohtakaa koko juttu. Onkohan tässäkin Aspyrin valinnassa koitettu mukamas säästää rahaa jotenkin? Ja sitten petytään, että porttaukseen erikoistuneet tyypit eivät saakaan luotua sitä suorastaan jumalaista remakea lähes 20-vuotiaasta pelistä? Rahaa, aikaa ja vaivaa paloi kuitenkin sen porukan värväämiseen, näillä näkymin ihan turhaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus mecha_no_maniac

Tässä viimeisen viikon sisään olen pelaillut (jälleen) yhtä varsin paskaa remasteria ja juurikin tuumaillut, kuinka pysyvästi kuopattu projekti on loppujen lopuksi aina parempi kuin sysipaska remaster/remake. Ennen kaikkea siksi, että peruuntunut projekti jättää silti mahdollisuuden uusintayritykselle. Kun taas kämänen, myyntiin asti päätynyt remaster/remake on "valmis" versio jostain pelistä. Ei sitä enää silloin ojenneta jonkun muun uusittavaksi, vaan korkeintaan yritetään "kunnostaa" päivitysten voimin. Kutakuinkin samalla pieteetillä, entä jeesusteipillä yhtenään "huollettava" amis-auto.

Tehkää se joko [b]kunnolla[/b] tai sitten unohtakaa koko juttu. Onkohan tässäkin Aspyrin valinnassa koitettu mukamas [i]säästää[/i] rahaa jotenkin? Ja sitten petytään, että [i]porttaukseen[/i] erikoistuneet tyypit eivät saakaan luotua sitä suorastaan jumalaista remakea lähes 20-vuotiaasta pelistä? Rahaa, aikaa ja vaivaa paloi kuitenkin sen porukan värväämiseen, näillä näkymin ihan turhaan.

Sama pätee myös uusiin peleihin. Pelaajat on aina suolaisia kun oman suosikkisarjan tai suosikkikehittäjän peli joutuu perutuksi, mutta kyllä se 99 kertaa sadasta tarkoittaa vain sitä, että paskaa sieltä oli tulossa. Miettikääpä sitä itkua, jos CD Projekt RED olisi 5 vuotta sitten ilmoittanut laittavansa Cyberpunk 2077:n telakalle? Jos peli olisi skräpätty jo vuosia sitten, niin hyvät ideat olisi voitu kierrättää ehkä sen seuraavaan iteraatioon, eikä meillä nyt olisi käsissämme "valmista" peliä, jonka ydinongelmille ei ole käytännössä mitään tehtävissä.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Itse olen lopen kyllästynyt siihen trendiin, että E3:silla esitellään joku traileri viisi vuotta ennen pelin julkaisua. Siksi en enää trailereita suostu katsomaan, kun omassa päässä rakennellut pilvilinnat tulevat kuitenkin lopulta romahtamaan...

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Haerski

Miettikääpä sitä itkua, jos CD Projekt RED olisi 5 vuotta sitten ilmoittanut laittavansa Cyberpunk 2077:n telakalle? Jos peli olisi skräpätty jo vuosia sitten, niin hyvät ideat olisi voitu kierrättää ehkä sen seuraavaan iteraatioon, eikä meillä nyt olisi käsissämme "valmista" peliä, jonka ydinongelmille ei ole käytännössä mitään tehtävissä.

Ei kai tuossa Cyberpunkissa nyt suurempia ongelmia monenkaan mielestä ollut pelillisesti. Tai riippuu keneltä kysyy, mutta aika monelle ne suurimmat ongelmat olivat bugeissa ja pelin pyörimisessä (varsinkin vanhemmalla konsolisukupolvella, jotka ovat suurimmaksi osaksi korjattu, paitsi perus-PS4 ja Xbox -konsoleilla, joissa eivät tehot riitä edelleenkään). Mutta aika moni pelistä on myös pitänyt, vaikka olihan sen kehitys ja lanseeraus aikalailla katastrofaalinen.

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Cyberpunk aika huono vertaus koska kyseessä on kuitenkin PS5llä pelatessa ollut toimiva peli. Itse odottelin tietoisesti tuon ps5 version enkä pitkällä tikullakaan olisi koskenut ps4 versioon vaikka houkutteli kovasti. Hyvä päätös ollut! Ja tähän mennessä pelattuna olisi ollut todella sääli jos Haerskin ehdotuksen mukaan peli olisi vain kuopattu koska omasta mielestä ollut erinomainen peli ja toiminut varsin hyvin.