Viime viikon Resident Evil -aiheisen kyselyn tulokset ovat selvillä. Resident Evil Villagen julkaisun myötä päätimme selvittää, mikä Resident Evil -sarjan pääosien kolmesta erilaisesta pelityylistä on se kaikkein suosituin lukijakunnan keskuudessa.

Kyselyyn kertyi lopulta yhteensä 670 ääntä, joista 49 prosenttia valitsi suosikkityylikseen Resident Evil 4:n aloittaman modernimman tyylin, jota seurataan päähahmon selän takaa.

– Päädyin vastaamaan ”modernimpi RE4-tyyli”, sillä vaikka rakastankin alkuperäisiä sarjan pelejä, oli RE2 Remake kuitenkin niin hyvä peli, ja onhan tuo systeemi paljon sulavampi tankkikontrollien sijaan, kertoi Doms kyselyn avoimissa kommenteissa.

– Vastasin moderni tyyli, koska en ole täysin pääsyt sisään alkuperäiseen tyyliin –– Tarkoitain myös selleista moderni tyyliä, joka ei olisi niin action painoteinen (pidän kyllä nelospelistä), vaan vaikka niin kuin Revalationsit ja kakkosen remakein tyylinen, jossa actionilla ja kauhulla on hyvä tasapaino, vastasi Lander.

Toiseksi kapusi 29 prosentin kannatuksella Resident Evil 7:n aloittama uusi tyyli, jossa kauhutoimintaa seurataan hahmon omin silmin. Viimeiseksi jäi sarjan alkuperäinen tyyli, jossa kuvakulmat vaihtelevat huoneittain. Kolmannesta sijasta huolimatta klassikkotyylille kertyi silti varsin mukavasti 22 prosenttia kannatusta.

– Ensimmäisissä osissa ei ollut muuta kauhua kuin kankea ohjattavuus. Modernimpi tyyli oli huomattava parannus, joskin kolmas persoona sopii peleihin joissa pääpaino on lähitaistelulla. Uusi tyyli on kaikkein toimivin, perusteli Kukko.

Päällimmäisimpänä kyselyssä kuitenkin osoittautui, että jokaiselle tyylille on paikkansa.

– [Vastasin] modernimpi tyyli, jonka toimivuus tuli parhaiten esille RE2 Remakessa. Pidän myös uusimpien osien fps-tyylistä. Toisaalta myös klassikko-tyyli maistuu. Oikeastaan todella mukava että tulee erilaisia RE-pelejä mutta jos vain yksi pitäisi valita niin kyllä RE2 Remake on niin mukava pelata että sen valitsisin jatkoon, zappah summasi.

Tämän viikon kysymyksessä vuorostaan kysytään, kuinka kiintoisana pelimaailman tapahtumat ovat juuri tällä hetkellä. Kysymykseen voi vastata kuluvan viikon aikana täällä..

Mikä Resident Evil -pelityyleistä on ehdoton suosikkisi?

Klassikko-osien tyyli, joissa kuvakulmat vaihtelevat huoneittain (esim. Resident Evil 1) 22 %
 
Modernimpi tyyli, jota seurataan päähahmon selän takaa (esim. Resident Evil 4) 49 %
 
Uusimpien osien tyyli, joissa peliä seurataan hahmon omista silmistä (esim. Resident Evil 7) 29 %
 

 

Lisää luettavaa