Microsoft liittyy pc-latauskauppojen tulonjakokilpaan – pelitalot saamassa aina vain isomman siivun myynneistä

Microsoft muuttaa käytäntöään vastaaviksi Epic Games Storen kanssa. Steamista pelitalot saavat lähtökohtaisesti pienemmän siivumman.

29.4.2021 18:05

Microsoft on muuttamassa Microsoft Store -latauskauppapaikkansa tulonjakokäytäntöjä pc-pelien osalta. Xbox Game Studiosin johtaja Matt Booty on vahvistanut Xbox Wire -sivustolla julkaistussa viestissään, että elokuun alusta alkaen pc-pelien tekijät nettoavat omien peliensä myynneistä Microsoft Storessa 88 prosentin lohkon, kun tällä hetkellä määrä on 70 prosenttia.

Muutos asettaa Microsoft Storen käytännöt rinnakkain Epic Games Storen kanssa, joka on lähes kaksi ja puoli vuotta sitten tapahtuneesta debyytistään asti rummuttanut pc-kauppojen reilumman tulonjaon puolesta. Viimeisen parin vuoden aikana Steam on sekin höllännyt käytäntöjään, joskaan ei Microsoftin tai Epicin tavoin. Steamissa pelitalot saavat peliensä myynnistä aluksi edelleen 70 prosentin lohkon, mutta se voi kasvaa myyntien myötä ensin 75 prosenttiin ja lopulta 80 prosentiin.

Microsoftin mukaan muutos on osa yhtiön pyrkimystä auttaa pelinkehittäjiä löytämään helpommin menestystä Microsoft Storessa ja näin olleen saavuttaa työllään enemmän.

– Selkeä ja ehdoton tulonjako tarkoittaa, että kehittäjät voivat tuoda enemmän pelejä useammille pelaajille ja nauttia suuremmasta kaupallisesta menestyksestä näin tehdessään, Booty kirjoittaa.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa