Microsoft: Sony maksaa kehittäjille pitääkseen pelit pois Game Passista / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft: Sony maksaa kehittäjille pitääkseen pelit pois Game Passista

11.08.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
4

Microsoft ja Sony syyttelevät toisiaan kilpailun rajoittamisesta Brasilian kilpailuviranomaisille toimitetuissa lausunnoissa.

Syytökset ovat tulleet ilmi brasilalaisten kilpailuviranomaisten Microsoftin vireillä olevaa Activision Blizzard -kauppaa koskevassa tutkinnassa. Sony kiinnitti antamassaan lausunnossa huomiota erityisesti Call of Duty -pelisarjan vahvaan asemaan pelimarkkinoilla. Yhtiön mukaan Call of Duty -pelit ohjaavat jopa kuluttajien konsolivalintoja, minkä vuoksi pelien lisääminen Xbox Game Pass -palveluun heikentäisi Sonyn kykyä kilpailla Microsoftin kanssa pelimarkkinoilla.

Microsoft tyrmää Sonyn väitteet antamassaan vastineessa. Yhtiö toistaa lausunnossaan aiemmin antamansa lupauksen, jonka mukaan Call of Duty -pelejä ei aiota viedä pois PlayStationeilta. Microsoftin mukaan Sony ei todellisuudessa pelkää Activision Blizzard -kaupan rajoittavan kilpailua, vaan Xbox Game Passin uhkaavan Sonyn johtavaa markkina-asemaa, joka perustuu laitekeskeiseen strategiaan ja yksinoikeuspeleihin.

Microsoft syyttää Sonya myös tilauspalveluiden kasvun rajoittamiseen tähtäävistä toimista. Yhtiön lausunnon mukaan Sony on esimerkiksi maksanut kehittäjille, jotta nämä eivät toisi pelejään Game Passiin ja muihin kilpaileviin tilauspalveluihin. Lausunnossa todetaan myös Sonyn yksinoikeuspeleihin liittyvien huolien olevan epäjohdonmukaisia, sillä sen mukaan yksinoikeussopimukset ovat jo pitkään olleet PlayStationin strategian ytimessä.

Tammikuussa julkistetun Microsoftin jättimäisen Activision Blizzard -kaupan on määrä valmistua ensi kesään mennessä. Ennen kaupan läpimenoa suunnitelmien on kuitenkin saatava hyväksyntä kilpailuviranomaisilta eri puolilla maailmaa. Microsoft onkin varautunut kaupan aiheuttamiin huoliin toteamalla jo etukäteen, että se aikoo pitää kiinni olemassa olevista sopimuksista ja jatkaa Activision Blizzard -pelien tuomista myös kilpailijoiden alustoille

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

Eli Soyny on Vähä niikuin Suomalainen Maksaa 100e että naapuri ei saa 50euroo

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

En kyllä itsekään ole kovin innoissani MS:n (ja myös Sonyn) tavasta käyttää rahallista etuasemaansa markkina-asemansa varmistamiseen, mutta onhan tämmöinen pelien saatavuuden rajoittaminen huonoa kuluttajille.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Ei yllätä varmaankaan ketään, samaa tekee muutkin mm: intel amd:n kohdalla ja muistaakseni apple samsungin kohdalla jne..lista taitaisi olla loputon, tähän kyllä pitäisi puuttua mutta miten? Intelin kohdalla kun kärähti niin (kauppiaat käräyttivät) joutui maksamaan sakkoja jollekkin kauppataholle mutta en muista asiaa sen enempää.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ehkä olen tulossa vanhaksi, mutta silti tuntuu että tässäkin voisi sanoa että ennen oli kaikki paremmin. Kilpailu on yleensä hyvästä sillä se pakottaa kilpailevat alustat parantamaan palvelujaan ja laskemaan hintoja, mutta nykyään näköjään kilpaillaan siitä kuka saa sabotoitua eniten kilpailijan alustaa sekä lukittua sisältöä omalleen.