Netflixin League of Legends -adaptaatio Arcane palkittiin viikonloppuna järjestetyssä arvostetussa televisioalan Creative Arts Emmy -gaalassa parhaan animaation palkinnolla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun suoratoistosarja onnistuu voittamaan kyseisen palkintokategorian.

Muina kisaajina parhaan animaation kategoriassa olivat mukana myös Bob’s Burger, Simpsonit, What If…? ja Rick and Morty. Arcanen ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin suoratoistojätin katselukatalogissa marraskuussa 2021 ja se keräsi nopeasti suuren määrän kehuja niin kriitikoilta kuin muultakin yleisöltään. Sarjan toinen tuotantokausi on paraikaa työn alla.

Sarja perustuu vuonna 2009 alunperin julkaistuun suosittuun nettimoninpeliin, League of Legendsiin. Netflix-sarjan päähahmoina nähdään siskokset Vi ja Jinx, jotka esiteltiin alkuperäispelin maailmaan 2012 ja 2013 julkaistuissa lisäosapäivityksissä. Sarjan julkaisu singahdutti pelin suosion myös vielä aiempaa suurempiin sfääreihin.

League of Legendsin kehittelystä ja julkaisusta on vastannut Riot Games -studio, joka oli tiiviisti mukana myös sarjatapauksen työstämisprosessissa. Alla sarjan traileri.

Lähde: Television Academy

Lisää luettavaa