PS5:n Horizon Forbidden West saapuu myös PS4:lle – päivittyy ilmaiseksi uudelle sukupolvelle / Uutiset / pelaaja.fi

PS5:n Horizon Forbidden West saapuu myös PS4:lle – päivittyy ilmaiseksi uudelle sukupolvelle

17.09.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
2
PS5:n Horizon Forbidden West saapuu myös PS4:lle – päivittyy ilmaiseksi uudelle sukupolvelle

PlayStation 5:n lippulaivapeliksikin tituleerattu Horizon Forbidden West saapuu myös PlayStation 4:lle, Sony vahvisti PS5 Showcase -lähetyksensä yhteydessä. Tulevista PS5-peleistä PS4:lle saapuvat myös Sackboy: A Big Adventure sekä hetki sitten raportoitu Spider-Man: Miles Morales.

Vaikka Sonyn mukaan kaikki kolme peliä on kehitetty PlayStation 5:tä ja sen ominaisuuksia silmällä pitäen, pelijätti halusi huomioida pelaajat, jotka siirtyvät uuden konsolisukupolven kelkkaan hieman myöhemmin. Jokainen mainituista peleistä ilmestyy lupailujen mukaan samanaikaiseti molemmilla alustoilla.

Horizon Forbidden Westin, Spider-Man: Miles Moralesin ja Sackboy: A Big Adventuren PlayStation 4 -versioiden ostajille luvataan myös ilmaista päivitystä PS5-versioihin. Digitaalisten PS4-versioden hankkijat voivat ladata peleihin ilmaisen PS5-päivityksen, kun taas fyysiset PS4-versiot sisältävät päivityksen itse levyllä.

Horizon Forbidden Westillä ei ole vielä julkaisuajankohtaa, mutta Spider-Man ja Sackboy saapuvat molemmille alustoille PS5:n julkaisupäivänä 19. marraskuuta.

Lähde: PlayStation.Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Se sitten siitä "me lähdetään täysillä uuteen sukupolveen"-lupauksiin, joita on kovasti hehkutettu, samalla kun on dumattu MS:n tapa tukea vanhempia laitteitaan riippakivinä.

Tämä on siis minusta vain hyvä asia (ja looginen konsolinkannan huomioiden) mutta huvittaa vain kun niin kovasti lupailtiin ensin että panostetaan täysin PS5:en, toisin kuin kilpailija. Sitten porukka nimenomaan tätä argumenttia käytti aina keskusteluissa, kuinka vain toisen kautta pääsee nextgeniin.

Mielenkiinnolla odotan että mitä lyövät hinnaksi PS4:lla kun kuitenkin sisältää päivityksen PS5:lle. Eikö se sen takia pidä olla sitten sen 79 euroa, eli se "nextgen"-lisä. Vai onko tässä kenties aukko saada pelit vielä järkihinnalla?

No, itse ostan suoraan PS5:lle. Sitten kun on tarpeeksi hinnat alentuneet, siis.

EDIT: Mitenkäs muuten se dualsense? Pakollinen PS5-peleissä, koska on ominaisuuksia, joiden takia ei voi käyttää ds4-ohjainta? Eikö Horizon 2 ole siis PS5-peli vai miten se logiikka menee? Eihän dualsense siellä PS4:lla toimi, vaan ds4.

Jännä miten tämä meni täysin kuten veikkasin: ds4:n käytön rajaamiselle PS5-peleissä ei ole oikeasti mitään muuta syytä kuin ahneus.

Ja nyt voi väittää että pelit "eivät ole PS5-pelejä" kun ne tulevat myös PS4:lle mutta aikamoista puppua on syötetty kun jo kolme hehkutettua PS5-peliä tulee myös PS4:lle. Aika vahvasti menee siihen suuntaan mitä veikkasin, eli dualshock4:sta olisi ihan hyvin voitu tukea myös PS5:lla ja rajata vaikka niitä vaativat pelit erikseen. Ne lienevät kuitenkin vähemmistössä jo sen takia, että multiplattarit. Täysin loogista.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Tämä on huono uutinen uuden konsolin ostajille.

Lainaus

Vaikka Sonyn mukaan kaikki kolme peliä on kehitetty PlayStation 5:tä ja sen ominaisuuksia silmällä pitäen,

Varmasti on pidetty silmällä, mutta vanhan raudan tehojen kahlitsemana tehdystä pelistä ei silloin minään todellisena next gen -pelinä voida puhua.