Return to Monkey Island -paljastus herätti iloa mutta myös mulkvisteja – pelin luoja ei puhu työstään enää julkisesti / Uutiset / pelaaja.fi

Return to Monkey Island -paljastus herätti iloa mutta myös mulkvisteja – pelin luoja ei puhu työstään enää julkisesti

30.06.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7
Return to Monkey Island, Ron Gilbert, Terrible Toybox, seikkailu, Monkey Island, Devolver Digital,

Kehittäjäveteraani Ron Gilbert ei ole aikeissa puhua enää tulevasta Return to Monkey Island -pelistään omatoimisesti julkisesti.

Klassista seikkailupelisarjaa jatkava uusi osa on herättänyt huhtikuisesta julkistuksestaan lähtien paljon ilahtuneita reaktioita, joskin sen tuore taidesuunta on vaatinut monille myös totuttelua. Gilbert onkin jo aiemmin henkilökohtaisessa blogissaan päätynyt ilmaisemaan, kuinka Tearaway- ja Knights and Bikes -konkari Rex Crowlen suunnittelema tyyli on juuri sitä, mitä hän on pelille halunnut ja että ylipäätänsä pelistä on muodostumassa kokonaisuudessa juuri sellainen, jonka hän on halunnut tehdä ilman esimerkiksi sarjan nykyisin omistavan Disneyn puuttumista asiaan.

Tällä viikolla Return to Monkey Islandsista julkaistun pelikuvatrailerin jälkeen Gilbert kertoo kuitenkin tympääntyneen täysin pelin ulkoasua koskevaan "nettikeskusteluun". Siinä missä maailmassa on toki yhä ihmisiä, jotka ovat osanneet ilmaista mahdolliset mieltymyksensä ja kritiikkinsä uudesta ulkoasusta asiallisesti, on muun muassa Gilbertin oma blogi täyttynyt kommenteista, jotka kritiikin sijaan ovat olleet jotain aivan muuta.

– Suljen kommentoinnin. Ihmiset ovat vain ilkeitä ja joudun poistamaan henkilökohtaisia hyökkäyksiä. Peli on mahtava ja kaikki tiimissä ovat erittäin ylpeitä siitä. Pelaa sitä tai et, mutta älä pilaa sitä muilta. En postaa pelistä enää. Jakamisen ilo on karkotettu minusta, Gilbert totesi sivuillaan.

Muun muassa Monkey Island -päähenkilö Guybrush Threepwoodin ääninäyttelijä Dominic Armato on myös todennut, ettei Gilbertin blogiin ilmestyneet kommentit olleet kaunista katseltavaa.

Kirjoitushetkellä Gilbertin blogisivu on kokonaan alhaalla.

Return to Monkey Island on tarkoitus saada ulos vielä myöhemmin tänä vuonna pc:lle sekä Switchille. Peliä työstää Gilbertin ja Monkey Island -konkari Dave Grossmanin vetämä Terrible Toybox -studio julkaisija Devolver Digitalin ja Lucasfilm Gamesin tuella.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Olisipa nykyäänkin vain uutisia, julkistuksia ym ilman kommentointimahdollisuutta. Tai sitten internetin käyttö vaatisi vahvan tunnistamisen, kuvan ja yhteystiedot niihin kanaviin joita käytät. Internet olisi jälleen ihmissaastasta vapaa kuten syntyaikanaan kauan kauan sitten.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Internet sivistyneellä keskustelulla ja tarpeen vaatiessa rauhallisella kritiikillä olisi kyllä sellainen utopia, jonka ottaisin mieluusti vastaan.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tosi ymmärrettävää että tuollaisia kommentteja on tympäisevää saada. Ottaen huomioon kuinka iso julkistus peli ollut, voi vain kuvitella kun ympäri maailmaa ihmiset ovat päässeet laukomaan ikävimpiä mielipiteitään. Parempi vain sulkea omilta sivuilta kaikki kommnetointi ja jättää redditit omaan arvoonsa.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Aika naurettavaa, että 30 vuotta odotettu Gilbertin paluuta Monkeyn pariin ja "fanit" palkitsevat sen tällä tavalla.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Edellisen kerran Gilbert muistaakseni pahoitti mielensä Thimbleweed Parkin kanssa, kun arvosteluissa yms siitä puhuttiin "throwback" ja retro pelinä, tai jotain sinne päin, kun taas omasta mielestään teki nykyaikaisen seikkailupelin. Ilmeisesti siitä syystä täytyi ottaa nyt pikseligrafiikkaan pesäeroa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Audiovarmennus

Olisipa nykyäänkin vain uutisia, julkistuksia ym ilman kommentointimahdollisuutta. Tai sitten internetin käyttö vaatisi vahvan tunnistamisen, kuvan ja yhteystiedot niihin kanaviin joita käytät. Internet olisi jälleen ihmissaastasta vapaa kuten syntyaikanaan kauan kauan sitten.

No huh huh. Et ole tainnut paljon nettiä selata jos et ole huomannut että melkeinpä eniten niitä sekopäitä on ihan nimellään kirjoittavissa esim. Facebookissa.

Mikään tunnistautuminen ei siis asiaan auta jos on taipumusta siihen. Ne pahimmat on juuri sitä porukkaa, joita ei edes nuo hidastaisi.

Vai meinaatko jotain kuplamaailmaa, jossa suljetaan väärät äänet kokonaan pois? Ymmärrän logiikan mutta sillä tavalla ne ääripäät vain pahenee kun porukka jaetaan omiin blokkeihinsa. Tuo on samalla myös omiaan synnyttämään ääriliikkeitä jne. kun ruokitaan sitä omaa liekkiä eikä kukaan ole sanomassa muuta.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Omasta mielestäni olisi ehkä parempi jos perseilijöitä ei julkisesti huomioitaisi ollenkaan, kulissien takana bannia.

Tällä hetkellä helpoin tapa kerätä huomiota, saada isotkin nimet lopettamaan sosiaalisessa mediassa, päästä jopa uutisotsikoihin ja nostaa niin hirveä haloo että jopa sosiaalisen median alustat muuttavat käytäntöjään entistä tiukemmaksi, on aivan törkeä örveltäminen. Uhkauksia suoltavat huomion kerjääjät saavat mielestäni liian usein kaipaamansa huomion.

Suuryrityksille moinen örvellys on nannaa kun asiallisen kritiikinkin mikromaksuista tai keskeneräisestä peleistä ynnä muun voi näppärästi kuitata häirintänä keräämällä kaikki tappouhkaukset ja maalaamalla asiallinen kritiikki samalla pensselillä.

Loppuuko tällainen tiukemmilla säännöillä? No ei taatusti, never stop the madness ja kohta vedetään taas...