Return to Monkey Island -paljastus herätti iloa mutta myös mulkvisteja – pelin luoja ei puhu työstään enää julkisesti

Gilbert on kyllästynyt pelin ulkoasusta käytyyn "keskusteluun".

30.6.2022 16:42

Kehittäjäveteraani Ron Gilbert ei ole aikeissa puhua enää tulevasta Return to Monkey Island -pelistään omatoimisesti julkisesti.

Klassista seikkailupelisarjaa jatkava uusi osa on herättänyt huhtikuisesta julkistuksestaan lähtien paljon ilahtuneita reaktioita, joskin sen tuore taidesuunta on vaatinut monille myös totuttelua. Gilbert onkin jo aiemmin henkilökohtaisessa blogissaan päätynyt ilmaisemaan, kuinka Tearaway– ja Knights and Bikes -konkari Rex Crowlen suunnittelema tyyli on juuri sitä, mitä hän on pelille halunnut ja että ylipäätänsä pelistä on muodostumassa kokonaisuudessa juuri sellainen, jonka hän on halunnut tehdä ilman esimerkiksi sarjan nykyisin omistavan Disneyn puuttumista asiaan.

Tällä viikolla Return to Monkey Islandsista julkaistun pelikuvatrailerin jälkeen Gilbert kertoo kuitenkin tympääntyneen täysin pelin ulkoasua koskevaan ”nettikeskusteluun”. Siinä missä maailmassa on toki yhä ihmisiä, jotka ovat osanneet ilmaista mahdolliset mieltymyksensä ja kritiikkinsä uudesta ulkoasusta asiallisesti, on muun muassa Gilbertin oma blogi täyttynyt kommenteista, jotka kritiikin sijaan ovat olleet jotain aivan muuta.

– Suljen kommentoinnin. Ihmiset ovat vain ilkeitä ja joudun poistamaan henkilökohtaisia hyökkäyksiä. Peli on mahtava ja kaikki tiimissä ovat erittäin ylpeitä siitä. Pelaa sitä tai et, mutta älä pilaa sitä muilta. En postaa pelistä enää. Jakamisen ilo on karkotettu minusta, Gilbert totesi sivuillaan.

Muun muassa Monkey Island -päähenkilö Guybrush Threepwoodin ääninäyttelijä Dominic Armato on myös todennut, ettei Gilbertin blogiin ilmestyneet kommentit olleet kaunista katseltavaa.

Kirjoitushetkellä Gilbertin blogisivu on kokonaan alhaalla.

Return to Monkey Island on tarkoitus saada ulos vielä myöhemmin tänä vuonna pc:lle sekä Switchille. Peliä työstää Gilbertin ja Monkey Island -konkari Dave Grossmanin vetämä Terrible Toybox -studio julkaisija Devolver Digitalin ja Lucasfilm Gamesin tuella.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa