Take-Two Interactive on haastanut re3-takaisinmallinnusprojektin kehittäjät oikeuteen.

Grand Theft Auto 3:n ja GTA: Vice Cityn takaisinmallinnusprojekti joutui jo aikaisemmin tänä vuonna Rockstar Gamesin emoyhtiön tähtäimeen. Tuolloin projekti vedettiin hetkellisesti verkosta tekijänoikeusrikkomuksiin vedoten. Re3 palautettiin kuitenkin saataville, sillä kehittäjien mukaan projektissa ei levitetty tekijänoikeuksien alaista sisältöä.

Take-Twon kanteen mukaan re3-projektin kehittäjät ovat pyrkineet kopioimaan ja jakelemaan laittomasti Grand Theft Auto 3:n ja Grand Theft Auto: Vice Cityn lähdekoodia ja rikkoneensa samalla Take-Twon immateriaalioikeuksia. Takaisinmallinnusprojektin kehittäjät ovat pyrkineet jäljittelemään GTA 3:n ja Vice Cityn lähdekoodia, mutta ovat samalla päivittäneet pelimoottoria lukuisilla uudistuksilla. Projektin tiedostot eivät kuitenkaan sisällä pelitiedostoja, vaan re3:n pelaaminen edellyttää alkuperäisten pelitiedostojen hankkimisen.

Oikeustoimien taustalla arvellaan olevan Take-Twon huhutut pyrkimykset julkaista Grand Theft Auto –pelisarjan vanhoja osia uudelleen. Viime kuussa levinneiden huhujen mukaan Take-Two olisi julkaisemassa niin Grand Theft Auto 3:n, Vice Cityn kuin San Andreasinkin vielä tänä vuonna nykylaitteille remasteroituina versioina.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa