Huhu: Grand Theft Auto III, Vice City ja San Andreas palaavat tänä vuonna nykylaitteille remasteroituna / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Grand Theft Auto III, Vice City ja San Andreas palaavat tänä vuonna nykylaitteille remasteroituna

12.08.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11
grand theft auto, gta, rockstar games, rockstar, Vice City, GTAIII, GTA III, san andreas

PlayStation 2 -aikakauden klassikkopelit Grand Theft Auto III, Vice City ja San Andreas saattavat hyvinkin palata nykyalustoilla vielä tämän vuoden aikana.

Klassikkopelien remasteroinnesta on spekuloitu jo tovin aikaa ja viimeisimpänä bensaa on lisännyt liekkeihin pelisivusto Kotaku, joka perustaa tietonsa sisäpiirilähteisiinsä. Niiden mukaan remasteroinnit pyörivät Unreal Engine -pelimoottorilla ja pitävät sisällään niin päivitetyn käyttöliittymän kuin ainakin jonkinlaisia päivitettyjä graafisia elementtejä. Tarkoituksena uudetkin versiot olisi silti pysyä uskollisina alkuperäisille teoksille.

Remasteroinneista on Kotakun tietojen mukaan vetovastuussa Rockstarin tuoreempi Dundee-osasto, jonka on raportoitu olevan mukana työstämässä myös Grand Theft Auto V:n marraskuussa ilmestyviä PlayStation 5- ja Xbox Series -versioita. Näillä näkymin GTA III:n, Vice Cityn ja San Andreaksen paluun pitäisi senkin ajoitettua loka-marraskuun tienoille, mikäli suunnitelmat menevät kohdilleen.

Sopivasti tänä vuonna GTA III juhlii jo 20 vuoden ikää. Rockstar onkin jo aiemmin kiusoitellut, että sillä olisi jonkinlaisia juhlayllätyksiä vielä suunnitteilla.

Lähteiden mukaan remasteroinnit olisivat tulossa ensin ainakin PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Switchille ja Stadialle. Pc- ja mobiiliversiot ovat nousseet myös esille, mutta niiden julkaisun kerrotaan voivan vielä venyä ensi vuoteen.

Uusien versioiden menestys saattaa myös mahdollistaa lisää remasterointeja Rockstarilta tulevaisuudessa. Kotakun lähteet nostavat esille esimerkiksi, että suunnitelmia myös Red Dead Redemptionin kääntämisestä uusille alustoille on olemassa.

Aiemmin elokuun alussa Rockstar Gamesin emoyhtiö varmisti, että sillä on työn alla parhaillaan useampiakin remasterointihankkeita. Viime aikoina yhtiöt ovat olleet aggressiivisia myös Grand Theft Auto -modeja kohtaan, minkä on tulkittu olleen  mahdollinen merkki uudelleenjulkaisusuunnitelmista.

Take-Two tai Rockstar eivät ole kommentoineet Kotakun raporttia.

Päivitys 23:20: Video Games Chronicle -sivusto raportoi kuulleensa vastaavia yksityiskohtia omilta lähteiltään.

Päivitys (8.10. klo 19:00): Rockstar vahvisti ehostetun Grand Theft Auto: The Trilogyn – nykyversiot vedetään pian pois digikauppapaikoilta

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Corso kuva
Corso

Kyllä kelpaa, jos myös fyysinen versio ilmestyy. San Andreasta tulee pelattua PS3:lla tiheästi, mutta III:sta tai Vice Cityä ei ole tullut pelailtua laisinkaan sitten PS2-aikojen.

Switchillä tuo kokoelma tulee printtaamaan rahaa.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Ymmärrän, että omaas IP:tä pitää suojella, jos siihen on aihetta. Ymmärrän myös, että GTA on isoin pelisarja koskaan, mutta en prkl ymmärrä, miksi modeista pitää olla noin aggressiivinen ja hiljentää kaikki modaajat. En kuitenkaan usko, että ovat palkanneet näitä remasteroimaan pelejään.

Mitä huhuun tulee, niin kelpaa. Vielä, kun kylkeen saisi GTA 4:n tapaisen moninpelin ja muodot, mitkä sekoittaisivat pelejä, tai jopa pelimaailmoja keskenään.

Näen jo dialogia ja mahdollisuuden siitä, kun kolme rosvoa (Claude, Tommy ja CJ) koittavat päästä bussilla poliiseja karkuun Prawn Islandilta Candy Suxxxin uusimman megafilmin kanssa Shoreside Valen lentokentälle ja sieltä Dodolla Area 69:lle vartissa pienillä aasisilloilla kaupunkien välillä.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0
Lainaus Kille

Ymmärrän, että omaas IP:tä pitää suojella, jos siihen on aihetta. Ymmärrän myös, että GTA on isoin pelisarja koskaan, mutta en prkl ymmärrä, miksi modeista pitää olla noin aggressiivinen ja hiljentää kaikki modaajat. En kuitenkaan usko, että ovat palkanneet näitä remasteroimaan pelejään.

Itse luulen että modit helpottavat online pelimuodossa huijaamista. Onhan se työmaa käydä kaikki modit läpi jotka eivät sitä tee, niin varmaan ajattelivat parasta sulkea kaikki.

Käyttäjän rap kuva
rap
Lainaus Corso

Kyllä kelpaa, jos myös fyysinen versio ilmestyy.

Kyllä todellakin kelpaa ja ostoon menee ps5:lle mutta ainakin tämän lähteen mukaan olisi tulossa vain digitaalinen kokoelma, mikä on näin pelikeräilijän kannalta huono juttu: https://kotaku.com/the-gta-remastered-trilogy-appears-to-be-real-and-comi-1847474620?utm_source=twitter&utm_medium=SocialMarketing&utm_campaign=dlvrit&utm_content=kotaku

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Onhan se mukava, että nämäkin klassikot saavat/saisivat päivitystä, mutta tässä tuntuu olevan semmonen sleight of hand-homma.... eli siis että porukka unohtais GTA 6:n ja samalla R* pääsis siitä mistä aita on matalin = ei tarvitse tehdä mitään oikeasti uutta.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Kuinkakohan suuri remasterointi on kyseessä? Jos visuaalinen pariteetti Switchin ja muiden alustojen välillä toteutuu (mikä ei ainakaan alkuteoksen pohjalta pitäisi olla mahdottomuus) tämä voisi olla loistava paketti Switchille.

Jos taas ilmettä uudistetaan rankemmalla kädellä niin pitää pohtia hankintaa Switchin ja PC:n välillä.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

"Rockstar Games, 2K, and Private Division already has three remakes, upgrades, or remasters set for release next year"
Melko mahdollista että tulee olemaan kastroituja ja hätiköityjä porttauksia joista gta-sarja tunnetaan.
Jos remake unelmat tulevat toteen niin toivottavasti eivät ole pelattavuudelta ja animaatioilta identtisiä kun hahmot ovat aika erilaisia.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

"Sopivasti tänä vuonna GTA III juhlii jo 20 vuoden ikää. Rockstar onkin jo aiemmin kiusoitellut, että sillä olisi jonkinlaisia juhlayllätyksiä vielä suunnitteilla."

Aika teennäiset juhlan aiheet Rockstarilla. GTA-sarjassa on kuitenkin niin monta peliä, että melkein joka vuosi joku niistä täyttää tasavuosia. Mitenkähän mahtavat juhlistaa GTA V:n kymmenvuotispäivää, kun remasteroinnit on jo nähty eikä GTA VI:sta ole odotettavissa ensimmäistäkään traileria?

Käyttäjän AK_Hamy kuva
AK_Hamy

Kyllä tuon voi lunastaa, kun Epic store sen ilmaiseksi joskus antaa.
Sinällään huvittavaa tuo aggressiivinen käytös modeja kohtaan. San Andreas ei toimi ilman modeja niiden omassa launcherissa.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Vanhat gta pelit uusiksi mahtavaa ❤️