Uusi God of War myöhästyy ensi vuoteen – tulossa Gran Turismo 7:n kanssa PS5:n ohella PS4:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi God of War myöhästyy ensi vuoteen – tulossa Gran Turismo 7:n kanssa PS5:n ohella PS4:lle

2.06.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17
Uusi God of War myöhästyy ensi vuoteen – tulossa Gran Turismo 7:n kanssa myös PS4:lle

Seuraava God of War -sarjan osa ei näe päivänvaloa vielä tänä vuonna, peliä kehittävä Sony Santa Monica Studio on vahvistanut.

– Pysymme keskittyneenä korkealuokkaisen pelin tarjoamiseksi pitäen yllä samalla tiimimme, luovien kumppaneidemme ja perheidemme turvallisuutta ja hyvinvointia. Tätä ajatellen olemme päättäneet siirtää julkaisuikkunamme vuodelle 2022, studion tiedotteessa kerrotaan.

Sony Worldwide Studios -johtaja Hermen Hulst on valaissut samalla osana PlayStation Blog -sivustolla julkaistua tuoretta haastattelua, että uusi God of War -peli nähdään PlayStation 5:n ohella myös PlayStation 4:llä. Saman käsittelyn kokee Gran Turismo 7, joka sekin tekee nykytiedon mukaan tuloa ensi vuoden aikana.

– Et voi rakentaa 110 miljoonan PS4-omistajan yhteisöä ja jättää sen sitten taaksesi. Se olisi huono uutinen PS4-faneille, eikä suoraan sanottuna kovin hyvää bisnestä. Kehitämme sekä PS4:lle että PS5:lle tapauksissa, joissa se käy järkeen, kuten Horizon Forbidden Westin, seuraavan God of Warin ja GT7:n kohdalla, Hulst toteaa.

Tulevalla God of War -pelillä ei ole vielä virallista nimeä. Sen julkistusteaserin perusteella monet ovat kutsuneet sitä kuitenkin jo ennakkoon God of War Ragnarokiksi.

Hulstin haastattelussa esille nousee lisäksi, kuinka hiljattain pelikuvan merkeissä ensimmäistä kertaa esiteltyä Horizon Forbidden Westia tavoitellaan parhaillaan ulos loppuvuodeksi. Mitään ei ole asian suhteen lyöty vielä silti lopullisesti lukkoon.

Virallista on nyt myös se, että Days Gone -kehittäjä Bend Studio työskentelee parhaillaan kokonaan uuden nimikkeen parissa, joka perustuu Days Gonen myötä luotuihin "syviin avoimen maailman järjestelmiin". Astro Boy -kehittäjä Team Asobi on puolestaan kiireinen luoden sarjaa, jolla tavoitellaan globaalia ja kaikenikäistä yleisöä. Silti Hulst vihjailee, ettei Astro Bot ole sekään välttämättä jäämässä vielä unholaan.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Hyvä juttu että pääsee ensi vuonna pelaamaan God Of War 2 👍 Kyllä tuo Horizon Zero Dawn jatko osa tulee vasta ensi vuonna ulos, Mutta tuleeko uus Gran Turismo 7 playstation 4? 🤔 Ps5 ei tarvi ostaa ensi vuonna vaikea sanoa milloin ostan ton uuden konsolin itselle osto menee vuosille 2023-2024 jospa silloin päästään pelaamaan gta 6 🤔

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Harmillista, että Sony ei uskalla panostaa täysillä uuteen sukupolveen, vaan pitää vanhentunutta rautaa riippakivenään. Tällä menolla kestää siis vielä parisen vuotta, että PS5:lle alkaa tulemaan kunnolla oikeita PS5-pelejä. En ole ollenkaan tyytyväinen tähän cross gen -menoon.

Käyttäjän CLD2 kuva
CLD2

Tämäpä mukava uutinen omalle kohdalle koska God of War 2 olisi ollut ainut syy hankkia ps5 mutta nyt ei tarvi siihen tuhlata tulevaisuudessa rahaa

Käyttäjän Samsku kuva
Samsku

Kelpaa meikälle mainiosti. Tota PS5 ei tunnu viä hetkeen ainakaan saavan niin mukavaa näin PS4 omistajana

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

"Uskomme sukupolviin". Niinpä niin, olisihan se pitänyt arvata. Vaikken hommakaan PS5:sta kuin vasta aikaisintaan noin vuoden päästä, niin onhan tämä pettymys. Toivottavasti tässä E3:n aikaan saadaan PS5-paljastuksia, jotka eivät tulisi enää PS4:lle.

Käyttäjän Corso kuva
Corso

PS4:n julkaisussa onnistui kuitenkin jättää kertaheitolla taakse 80 miljoonan ihmisen PS3-yhteisö. Yksikään Sonyn studioiden kehittämä/julkaisema PS4-peli ei ilmestynyt enää PS3:lle lukuun ottamatta LittleBigPlanet 3:sta.

Kyllähän tämä korreloi hyvin vahvasti Sonyn aiempiin sanomisiin, että PS4:ää tuetaan vielä melko pitkään.

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

No ei nyt ihan kauheasti yllätä että eivät halua julkaista excluja konsolille jota ei saada ihmisille kunnolla vielä ensi vuonnakaan.

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

hienoa. ekakin vielä pelaamatta.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Johtuisikohan nelosen huonosta tuotantotahdista?
On aivan turha tehdä peliä konsolin myymiseen jos ei ole konsolia mitä myydä.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus Oskulock

No ei nyt ihan kauheasti yllätä että eivät halua julkaista excluja konsolille jota ei saada ihmisille kunnolla vielä ensi vuonnakaan.

Silti PS5-konsolia on myyty enemmän ihmisille kuin PS4:ää samaan ajanjaksoon verrattuna. Meidän taloudessa on kaksi kpl ja iso osa pelaavista kavereistani on myös saanut omansa. PS4:n kohdalla, kuten Corso sanoi, Sony todella uskoi sukupolviin ja kehitti pelinsä vain uutta sukupolvea ajatellen.

On odotettavaa ja ymmärrettävääkin, että isot julkaisijat kuten EA tai Activision haluavat tehdä crossgen-pelejä, mutta konsolivalmistajilta odottaisin löytyvän tarpeeksi rohkeutta panostaa täysillä uuteen sukupolveen.

Nostoja