The Witcher -kirjailija ja CD Projekt pääsivät uuteen sopimukseen Noituri-käyttöoikeuksista

CD Projekt ja kirjailija Andrzej Sapkowski ovat päässeet sopuun Noituria koskevista oikeuksista ja korvauksista.

21.12.2019 07:05

Puolalainen pelitalo CD Projekt sekä kirjailija Andrzej Sapkowski ovat solmineet uuden sopimuksen koskien Sapkowskin Noituri– eli The Witcher -sarjan käyttöä peleissä, sarjakuvissa ja erilaisissa oheistuotteissa.

Osapuolet ajautuivat vastakkain aiemmin viime vuonna, kun Sapkowski alkoi vaatia CD Projektilta lisää rahaa The Witcher -pelien menestyksestä. Kirjailija oli alun perin luovuttanut oikeudet sarjan pelikäyttöön käytännössä yhdellä könttäsummalla, minkä hän on myöntänyt olleen sittemmin erhe. Puolalaisen tekijänoikeuslain nojalla tämän lakimiehet ovat nähneet hänen olleen kuitenkin oikeutettu isompiin rojalteihin esimerkiksi Witcher-pelien huomattavan menestyksen myötä.

CD Projekt on alusta alkaen ollut sitä mieltä, että vaatimukset ovat olleet perusteettomia, joskin se on myös korostanut haluavansa löytää sovinnollisen ratkaisun kiistaan. Aiemmin tänä vuonna jo huhuiltiinkin jo, että CD Projekt olisi maksanut Sapkowskille lisäkorvauksia.

Virallisen ilmoituksen myötä CD Projekt kertoo, että uusi sopimus täyttää ja selkeyttää molempien osapuolien tarpeet ja odotukset koskien niin nykyhetkeä kuin tulevaisuuttakin. Sen kerrotaankin petaavan pohjaa tulevaisuudessa tapahtuville yhteishankkeille ja antaneen CD Projektille itse asiassa uusia oikeuksia koskien Sapkowskin töitä. 

– Olemme ihailleet aina herra Andrzej Sapkowskin töitä, jotka ovat innoittaneet suuresti CD Projekt RED -tiimiämme. Uskon, että tämä päivä tarkoittaa uutta vaihetta jatkuvassa suhteessamme, CD Projek -johtaja Adam Kiciński hehkuttaa.

Aiemmin tällä viikolla Noiturista on päästy nauttimaan taas yhden viihdetuotteen muodossa, kun Netflix julkaisi siitä oman televisiosarjansa. Katsottavaa sen ensimmäisessä kaudessa piisaa kahdeksan jaksoa. CD Projektilla ei ole ollut sarjan kanssa tosin mitään suoraa tekemistä.

Lähde: CD Projekt

Lisää luettavaa