Xbox Series X -konsoleita ei riittänyt Halo Infiniten mestaruusturnaukseen – Microsoft joutui turvautumaan kehittäjäkonsoleihin

Microsoftillakin on vaikeuksia saada käsiinsä konsoleitaan.

20.12.2021 05:56

Microsoft joutui turvautumaan erityisjärjestelyihin Halo Infiniten ensimmäisessä mestaruusturnauksessa viikonloppuna.

Halo-kehittäjä 343 Industries ei pystynyt hankkimaan organisoimaansa Halo Infiniten Championship Series -turnaukseen riittävästi Xbox Series X -konsoleita kaikkien pelaajien käyttöön, Halo-pelisarjan eSports-toiminnoista vastaava Tahir ’Tashi’ Hasandjekic kertoo. Hasandjekicin Twitter-tilillään julkaiseman viestin mukaan turnauksen avoimeen sarjaan osallistuneet pelaajat joutuivat pelaamaan turnauksen poikkeuksellisesti Xbox Series X:n kehittäjäkonsoleilla. Hasandjekicin mukaan ongelman taustalla ovat maailmanlaajuiset tuotantoketjuihin liittyvät haasteet, joiden vuoksi studio ei onnistunut haalimaan riittävästi konsolien kuluttajamalleja.

Tuotantoketjuongelmat näkyvät tällä hetkellä ennen kaikkea puolijohteiden saatavuudessa, mikä on heikentänyt myös uuden sukupolven konsolien saatavuutta jo viime vuodesta saakka. Laitteiden saatavuuden ei uskota parantuvan vielä lähiaikoina. Esimerkiksi PS5- ja Xbox Series X/S -konsoleiden komponentteja toimittava Toshiba kertoi syksyllä, ettei se pysty vastaamaan kaikkien asiakkaidensa kysyntään vielä ensi vuodenkaan aikana. Myös AMD ja Intel ovat kertoneet tahoillaan puolijohteiden heikon saatavuuden jatkumisesta pitkälle ensi vuoteen.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa